Blog. Rólam. Nektek.

2017. október 21. 09:15 - Lady_Marilyn

Anime ajánló

Kakegurui

A szerencsejáték bűvkörében élik mindennapjaikat a Hyakkaou akadémia közel sem hétköznapi tanulói. Az iskola nap közben saját funkcióját ellátva oktatást nyújt gazdag és befolyásos családok csemetéinek, míg a tanítás után minden terem nyílt játéktérré változik, ahol bármi lehet a tét! A jó szerencsével megáldott, vagy a rafináltabb diákok a ranglétra tetejééig küzdhetik fel magukat, míg a Fortuna által kevésbé pártoltak "házi kedvencként" végzik. A házi kedvenceket  a diákok kihasználják, lenézik, és semmibe veszik, ugyanakkor joguk van egy alkalommal nyílt versenyre kihívni bárkit, akit szeretnének, a kihívott fél pedig nem utasíthatja vissza a játékot. Ezt a rendszert maga a diáktanács eszelte ki, így ellene egy átlagos diák nem tehet semmit.

A hagyományos kártyajátékok helyét különleges szabályokkal tarkított verziók veszik át, amelyek izgalmassá és kockázatossá teszik a játékot. A legtöbb eseteben pénzben fogadnak, de minden a feje tetejére áll, amikor egy új diák kerül az iskola falai közé. Jabami Yumeko egy szerencsejátékfüggő, aki valóban nagy tétekben játszik, így rövid időn belül felhívja magára a diáktanács figyelmét.

kakegurui-compulsive-gambler-chapter-23-2.jpg

A 2017-es nyári szezonban startoló anime a jelenleg is futó azonos című mangán alapszik. Eddig egy 12 részes évad érhető el online felületeken. Ahogyan az egy friss, ropogós animetől várható, a grafikája gyönyörű. Leginkább a pszichológiai kategóriába sorolnám és  a Death Parade című animehez tudom hasonlítani. Komolyabb hangvétele ellenére itt-ott mosolyt tud csalni az ember arcára és megmutatja mit jelent a valódi játékszenvedély. 

Címkék: anime animeajanlo
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása