Blog. Rólam. Nektek.

2017. január 19. 13:03 - Lady_Marilyn

Anime ajánló

Re:Zero

A fantasy köntösbe bújtatott 25 részes anime 2016-ban került adaptálásra az azonos című lightnovel alapján. A Re:zero a 2016-os tavaszi szezon egyik legnépszerűbb animejévé nőtte ki magát, de ez koránt sem meglepő. A pszichológiai drámákat, az elgondolkoztató műveket, valamint a kalandos és látványos animeket kedvelő réteget megszólítva tesz eleget a műfaj rajongóinak,mindezt ráadásul úgy, hogy jól adagolja a humoros és a komorabb helyzeteket is. 

rezero_-starting_life_in_another_world-_007.jpg

A történet főhőse, Natsuki Subaru valamilyen rejtélyes oknál fogva egy különleges világban találja magát. Nem tudja ki és miért idézhette meg (már ha egyáltalán megidézték). Az ismeretlen világban hamar bajba sodorja magát, ugyanis gyanús alakok kötnek a fiúba. Egy Emilia nevű fél-elf menti meg, s noha önzetlenül teszi, Subaru az adósává válik. Eltökélt szándéka, hogy segítsen megtalálni az ezüst hajú lány égkővel díszített jelvényét. Közös útjuk a szegénynegyedbe vezet, ám ott mindkettejükkel végeznek. A fordulópont, hogy Subaru képes visszatérni a halálból, hogy előröl kezdve tulajdonképpen mindent, beteljesítse azt a sorsot, amelyet be kell teljesítenie. Olyan ez, mint amikor egy játék automatikusan elmenti a helyzetünket, ám ha megbukunk a soron következő küldetés során, bizony ismét végig kell bolyonganunk a pályán. Azonban ez csak ez csak a kezdet.

re_zero_volume_9_2.jpg

A grafika és az animáció elképesztően látványosra sikeredett, valamint az aláfestő zenéket is eltalálták. Főleg Subarut érdemes kielemezni, ha a karakterek fejlődéséről van szó. Eben a történetben ugyanis nem a tipikus shounen stílusú főhőst, hanem a zavarodott, lelkileg és fejben is össze-össze roppanó, kétségbeesett figurát kapjuk, ami sokkalta reálisabb ebben a tragikus, sokszor pedig horror kategóriás történetben. Főleg azoknak ajánlom, akik nem riadnak vissza a pszichológiai történetektől, a vértől, illetve a komorabb hangvételtől.

Címkék: anime animeajanlo
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása