Blog. Rólam. Nektek.

2016. július 08. 11:39 - Lady_Marilyn

Hogyan varázsolhatunk con hangulatot otthonra?

Több egy átlagos napnál

Közeleg a nyári MondoCon hétvégéje, a Hungexpo ismét megtelik a mangák, az animek rajongóival. Lehetőségük lesz bevásárolni édességből, mangákból, könyvekből, iletve különböző fan tárgyakból. A programok között szerepel a látványos cosplay verseny, a karaoke, a DDR és a számítógépes játékok rajongóiról sem feledkezett meg a Mondo games stábja. Azonban mi a helyzet azokkal, akik kevésbé kedvelik a tömeget, vagy akik épp nem tehetik meg, hogy a fővárosba utazzanak? Meglehet nem épp ugyanolyan élményt ad ez a néhány tipp, mely segítségével az otthonotokba varázsolhatjátok a con hangulatot, de talán egy megszokott menetrend szerint eltöltött napnál azért többet nyújthat.

d03dcc3d071ea00e675018a8f18b21e9.jpgÁzsiai ízek
Ha nem tudsz sushit rendelni vagy készíteni, attól még más ázsiai ízekkel is kényeztetheted magad.
Kínai éttermek sokkal több helyen vannak az országban, de akár saját magad is könnyen elkészíthetsz magadnak valamit. Sok recept van az interneten, melyek a bevásárláshoz is nagy segítséget adnak, de ha nem érzed magad otthon a konyhában, akkor továbbra is ott van a rendelés vagy az elvitel lehetősége.

Ha úgy tartja kedved, válaszd az evőpálcát a megszokott kés és villa helyett! A vidó megosztó portálokon biztosan találsz segítséget a használatához, ha még nem igazán tudod, hogy hogyan is kell pálcával enni. A környezettudatosság jegyében használj inkább műanyag pálcát, melyet később ismét elővehetsz majd!

 

3b377a42b0ec804f7cfcd53ed337d2c5.jpgAnime maraton
Akár maratoni anime nézéssel is kikapcsolódhatsz! Az AnimeAddicts oldalán vagy az Anime-planet honlapján listát is készíthetsz arról, hogy milyen animeket szeretnél megnézni.
Állíts össze egy "kihívást" saját magadnak, melyben ötven vagy akár száz anime szerepel, amit még ebben az évben szeretnél megnézni! Osztályozd azokat a műveket, amelyeket eddig láttál az említett oldalak skálája alapján!  
Írj össze egy listát kezdő animesek számára is, vagy akár kifejezetten egy ismerős igényei szerint! 

Oda vagy a kedenc animeidben felcsendülő dalokért? Állíts össze egy lejátszási listát, melyben ezek szerepelnek! A listába akár más visual-key, j-rock vagy kpop dalokat is tehetsz, ha szeretnél.
A videóportálokon járva sok remek AMV-t is találsz majd, ezeket is érdemes megnézni!

 

Verseny hangulat
Ahogyan azt fent is említettem, a conon jelen vannak a legismertebb számítógépes játékok is. Ha az ezt idéző versenyhangulatra vágysz, akkor az épp aktuálisan folyó bajnokság mérkőzéseit ajánlom, melyek online követhetőek. A profi játékosok meccseit nézni persze egészen más, de sokat lehet belőlük tanulni. 
e-sport.jpg
Persze mindez nem épp ugyanolyan,mint a conos hangulat, de mégis kellemes kikapcsolódást jelenthet. Akár azon is eltűnődhetnek, hogy mit emelnétek be egy ilyen rendezvényre vagy hogy ha tehetnétek, hogyan változtatnátok akár a versenyek menetén, akár a programokon. 

Címkék: animecon
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása