Blog. Rólam. Nektek.

2014. július 25. 10:41 - Lady_Marilyn

Elgondolkoztató

A nők helye a virtuális világban

A minap találtam egy elég elgondolkoztató cikket (KLIKK), amit megosztottam egy Facebook-os csoportban is. A téma másokat is megmozgatott, és itt volt az ideje, hogy magam is klaviatúrát ragadjak, főleg, hogy érintettnek érzem magam. Le kell rombolni azon tévhiteket, melyek azt sugallják, hogy a nőknek nincs helye a virtuális világban.

1. A videó játékok nem csak fiúknak készülnek
Lövöldözés, autós üldözés, akciófilmbe illő jelenetek. Sok játék épül erre a tematikára, de ezeknek is vannak női rajongói. Még mindig jobb egy verekedős, vagy kissé elvontabb játékban levezetni a feszültséget, mint bemosni a főnöknek. Ezek a feszültségek a hölgyekben is benne vannak, de számukra is jelethet jó szórakozást és kellemes időtöltést mondjuk a Call Of Duty.

__gamer_girl___by_sergio_quijada-d6nz06e.jpg
2. Hölgyek a fejlesztő székekben? 
Egyre keresetebbé válnak a női informatikusok. Másképp gondolkodnak, más meglátásaik vannak egy adott dologról, mint férfi társaiknak. Tehát miért is ne vennének be hölgyeket egy játék megtervezéséhez?  Az az elv, mely szerint a "nőknek a konyhában a helye", már régen megdőlt. Ez már nem a sötét középkor.

3. A gyengébbik nem
A nők nem a gyengébbik, maximum a gyengédebbik nem. Ahogy a cikkben is olvasható a női fejlesztők, gamerek sokszor nagyobb veszélynek vannak kitéve, mint férfi társaik. Könnyedén zaklatások, fenyegetések áldozataivá válnak. Ez nagyon szomorú, de ők szerencsére elég erősek ahhoz, hogy túllendüljenek a rossz szájízű megjegyzéseken. Folytatják azt, amibe belevágtak. 

Címkék: pc gamer gamer girls
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása