Blog. Rólam. Nektek.

2016. augusztus 12. 16:20 - Lady_Marilyn

A füstbement fesztiválszezon

Akár Petőfi Sándor klasszikus Füstbement terv című verse is remekül leírná a 2016-os nyári fesztiválszezont, mert minden kilátogató tervezgetett, jegyet vagy bérletet váltott, majd nem egészen azt kapta, amire számított.

Balatoni botrányok
Az egyre rosszabb köntösbe bújtatott Balaton Sound idén sem maradhatott el felháborodás nélkül. Zamárdiban két eszméletlenül fekvő lányra találtak a kanadai DVBBS formáció fellépését követően. A rendőrség által előállított férfiak drog hatása alatt álltak. Az ügy bonyolódik, mindenki tagad, de a fesztivál rossz hírneve állandó. (Részletekért az Index cikkét ajánlom.) 

nevtelen_2.jpg
A keményebb műfaj rajongói sem térhettek haza elégedetten a RockPart-ról, ugyanis a fesztivál utolsó napján vihar tört ki és a szervezők úgy ítélték meg, jobb ha a teljes napi programot törlik, a fesztiválozókat pedig hazairányították Balatonszemesről.

Viharos idő, viharos hangulat
Ha a koncertek épp nem a vihar vagy a rossz idő miatt maradtak el vagy csúsztak akár órákig, akkor a fellépők gondolták meg magukat. Így történt ez a Rockmaratonon is, ahol egy rossz mozdulat miatt nem zenélt a headliner Megadeth. A basszusgitárost a dunaújvárosi kórházban látták el, mivel eltört a lába (egyes források szerint a lábujja, mások a lábfejét vélték sérültnek). A koncertet maga Dave Mustaine jelentette be a rajongóknak a színpadról, amit ITT tudtok megnézni.

13738356_10154986863596521_3017811850049265975_o.jpg

"... a zenekar énekese az Indexnek adott helyszíni interjúban is azt nyilatkozta, nem fordult még elő korábban, hogy ilyen okokból maradna el fellépés, kis idő elteltével mégis meggondolta magát. A basszusgitáros hangsúlyozta, hogy ő vállalja a koncertet, Mustaine ugyanakkor felment a színpadra és maga jelentette be az – egyébként a fesztivál történetében nézőcsúcsnak számító – tömegnek, hogy a baleset miatt kénytelenek lemondani a show-t. Ez már a második alkalom, hogy elmarad a Megadeth hazai bulija – legutóbb a 2014-es Aerodrome Fesztiválos fellépését mondta le a zenekar. "  - Olvasható a fesztivál Facebook oldalára posztolt hivatalos közleményben.

A Fezen fesztiválon sem volt épp kerek minden. A Within Temptation fellépése váratott magára, majd a tervezettnél jóval rövidebb műsoridőt kaptak a látogatók. A fesztivál egyébként eleve úgy indult. hogy két zenekar is visszamondta a fellépést. Székesfehérvárról sem kulloghatott tehát haza mindenki teljes mosollyal az arcán.

13903400_10153832255332986_2866022136361955053_n.jpg

A nyár záró Sziget
A Budapesten megrendezésre kerülő Sziget fesztivál nulladik napján Rihanna teljesített színvonalon alul, és ez még csak a startoló nap volt. Ki tudja, hogy megfelelően lesz-e kezelve a hatalmas tömeg, hogy nem mos el mindent egy váratlan vihar? Minden esetre a díva "fellépéséről" ITT olvashattok részleteket.

komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása