Blog. Rólam. Nektek.

2016. augusztus 23. 09:11 - Lady_Marilyn

Anime ajánló

Orange

21f3f11f5c3d7a80e29bd137291169b4.jpg

A 2016-os nyári szezon animei között érdemes kiemelni az Orange-ot is. A 13 részes animeből eddig csupán hét elérhető, de tulajdonképpen már az első néhány rész megfoghatja a shoujo rajongókat. Elsőre talán azt gondolhatjuk: nahát, már megint egy iskolai sztori, benne barátsággal és szerelemmel, milyen egyedi. Pedig valójában nagyon is drámai műről van szó, mely alapját egy levél adja, melyet főhősünk a tíz évvel idősebb önmagától kap.

Akinek tetszett a ReLIFE, az biztosan odalesz az Orange-ért is, mert nagyjából hasonló jellegű a mondanivalója, ám az Orange esetében a főhősünknek nem csak a saját megbánásait kell igyekezni eltörölni, hanem meg kell mentenie egy életet is. 

Igen, központba kerülnek a tipikus shouju jelenetek, úgy mint a barátság fontossága, a tűzijátékkal záruló japán ünnepi forgatag, az iskolai klubok, de ezek olyan szerves részét képezik a stílusnak, hogy nélkülük nem is lehetne egész a sztori. 

1e2047e163162602ea5e1a65e5ee1eda.jpg

A kliséktől eltekintve nagyon is egyedi történetről van szó, mely egyébként az azonos című öt kötetes manga alapján került adaptálásra. A grafika szép, a karakterek szerethetőek vagy épp utálhatóak, de állandó jelleggel jelen az a bizonyos drámai szál. Ez a szál árnyékként követi a külsőleg vidámnak tűnő középiskolások napjait, de mégis ez az, ami igazán szerethetővé és emberivé teszi az egész animet. 

Címkék: anime animeajanlo
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása