Blog. Rólam. Nektek.

2016. szeptember 07. 08:10 - Lady_Marilyn

Sorozat ajánló

Stranger Things

A Netflix '80-as éveket idéző sorozatában bizony igen sok furcsa dolog történik! A misztikus széria világszerte hatalmas népszerűségre tett szert, még az IMBD-n is kiemelkedő, 9.1-es értékelést kapott.

stranger-things.jpeg
A Duffer ikerpár eredetileg mozifilmnek szánta a sztorit, de nem elégedtek meg egy szörny-központú horrorral. Úgy döntöttek, hogy felépítve a szereplők történetét  inkább sorozatot forgatnak. Az első évad nyolc epizódban mutatja be Hawkins kisvárosát, illetve annak lakosait, középpontban egy fiát elveszítő édesanyával, pár kocka sráccal, akik ha épp nem táblás szerepjátékokkal és fantasy könyvekkel múlatják idejüket, akkor egészen különleges kalandokba keverednek, illetve az igen csak sötét múltú rendőrfőnökkel. Több a gyerek szereplő, mint a felnőtt, a sorozat mégis a felnőtteket célozza meg a drámai, horrorisztikus mivoltának köszönhetően. 

stranger_things_cast_getty_h_2016.jpg

A nyolcvanas évek nosztalgikus hangulata elegyedik a misztikummal, a drámával a horrorral. Ott van az a sok régi ruha, autó, korabeli frizurák és kütyük, aztán az a nyomasztó, félelmetes szál, illetve a közös tragédia: egy eltűnt gyermek utáni nyomozás. Így elég sok réteget meg tud szólítani, sőt az elvárásoknak is megfelel.
Steven King rajongói is hamar beleszerethetnek ebbe a világba, hiszen az ikerek sokat merítettek a műveiből, azokra még utalásokat is bújtattak ebbe a különleges világba (egy konkrét párbeszédben meg is említik a horror könyvek koronázatlan királyát). A meglévő fanoknak pedig egy remek hír így az ajánló végére: Lesz második évad, 2017-re várható a folytatás!

komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása