Blog. Rólam. Nektek.

2016. augusztus 31. 09:42 - Lady_Marilyn

Anime ajánló

Parasyte the maxim

A Parastyle the maxim sem kivétel az adoptációk sorában, ám mégis egyedi esetként emelhető ki azzal a ténnyel, hogy húsz évet kellett várni rá. Idő közben még élőszereplős feldolgozást is forgattak a történetből, mely nagy népszerűségnek örvendett.

parasyte_by_shumijin-d8z63fh.jpg

A 2014-ben bemutatott 24 részes animeben egy sci-fi alapú horror rajzolódik ki, főszerepben a Földre érkező parazitákkal, akik az emberek agya feletti irányítás megszerzését követően vad mészárlásba kezdenek. 
A sztori főhősét is megtámadja egy parazita, ám ö észre veszi a fura lényt és időben ellenáll, mely eredményeként nem az agya, hanem a jobb keze válik bábbá. A meglehetősen intelligens életforma hamar megtanul beszélni, gondolkodása logikus, ám nem rendelkezik emberi érzelmekkel. Míg számára nem jelentenek gondot a morális, erkölcsi kérdések, addig gazdateste azaz a főhős számára mindez domináns. Mégis kénytelenek együttműködni és felvenni a harcot a többi parazitával szemben, akik rájuk akarnának támadni.

A lélektani kérdéseket is felvető seinen animeben központi szerepet kap a rejtélyes sci-fis téma, a változatos akciójelenetek valamint a dráma. Mind emellett tragikus fordulatoktól sem éppen mentes; a horror rajongókat pedig a fura idegenek és azok harci stílusa teheti elégedetté. Aki bármely irányvonalat kedveli a felsoroltak közül, annak a figyelmébe merem ajánlani ezt az egy évados animet.

komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása