Blog. Rólam. Nektek.

2015. október 01. 09:47 - Lady_Marilyn

Az alacsony és a magas lányok gondjai

post_133877_20130620143306.jpgA magas lányok élete

A magasabb lányok számára előnytelen a magassarkú, nem feltétlenül találnak olyan könnyen megfelelő lábhosszal rendelkező nadrágokat, mint azt gondolnánk, ráadásul a társkeresésnél is nehezebb dolguk van. A magasságot sokszor a modellséggel azonosítják, helytelenül, ugyanis a legtöbb ügynökségnél felső magassághatár is meg van szabva. A koncerteken noha jól látnak, bárhová is állnak, de mások nem igen látnak tőlük, így a magas lányok lesznek az átkozódás tárgyai. Az alacsony plafonok és ajtókeretek is ellenük vannak, ráadásul a villamosokon található kapaszkodó is inkább kellemetlenségeket okoz, minthogy segítene. A tornasor élére kerülnek, akár akarják, akár nem, és egy kérdés biztosan újból és újból felhangzik körülöttük: "Te kosarazol?" A mindennapokban a nem jól méretezett fürdőkád okozhat nekik kellemetlenséget, illetve ezeknek a hölgyeknek kell levenni a polc tetejéről azt, amit tőlük alacsonyabb családtagjaik kérnek. A csoportképeken általában hátra küldik őket, így semmi értelme nem volt a fél órás öltözködési ceremóniának, a ruha fele biztosan nem fog látszani a fotón. A magasság miatt hamarabb észre veszik őket, akkor is ha rossz napjuk van. A kocsiban számukra szűk a hely, főleg a hátsó üléseken.

A legmagasabb "celebek" közé tartoznak: Katalin hercegnő(175 cm) , a Nightwish énekesnője Floor Jansen.

459882112.jpgAz alacsony lányok hétköznapjai

Nem vagyok túl magas, így biztosan állítom, hogy az alacsony lányok élete sem fenékig tejfel. A magasabb lányok úgy gondolják, hogy mindenki aranyosnak talál minket, pedig az, hogy nem érjük el a bevásárlóközpont felsőbb polcait minden, csak egyáltalán nem "zabálni való" látvány. Emellett folyamatosan fiatalabbnak néznek minket, ami nem gond, csak akkor, ha már a személyi igazolvány felmutatása után sem hiszik el, hogy az az alacsony lány bizony elmúlt már 18. A magas polcok azonban nem csak az üzletekben, hanem otthon is kísértenek minket. A szokásosnál alacsonyabbra helyezett tükör noha nekünk tökéletesen megfelelő pozícióban került rögzítésre, a tőlünk magasabbak esetleg a nyakukat tudják megcsodálni bennük. A nadrágok a mi esetünkben állandóan túl hosszú szárral rendelkeznek, de sem a hosszú szoknyák, sem a maxik nem állnak jól az alacsonyabbaknak. Koncerteken és fesztiválokon nagyon jól kell helyezkedni ahhoz, hogy a sok felemelkedő kéz és ugrabugráló ember között lássunk is valamit, de azt, fogy a fotókon a kezünkön kívül látszani fog belőlünk valami, akár el is felejthetjük. Nem érjük el a magasra felszerelt kapaszkodókat sem, így villamoson vagy buszon az ülőhely reményében merünk közlekedni. Az örökös felfelé nézés miatt a nyaki fájdalmak mellett akár gyakrabbi torokfájás is jellemezheti az életünket. A magas emberek mellett meg kell szoknunk, hogy fel kell velük vennünk a tempót, míg ők a hosszú lábaiknak köszönhetően megtesznek egy lépést, az nekünk több lépésbe telik. Az olyan sportokban, mint a kosár vagy a röplabda egyből hátránnyal indulunk. Ha magasabb emberekkel megyünk úszni, jobb ha beletörődünk, hogy ők akár a Balaton közepéig is gond nélkül besétálnak, míg mi már a bólyák után nem sokkal elsüllyedünk. A magasabb székekről nem ér le a lábunk, ráadásul a bicikli ülését is a legalacsonyabb szint környékére kell rögzíteni. Az alacsony lányoknak a vezetés is teljesen más élmény, sok esetben pedig a mikrofonokat sem rájuk méretezik. A bárpultot alig érjük fel, de ha egyszer végre észre vesz minket a pultos, akkor sem biztos, hogy elsőre hajlandó alkoholt adni nekünk.

Az alacsonyabb női hírességek listájába sorolható az Arch Enemy kék hajú szépsége, Alissa White Glutz a maga 163 centijével (Alissának küldök egy virtuális pacsit, mert én is ekkora vagyok.) , de még nála is alacsonyabb Salma Hayek (158 centi).

komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása