Blog. Rólam. Nektek.

2016. december 02. 08:40 - Lady_Marilyn

Anime ajánló

Yuri on Ice

8ac9ff0b8205dc6b4b09eb0724e845e9.jpgA Shounen-ai rajongók szívébe a Yuri on Ice című, várhatóan 12 epizódos anime lophatja be magát az idei őszi anime szezonos felhozatából. A grafikailag alaposan kidolgozott alkotásban a műkorcsolyázók életébe nyerhetnek a nézők betekintést. A karakterek mozdulatai finoman kidolgozottak, s legalább annyira árnyaltak, mint a személyiségük. A helyszínek többségét a valóság ihlette, így az összkép eléggé realisztikusan fest. 

Az alaptörténet egy műkorcsolya bajnoksáról és az azon részt vevő versenyzőkről szól. A főszereplők sorában egy balszerencsés japán versenyző, egy tehetséges, feltörekvő félben lévő fiatal orosz fiú és egy közismert, szintén orosz műkorcsolyázó, aki a szezonban nem versenyzőként, hanem edzőként próbálja ki magát. Eltér az életkoruk, a személyiségük, de ugyanazon szenvedéllyel bírnak: ez pedig a sport szeretete és a minél sikeresebb karrier álma.

yuri_on_ice_full_2055453.jpg

A zeneileg is remekül aláfestett történet egyik erőssége a karakterek személyiségében lakozó különbségek feltárása, a realisztikus mozgás - illetve helyszínábrázolás, így nem véletlen örvend ekkora népszerűségnek.
A Yuri on Ice-ot shounen-ai révén, első sorban az ilyen stílusú  animeket kedvelő lányoknak ajánlom figyelmébe. Másodsorban a könnyedebb témájú, mégis drámai animet keresők is találhatnak kedvükre való elemeket benne. Magyar felirattal jelenleg az első nyolc epizód érhető el az Indavideo oldalán, az új epizódok pedig körülbelül hetente kerülnek ki a videómegosztó portálra . 

Címkék: anime animeajanlo
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása