Blog. Rólam. Nektek.

2018. január 27. 08:10 - Lady_Marilyn

Anime ajánló

Kimi no na va

A Kimi no na va movie (amely angolul a Your Name címet kapta) egyszerre humoros, drámai, romantikus és tragikus. Az alapszituáció a testcsere esete, mely a mozivásznakon rendszerint erőltetett humorforrássá fakad, ebben az animeben azonban komoly jelentőséget kap a jelenség.

Image result for kimi no na wa

Egy Tokióban élő fiú és egy vidéki lány időnként testet cserélnek. Taki és Mitsuha eleinte úgy gondolják, hogy csupán álmodnak, amikor egymás életét élik és csak később jönnek rá arra, hogy tévednek.Amikor rájönnek, hogy mennyire valóságosak a tetteik üzeneteket hagynak hátra egymásnak a nap eseményeiről, valamint megpróbálnak pozitívan beleavatkozni a másik életébe. Taki egy napon rájön, hogy Mitsuha bajban van, a lány pedig még csak nem is sejti, hogy milyen jövő vár rá. Ezen a ponton az anime zseniális módon eszközöl egy dupla csavart és a könnyed testcsere tematikája drámává válik.

A gyönyörű grafikával kreált film egy misztikus nyomozásra invitál, s noha alkalmazza a klasszikus seishun eiga elemeket, mégis egyedi a maga módján. Azoknak ajánlom akik kedvelik a fantasyt, és látványos animere vágynak, amely humoros hangvétele ellenére drámai tud maradni.

Címkék: anime animeajanlo
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása