Blog. Rólam. Nektek.

2017. március 14. 09:53 - Lady_Marilyn

Anime ajánló

Kobayashi-san Chi no Maid Dragon 

Az idei téli szezon egyik legkedveltebb animeje jelenleg kilenc online nézhető epizódjával sokak arcára csalt mosolyt. A széria a 2013-ban debütált azonos címmel kiadott manga alapján készül feldolgozásra.

miss_kobayashis_dragon_maid_004_1.jpg

Az alaptörténet szerint, unalmas életet élő főhősünk, Kobayashi (aki egyébként titkon nagy cselédlány otaku) megment egy sárkányt, aki hálából a cselédje lesz, persze viszonylag emberi formában.  Tohru azonban nem hogy a cselédekről, még magáról az emberi világról sem tud túl sokat. Ráadásul az a párhuzamos univerzum, ahonnan ö jött, a sárkányok bizonyos fajtája abban a tudatban él, hogy az emberek alantas lények, akiket ki kell írtani. Tohru a mi világunkba történő érkezése további bonyodalmakat is jelent, mivel ez a többi társát is erre a világra vonzza, köztük a még gyereknek számító Kanna-chant, az embereket erősen megvető Fafnirt. 

miss_kobayashis_dragon_maid_021.jpg
A seinen stílusú vígjátékban a komikus helyzetek nagy részét a sárkányok téveszméi adják. Sok, hétköznapi életből merített jelenet is megelevenedik, így például amikor hőseink elmennek a Comiketre vagy amikor Kobayashi munkahelyén zajló eseményeket mutatják be.Főleg azoknak ajánlom, akik humoros tartalmú fantasy animere vágynak, sárkányokkal.

komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása