Blog. Rólam. Nektek.

2016. szeptember 21. 07:47 - Lady_Marilyn

Anime ajánló

Accel World

A történet az elképzelt 2046-ban játszódik, ahol már minden lehetséges a világhálón keresztül, ahol úgy léphetnek be a szerepjátékok világába a fiatalok, hogy csupán kiadnak rá egy szóbeli parancsot. A világhálóra csatlakozva egyedi avatarral bolyonghatnak a virtuális valóság korlátlan világában. A kütyü, aminek köszönhetően jelszóval lehet védeni az otthonokat és virtuális billentyűzeten lehet jegyzetelni a suliban jelentősen megkönnyítette az emberek hétköznapjait. Ez a Neuro Linker. Azonban még egy ilyen kiváló technikai eszköz mellett sem szabad elfelejtkezni az emberek mivoltjáról. A történet főhőse egy alacsony, pufók srác, akit rengeteget szekálnak a való világban, ezért inkább a virtuális világokban érzi otthonosabban magát, ahol az avatarja (ami egyébként egy kismalac) mögé rejtőzhet. Nagy sikereket elérve hamarosan felfigyel rá valaki, aki úgy gondolja érdemes lenne beavatni Harut egy egészen különleges játék világába.

accel_world_005.jpg

A Brain Burst program segítségével a felhasználók képesek belépni a felgyorsult világba, ahol a valós világ eseményei jóval lassabban zajlódnak. A Burst Linkerek azonban nem csak balesetek megelőzésére vagy unaloműzésre használják a szoftvert. Lehetőség van más felhasználók elleni (közel)harc megvívására, mely által pontokat lehet szerezni. Ezen leírás alapján ez a játék egy harc-központú virtuális párbajozásnak tűnhet, mégis jóval eltér a többitől. Először is, az avatar nem alakítható, mert az egyén érzelmei alapján jön létre, valamint, ha valaki az összes pontját elveszíti, akkor a játék automatikusan törli magát és nem telepíthető újra. A Burst Linkerek olykor kihasználva a magas pontjaikat, rosszra fordítják a program adta lehetőségeket, így például csalnak a sportversenyeken vagy a teszteken. Másodszor, a játék felhasználói kiskorúak, ez amolyan közös titok, melyet a felnőttek előtt nem fednek fel. Végül, de nem utolsó sorban pedig itt a tizes szint jelenti a játék legfelsőbb határát, mely meglépéséhez igen erős felhasználókat kell legyőzni, a jutalom pedig nem más,mint a fejlesztőkkel való találkozás lehetősége.

accel_world_092.jpg

A 24 részes (folytatásként 2 OVA, melléktörténetként 1 special és 1 film) anime sok réteget képes megszólítani. Ugyanúgy tetszeni fog a mecha rajongóknak, mint azoknak, akik kedvelik a virtuális valóság tematikája köré épített történeteket, avagy pedig azoknak, akik csupán akciódús harcjelenetekre vágynak. Mindemellett a shounen alapú sci-fi képes humoros és komoly hangulatot is teremteni.

Címkék: anime animeajanlo
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása