Blog. Rólam. Nektek.

2016. november 24. 08:23 - Lady_Marilyn

Rock suli

Divatipar és fémzene

A divat olykor önismétlő jelleggel, letűnt korok trendjeit modernizálva kíván "valami mást" prezentálni. Az erre érzékeny típusú vevők pedig egymás kezébe adva a kilincset cserélik ki akár teljes ruhatárukat egy nagyobb bevásárló körűt végeztével. A futószalagon gyártott darabok azonban nem feltétlen dobogtatják meg mindenki szívét. A cégek olykor valahogy bizonyos szubkultúrákra jellemző viseleteket emelnek be a ruhakavalkádba, mely jellemzően valamiért mégsem éri el a várt hatást. 

hm_butterboom1.jpg

Az egyediség ára
Amennyiben valamivel egyedibb ruhadarabokra fáj az ember foga, vagy legalább olyan szettekre, melyek nem feltétlen jönnek vele gyakran szembe az utcán, akkor az alábbi lehetőségei vannak:

  • A szabás-varrás technikájának elsajátítása akár autodidakta módon, akár pedig egy ehhez kapcsolódó képzés segítségével.
  • Szakemberre bízni az egyedi tervezésű darabot, vagy a már meglévő ruha átformálását
  • Egyedi mintát tervezni majd felvinni akár pólóra, pulóverre is
  • Művész üzletekben való vásárlás

A fenti opciók azonban lássuk be, eléggé zsebbe nyúlós tételek, pénztárcánk tartalmának engedelmeskedve pedig maradnak a friss termékek illetve a másodkézből megvásárolható ruhadarabok.  Így előbb vagy utóbb a divat mégis belecsempészi magát azok szekrényébe is, akik nem kifejezetten rajonganak az aktuális hóbortokért.

Zenekaros pólók egy plázában?
A divatipar, meglepő módon néha mégis képes olyasmivel előrukkolni, amivel akár a rocker vagy metalos szubkultúra tagjainak tárcájához is elérhetnének, ők azonban nem feltétlenül örülnek annak, hogy Nirvana, Metallica, Guns and Roses vagy éppen Ramones pólókkal találják szembe magukat az üzletekben. Ennek oka, hogy így olyan egyének is megveszik a zenekaros logóval ellátott felsőrészt, akiknek fogalma sincs arról, hogy ki Kurt Cobain vagy James Hetfield. Aztán különböző bakancsokat is lehet találni, persze nem acélbetéteseket, valamint bőrkabátból is akad választék.
A másik, igen bosszantó jelenség, amikor ordít a mintáról, hogy egy adott zenekar logóját avagy lemezborítóját másolja. Ez már csak a szerzői jogok miatt is bonyodalmat okozhat, más részről pedig a szubkultúra tagjai inkább sértésnek veszik kedvenceik koppintását. S, hogy miért adnak ilyen pólókat modellekre a fotózások során? Ez már a marketing részét képezi, így akarják népszerűsíteni az adott márkát vagy céget. Sajnos itt az már kevésbé számít, hogy a fotómodell ismeri-e a formációt avagy sem. Ezt bizonyos réteg azonban követendő példának tartva divatból vásárol magának ilyen ruhákat.

foto3.jpg

Vásárlási tippek a fémzene rajongóinak
Amennyiben nem kívántok az ilyen divatüzletekben elkölteni a pénzt, jó hír, hogy szerencsére bandás pólókat jóval nagyobb választékban találhat az ember a különböző rockboltokban, ahol kiegészítőkből és lábbelikből sincs hiány. A katonai színeket és viseletet kedvelők számára a katonai szaküzletek nyújthatnak megfelelő termékeket. Persze az interneten is ki lehet fogni olcsó szállítási feltételeket kínáló lehetőségeket, amennyiben ismerjük pontos méretünket, bátran rendeljünk online.

Címkék: rock metal
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása