Blog. Rólam. Nektek.

2014. július 31. 20:23 - Lady_Marilyn

Cosplay gyorstalpaló

Tanulj meg tempírozni!

Kedves cosplayerek! Most  nem egy új technikát mutatok be nektek, inkább pár tippet próbálok adni nektek ahhoz, hogy hogyan osszátok be az időtöket bölcsen! Remélem, sokaknak segítenek ezek a tanácsok!

317730_210957322311207_208446676_n.jpg1.Táblázd be magad!

Bizonyára nem csak az én gépem van tele cosplay terves mappákkal. Azonban a nagy tervezgetések közepette érdemes reálisabban is átgondolni a helyzetet. Például ha van egy olyan terved, mely előreláthatólag nagyobb költségekbe kerül majd, érdemes olyan karaktert is betervezned az évre, amit olcsóbban ki tudsz hozni. Sokat spórolhatsz, ha már meglévő dolgokban (paróka, lencse, megmaradt méteráru) gondolkozol. Így „ a kecske is jól lakik, és a káposzta is megmarad.” J

2.Tervezz és számolj

Egy adott karakterről érdemes több képet is összegyűjteni, illetve utána nézni, hogy korábban mások hogyan valósították meg előtted, milyen anyagokkal dolgoztak, milyen technikákkal jártak el egy kiegészítő vagy maga a ruha elkészítése során. Így készíthetsz magadnak egy kis tervet: mit, miből, hogyan. Ekkor érdemes összeírnod mi mindent kellene beszerezned a cosplay elkészítéséhez (festék, ragasztó, megfelelő méteráru, satöbbi) illetve korábbi tapasztalataid, vagy az árgép segítségével körülbelül megsaccolni: mennyi az annyi, vagyis körülbelül mennyibe fog kerülni a cosplay kivitelezése.

3.Az alapanyag vásárlásáig variálhatsz

Ha nem vagy biztos magadban és ráadásul a pénztárcád tartalma is megcsappant, akkor adj magadnak egy kis gondolkodási időt a következő időpontig, mire ismét lesz cosplayre fordítható költőpénzed. Húzd meg magadnak a határokat, és a méteráru vagy hobbi boltból kijőve NE változtass elképzeléseiden, hanem ess neki annak, amit kiterveltél!

4.Így takaríts meg némi időt, ha már közeleg  a rendezvény időpontja, melyre a cosplayedet szántad

Az idő sürgetése gyakran zavaró tényező. Amíg a purhab szárad varrd meg a ruhádat, amíg a festék, addig fejezd azt be, egyszóval oszd be azt a kevés időt bölcsen, ami még hátra van a következő rendezvényig, melyen versenyezni szeretnél.  ne feledd, hogy a legtöbb cosplayer a con előtti este is szöszmötöl még valamin!

5.Amit NE az utolsó pillanatra hagyj

A rendezvény előtti este gondold végig higgadtan, hogy mi kellhet a nagy napon a cosplayen kívül. Ha listát készítesz erről, akkor biztosan nem marad otthon semmi sem a nagy izgalomban!
Én a következő kis lisát állítottam össze Nektek (persze ezt azért illik kiegészíteni, de pár alap dolog benne van):

  •          olló
  •          ragasztópisztoly ragasztóval
  •          tű, cérna
  •          pillanatragasztó
  •          hajlítható fémhuzal, csípőfogó
  •          paróka sapka
  •          smink készlet
Címkék: cosplay
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása