Blog. Rólam. Nektek.

2016. június 14. 08:15 - Lady_Marilyn

Sorozat ajánló

Rejtjelek

A több, mint 20 részes, részenként 45 perces sorozatban az FBI egyik legösszetettebb ügyét ismerhetjük meg, mely alfája és omegája egy amnéziás nő (Jamie Alexander alakításában, akit a Marvel Thor filmeiből ismerhettünk meg) szénné tetovált teste. Minden egyes testére varrott jel olyan megoldandó ügyekre tár fényt, melyek sosem kerültek volna napvilágra a rejtélyes nő előbukkanása nélkül. Tetoválásokból van bőven, hiszen tetőtől-talpig kivarrták, ráadásul egy jelnek akár több értelmezése is lehetséges. Így a megoldandó esetek száma konvergál a végtelenhez.
Időközben egyre több minden derül ki a főhősnő, Jane életéről is, ahogy fokozatosan visszanyeri az emlékeit. Az FBI-os nyomozóbrigád teljes értékű tagjaként igyekszik segíteni ott, ahol éppen tud, azonban számára sem egészen világos mi célból kerültek ilyen bonyolult minták a testére. Egyre több a kérdés, de ezekre szépen, fokozatosan meg is kapjuk a válaszokat. 

blindspot-4.jpg

Annak ellenére, hogy sok nyomozgatós témájú sorozat van a piacon, a Rejtjelek (eredeti címén Blindspot) képes egyedi maradni a maga módján. Ez főleg az ügyekből eredő feszültségből és az állandó kételyekből ered Jane tetkói illetve személye körül. Sem újdonsült csapata, sem pedig ö maga nem tudja igazán mire is képes, hogy milyen is volt mielőtt elveszítette az emlékeit. Ahogyan azt említettem, erre szépen, fokozatosan derül fény, ebből a szempontból tehát a sorozat szépen építi magát. Már csak az a kérdés, hogy tetszik-e a főhősnőnek a saját múltja és hogy mit mer megosztani ebből az FBI-os barátaival?

blindspot1005151280jpg-b6a4d3_1280w.jpg

Az izgalmas krimi igen népszerű, így az NBC már be is rendelte belőle a második évadot. A rejtvényfejtés tehát folytatódik tovább, a magyar szinkron azonban iszonyatosan lassú tempóban halad. Aki nem kíván egy teljes hetet várni a friss epizódra, az megtalálja a sorozat további részét feliratosan.

Kiknek ajánlom?
A krimi, a nyomozós sorozatok rajongóinak mindenképp, de főleg azoknak, akiknek bejött a Black List stílusa.

komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása