Blog. Rólam. Nektek.

2015. május 11. 11:51 - Lady_Marilyn

Bosszúállók - Ultron kora

hr_avengers-_age_of_ultron_12.jpg3 év után ismét együtt a csapat
Sok Marvel rajongó várta már ezt a pillanatot. Három hosszú év után a Bosszúállók csapata ismét összeállt. Sőt még ki is egészült a team. Tényleg látványos, izgalmas történet kerekedett ki ebből a háborúskodásból is, Vízió megteremtése pedig egyenesen mesteri húzás volt.
Egy apró kis "rosszként" azért fel lehet hozni valamit. Alapvetően kedvelem Vasember figuráját, de egy kicsit, mintha jobban a középpontba került volna, mint a többiek. Oké, valamennyire az Ö teremtménye ez a Pinokkió, aki a világ pusztulásával kívánná elérni a békét, de egy kicsit kaphattunk volna több infót azokról a kis kövecskékről, melyekre Thanos foga oly nagyon fáj vagy egy kicsit jobban bele lehetett volna menni Thor szálába, mikor "valahol máshol" kutatott válaszok után a Boszorkány varázsának hatására. 

Bonyolult szerzői jogok
Kié is Ultron?
Ezúttal a különböző szuper erőkkel megáldott vagy megátkozott hősök egy robot hadsereggel találják szembe magukat, vezetőjük pedig az az Ultron, akit a sztori szerint Vasember és Hulk kevésbé mérgesebb énje kreáltak meg, de a képregények sztorija szerint a teremtmény valójában Hangyához köthető. A Marvel tehát az egyik kezével adott, a másikkal elvett. A kérdés, az hogy ezzel a húzással mennyire lesz kevesebb a Hangya története?

Átírt családi szálak
A szerzői jogok kavalkádjában a villámsebességgel suhanó Quicksilver és ikertestvére Skarlát boszorkány árváknak lettek feltüntetve, holott eredetileg Magneto gyermekei. Történeileg jobban jött ki az a fordulat, hogy hogyan is váltak árvává a mutánsok, de ha lesz folytatás (és nagyon úgy tűnik, hogy lesz) akár az X-Menes, akár a Bosszúállók teamnél meg kell fontolni, hogy hogyan vezetik ezután a szálakat. Egy korábbi X-Men filmben ugyanis épp Quicksilver menti ki Magnetót (EMN) a Pentagonból, de egy árva szó nem esik arról, hogy esetleg lenne ikertestvére, és az a mondat sem hangzik el hogy "Luke Quicksilver, én vagyok az apád.".

quicksilver-and-scarlet-witch-confirmed-for-avengers-2.jpg

Törölt jelenetek
Loki nem fért bele...
Elterjedt az a pletyka, hogy Heimdall mellett Loki is látható lesz a filmben, azonban Loki jeleneteit ki ecetes ollózták a szalagok között, mert úgy gondolták ez már túl sok lenne. Így sem jutott elég idő minden hősnek, főleg nem a film ultolsó pillanatiban megfogant Vízió számára. 

... de a szerelem sem
Dr. Banner és Fekete Özvegy viszonya elég selytelmes és titokzatos, legalább is a mozivásznon hagyott verzióban. Eredetileg még közelebb kerültek volna egymáshoz, de a jelenetet inkább törölték.

komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása