Blog. Rólam. Nektek.

2017. november 22. 21:38 - Lady_Marilyn

Megjelent!

Animagazin

23795081_1256831564423258_3457031458232368402_n.jpg

Megjelent az AniMagazin! Linkért KATT!

Címkék: animagazin
2017. november 15. 10:00 - Lady_Marilyn

Horrorisztikus filmajánló

AZ

Stephen King klasszikusait feldolgozva kerülnek be sorba a mozikba.a híres író műveinek adaptációi  Az AZ című filmben egy démoni bohóc tartja rettegésben egy kisváros békés lakosságát. Derryben feltűnően sok haláleset történik, és az eltűnt gyerekek száma is kimagasló arányú. Rajongók figyelmébe ajánlott tény, hogy amerikában jelenleg is sokan rettegnek bohócoktól, de maga a lény itt csupán egy metafora. Metafora minden félelemre, amely a gyermekek szívében megülhet.

A főszerepben egy elszánt csapat, hét gyermek, akik az iskolában mind veszteseknek számítanak, kiközösítettnek. Minden gyermeknek megvan a maga háttér története, így noha van bennük közös tényező, egyéniek tudnak maradni a maguk módján. Például mindegyikük mástól fél.A thriller és a horror között pengeélen táncoló filmnek, az eredeti mű miatt két részt terveznek, de az első rész így is teljes értékű, csupán pár megválaszolatlan kérdés maradhat azok fejében, akik még nem olvasták King művét.

IT Movie fényképe.

 

Fűrész 

A Fűrész folytatására hét esztendőt vártak a horrorrajongók. A készítők korábban minden Halloweenre virítottak egy új részt, ám ez egy ideig elmaradt. Azt, hogy megérte-e várni azt mindenki döntse el saját maga!
Folytatódik a jól ismert játék, új szereplőkkel, új élethelyzetekkel és az elvárt de mégsem kiszámítható csavarral, amely valamennyi Fűrész filmre is jellemző volt korábban. A sztori szerint John Kramer ismertebb nevén a Kirakós gyilkos már tíz éve elhunyt, mégis a játéka nyomán kerül elő pár holttest, melyeket a rendőrség sem tud hova tenni.  A történet egyik szála a nyomozók szemszögéből igyekszik bemutatni az eseményeket, míg a másik szál az éppen folyó játékot ismerteti.
A szinte már végtelenségbe nyúló történet ezúttal sem varr el minden szálat, ezzel tálalva a folytatás opcióját.

2017. október 30. 10:10 - Lady_Marilyn

Anime ajánló

Eromanga Sensei

A 2017-es év tavaszi szezonjának legjobban várt animeje a garatimi.hu felmérése alapján. (Részletekért klikk.)

Masamune Izumi és a családjába húgaként befogadott Sagiri Izumi annak ellenére, hogy egy háztartásban élnek, már egy éve nem beszéltek egymással. Ennek nem vita vagy nézeteltérés az oka, hanem egy szörnyű családi tragédia: Masamune szüleinek hirtelen halála. Új nevelőjük nem sokat van otthon, így az idősebb fiúra marad minden házköri teendő, miközben Sagiri nem hajlandó kimozdulni  a szobájából.
Amikor a "testvérpár" ismét szóba elegyedik egymással, rájönnek, hogy jóval több közös tulajdonsággal rendelkeznek, mint azt gondolták. A középiskolás Izumi íróként keres plusz pénzt, míg húga Sagiri digitális és manga illusztrációkkal foglalkozik. Kilétük egymás előtt korábban titok volt, így csak ekkor szembesülnek a ténnyel, hogy valójában kollégák!

Vicces, lendületes anime, amely 12 epizódjával képes mosolyt csalni az ember arcára, ugyanakkor elgondolkoztató kérdéseket is felvet. Egy kicsit betekinthetünk az írok és az illusztrátorok művészi világába, mely nem mindig felhőtlen. 

2017. október 21. 09:15 - Lady_Marilyn

Anime ajánló

Kakegurui

A szerencsejáték bűvkörében élik mindennapjaikat a Hyakkaou akadémia közel sem hétköznapi tanulói. Az iskola nap közben saját funkcióját ellátva oktatást nyújt gazdag és befolyásos családok csemetéinek, míg a tanítás után minden terem nyílt játéktérré változik, ahol bármi lehet a tét! A jó szerencsével megáldott, vagy a rafináltabb diákok a ranglétra tetejééig küzdhetik fel magukat, míg a Fortuna által kevésbé pártoltak "házi kedvencként" végzik. A házi kedvenceket  a diákok kihasználják, lenézik, és semmibe veszik, ugyanakkor joguk van egy alkalommal nyílt versenyre kihívni bárkit, akit szeretnének, a kihívott fél pedig nem utasíthatja vissza a játékot. Ezt a rendszert maga a diáktanács eszelte ki, így ellene egy átlagos diák nem tehet semmit.

A hagyományos kártyajátékok helyét különleges szabályokkal tarkított verziók veszik át, amelyek izgalmassá és kockázatossá teszik a játékot. A legtöbb eseteben pénzben fogadnak, de minden a feje tetejére áll, amikor egy új diák kerül az iskola falai közé. Jabami Yumeko egy szerencsejátékfüggő, aki valóban nagy tétekben játszik, így rövid időn belül felhívja magára a diáktanács figyelmét.

kakegurui-compulsive-gambler-chapter-23-2.jpg

A 2017-es nyári szezonban startoló anime a jelenleg is futó azonos című mangán alapszik. Eddig egy 12 részes évad érhető el online felületeken. Ahogyan az egy friss, ropogós animetől várható, a grafikája gyönyörű. Leginkább a pszichológiai kategóriába sorolnám és  a Death Parade című animehez tudom hasonlítani. Komolyabb hangvétele ellenére itt-ott mosolyt tud csalni az ember arcára és megmutatja mit jelent a valódi játékszenvedély. 

Címkék: anime animeajanlo
2017. október 05. 09:46 - Lady_Marilyn

Filmajánló

Körök

A horror rajongók körében biztosan ismert Kör című film alaptörténete film a filmben jelleggel azzal riogat, hogy amennyiben valaki teljes egészében megnéz egy videó felvételt, az 7 nap múlva meghal. A Körökben is ez a felvétel kerül a központba, de még több részlet derül ki, amely eddig a Samara-rejtélyt övezte. Ahogyan az a korábbi filmek ismeretében várható volt, a rettegés alapja továbbra is a fura szellemlány és az átok, amely megtörhetetlenül terjed.

 A Kör 2 után 12 évvel került mozikba a Raramount Pictures munkája. Tulajdonképpen harmadjára láthatja a nézőközönség, azt amit még a 2000-es évek elején álmodtak meg. Elsőre valóban nagyot ütött a sztori, (egyrészt az újdonság ereje másrészt pedig amiatt, hogy akkor még nem váltak kliséssé a horror "fordulatai") míg a második résszel már kevésbé volt elégedett a kritikusok nagy része. A Kör 2 bevételeira alapozva azonban mégis ismét elővették Samara sztoriját. 

2017. szeptember 11. 09:09 - Lady_Marilyn

Anime ajánló

Miai Nikki

A 26 részes horrorisztikus dráma még 2011-hez köthető. A manga alapján adaptált történet főhőse az antiszociális középiskolás Amano Yukiteru, aki mindennapi életét telefonja naplójába rögzíti. Hazaérve képzeletébe merülve Deus-sal a tér és az idő uráéval valamint szolgájával Muruval tölti idejét. Egy alkalommal azonban megbizonyosodik, hogy Deus mégsem egészen a képzelete műve. Az idő és a tér istene különleges hatalmat ad a fiú kezébe. Telefonján egyik napról a másikra a jövőre vonatkozó bejegyzések jelennek meg. Yuki anélkül változtat saját jövőjén, hogy ismerné ennek súlyos következményeit, ráadásul hozzá hasonlóan, mások is jövő napló tulajdonossá válnak.

thumb-1920-654943.jpg

A naplótulajdonosok egy különleges és veszélyes játék részévé válnak: egymás ellen kell fordulniuk, hogy isteni erő tulajdonába kerüljenek. Természetesen nem mindenki vágyik erre az erőre,a tizenkét naplótulajdonos céljai eltérőek, de azok, akik az isteni pozícióra vágynak, bármit megtennének, hogy elnyerjék azt.

 Ezt a művet leginkább aa thiller-horror tematikájú animek rajongóinak figyelmébe tudom ajánlani.

Címkék: anime animeajanlo
2017. szeptember 08. 08:12 - Lady_Marilyn

Filmajánló

Alian:Covenant

A  Prometheus folytatásaként szolgáló Alan: Covenant-et Ridley Scott rendezte. A sztori kellően nyomasztó és méltó a címéhez is. A Covenant űrhajó fedélzetén mélyálomba merült kutatók haladnak az új gyarmatbolygó felé, amikor egy kisebb technikai baki miatt a legénységnek fel kell kelnie. A hibák elhárítása és egy tragikus halálesetet követően az utasok nem kívánnak vissza térni a mélyálomba, így a legközelebbi, magából életre utaló jeleket kibocsátó bolygó felé veszik az irányt. 

aliencovenant-1280-1494070533181_1280w.jpg

A Covenantben teljesen más lények tűnnek fel az emberi életre egyébként alkalmas bolygón, mint azt korábban megszokhattuk, de ennek remek háttér történetet és indokokat adtak.
A horrorisztikus sci-fi az Alien-mitológiához is hozzáteszi a magáét. Mondanivalóként egy érdekes társadalomkritika is megfogalmazódik a műben.Remek drámai színészi játékkal kombináltak és különösen kiemelném Michael Fassbendert, aki ezúttal két karaktert is megtestesít a filmben. A látványvilág és a cgi is remekül sikerült, amely a hasonló stúdiófilmek egyik alapkritériuma. 

Az IMBD-n 6.5 pontra vizsgázott scifit a műfaj rajongóinak, valamint a horrorisztikus irányzat kedvelőinek figyelmébe tudom ajánlani. A "régi motoros" Alian rajongóknak nem tudom garantálni az elégedettséget a fent említett lénymódosítás miatt.

2017. szeptember 05. 10:11 - Lady_Marilyn

Filmajánló

Élet

A horrorisztikus űrdráma az Alian világát idéző koncepcióban egy másik bolygóról származó életet helyez a történet központjába. Ezúttal a Marsról érkezik a mindent megváltoztató felfedezés eredményeként megmentett szonda az űrállomásra. Az aprócska lény a legénység stimulációjának hatására életre kel és növekedni kezd,azonban amint erőre kap rá is tör a legénység életére ezzel megadva a rettegés okát.
A sci-fi rajongók értékelni fogják a "kocka" kategóriás párbeszédeket, a látványos űrélményt, és a földönkívüli lény formáját is, de a kiszámítható történeti vonalat már kevésbé.

A sztori 99%-a az űrhajóban játszódik, ami szintén a fanoknak lehet jó hír, illetve azoknak, akik kedvelik a zárt teres horrorokat.  Annak ellenére, hogy nagyon színes és sokféle ember él és dolgozik együtt ebben a zárt légtérben, mégis valahogy egysíkúak a karakterek, még a kisebb háttér történeteikkel is. A filmnek semmiképp sem a túlzott karakterizálás az erőssége, sőt nem is epikus történetet kíván prezentálni, ennek ellenére bátran ajánlom sci-fiseknek.

2017. július 29. 08:27 - Lady_Marilyn

Filmkritika

Valerian és az ezer bolygó városa

A képregényen alapuló moziban a két főhősnek Valeriannak (Dane DeHaan) és Laurelinenek (Cara Delevingne) egyetlen napjuk van arra, hogy kiderítsék, ki akarja elpusztítani az Alphát, az űrben lebegő ezer bolygó városát, ahol addig évszázadokon keresztül éltek békében egymással az emberek és az univerzum egyéb lényei. A sci-fi rajongóknak erősen ajánlott látványos filmben minden adott, ami az irányzat kedvelői felől elvárás lehet.

valerian-is-frances-most-expensive-film.jpg

SPOILER VESZÉLY!

Ügynökeink összetartóak, profin dolgoznak, legnagyobb álmuk pedig nagyon emberi : egy kis tengerparti nyaralás. Személyiségüket tekintve különböznek egymástól, de az ellentétek ebben az esetben vonzzák egymást. Itt jön a képbe a fura, zavaros szerelmi szál, ami némely jelenetben erőltetett. Amint a szoknyapecér Valerian és a szeszélyes Laureline se veled-se nélküled "kapcsolata" háttérbe szorul, következik a látványos és izgalmas információáradat, melynek a 70%-ával a film hátralévő részében sajnos nem kezdenek semmit. A "poénokon" mosolyogni sem lehet, mert elúsznak az ember mellett, így ez sem sorolandó a mű erősségei közé. Sokak a színészválasztást sem igazán díjazták a különböző fórumokon, ezzel tulajdonképpen az egész filmet a látványtechnika, illetve maga az alap elképzelés tartja egyben. 

Végszó: Sci-fi rajongóknak kötelező, de akik nem kedvelik az irányzatot, azoknak inkább nem ajánlanám.

2017. július 28. 08:45 - Lady_Marilyn

Megjelent!

Megjelent az AniMagazin 38.száma!

koe-no-katachi_ap-720x505.jpg

Az AniMagazin 38.számában a Koe no Katachi mellett rengeteg animeről olvashattok ismertetőt. Megragadom az alkalmat és magam is írok pár gondolatot a Koe no Katachi-ról .Az anime angol címe: A Silent Voice, amely nagyon találó. A sztori egy visszahúzódó hallássérült diáklány közel sem szürke hétköznapjait mutatja be és rajta keresztül is egy igen komoly téma körvonalazódik ki, mégpedig az iskolai bántalmazás. A történet másik főhőse az örök rossz csont Ishida Shoya, aki amikor csak lehet valami csínytevésben sántikál a barátaival. A határt akkor lépik át, amikor bántani kezdik Nishimayat, aki hallássérültként eleve nehezen tud beilleszkedni az új iskolai közegbe. A lány szekálásáért azonban nem mindenki egységesen, hanem egyedül Shoya részesül megrovásban, amikor az osztályfőnök határozott fellépését követően, a többiek kiközösítik. Nishimiya másik iskolába kerül, ezzel elkerülve a további fájdalmakat és zaklatást, Ishida Shoya pedig magányosan tölti az általános iskolai éveit, a bűnbak szerepében. Évekkel később Ishidat jóval vissza húzódóbb, az embereket kevésbé kedvelő fiúként látjuk, aki annyira megtört, hogy úgy döntött, az életének a továbbiaknak nincs célja. Az utolsó pillanatban visszalép az öngyilkosságtól, később pedig ismét találkozik Nishimayaval és a régi osztálytársak is előkerülnek.

Nagyon drámai anime lévén inkább azoknak ajánlom, akik szomorkásabb, de komoly hangvételű animere vágynak igényes grafikával.

A magazinhoz, amelyben ezúttal a hazai Bosszúállók cosplay csapatát interjúztattamk KATT IDE!

Kellemes olvasást kívánok ! :)

Címkék: anime animagazin
2017. július 18. 14:02 - Lady_Marilyn

Filmkritika

Pókember : Hazatérés

A Marvel piros-kék szerkós Pókemberének legújabb verzójában Peter Parker (Tom Holland) egy fiatal kocka és May néni (Marisa Tomei) is csinibb, mint valaha. Noha további karaktermódosítások is történtek, a Pókember: hazatérés a maga módján szerethető verziója lett a jól ismert sztorinak: egy srácot megcsíp egy pók, amely hatására különleges képességek birtokába kerül, melyet az utca népének szolgálatára használ. A lényeg itt is ez, azonban nem a csípés sztorija kerül a középpontba, hanem az, hogy hogyan válik Peter Parkerből Bosszúálló. 

nekmscmytylsol_2_b.jpg

Pókember már korábban, a Civil Warban is megimutatta magát, akkor Tony Stark oldalát erősítve igyekezett megállítani a kapitányék csapatát. Ekkor csupán ízelítőt kaptak a nézők a karakterből, aki ekkor nagyon megosztó figurává vállt. Most lehullik a lepel, kiderül milyen is valójában a maszk mögötti fiú, amely megfoghatóbbá és (talán) szerethetőbbé teszi az egész lényét. Azonban sokak számára még így is megosztó jelenség marad a fent említett karakterváltoztatás miatt.

maxresdefault_3.jpg

SPOILER VESZÉLY!

A Marvelhez dukáló poénos, lendületes és látványos film gyengesége ezúttal a túl sok változtatásban keresendő. A saját képességit sem igazán ismerő Pókember a Civil War tükrében valahogy nem hiteles, ráadásul valahogy üres tér tátong olyan történeti elemeknél, amelyekkel egyébként bőven lehetett volna még játszani. A főgonoszt, Keselyűt Michael Keaton alakította és újfent receptúra szerűen volt üres a negatív karakter háttere. Ennek ellenére természetesen érdemes megtekinteni ugyanis nagyoin erős kapcsa lesz ez a sztori a Marvel hatalmas fináléjának, avagy az Infinity War-nak.

2017. június 07. 11:34 - Lady_Marilyn

Filmkritika

Wonder Woman

A DC felvette a kesztyűt a Marvel filmes univerzummal. Sorra gyártják a saját képregényeiken alapuló mozikat, melyek történetileg összefüggőek, de akár külön-külön is megállják a helyüket a filmvásznon. Most a DC stábja egy karaktertörténettel invitálja popkorn ropogtatásra a képregények kedvelőit, valamint azokat, akik csupán látványos akcióra vágynak. A Wonder Woman egyszerre tud megfelelni a fantasy valamint az akciódúsabb irányzatok rajongóinak. A bátor hősnő memoárjában vegyészi pontosággal keverik a feszültség, a humor és a látványeffektek "szent hármasságát". Többek között ezért is kaphatott megannyi pozitív kritikát, ám a nézőtéren ülve sokakban a de ilyen volt már érzete merül fel és sajnos nem ok nélkül. 

SPOILER VESZÉLY!

20170601gal-gadot-a-wonder-woman1.jpg

A bátor, büszke, férfiakat meghazudtoló, ugyanakkor gyermeki naivitással megáldott amazon régimódi elveihez ragaszkodva robban be a világháború kellős közepébe. Ez az első olyan képkocka, amely láttán jogosan merülnek fel a kérdés az emberekben, hogy ez meg mégis honnan tűnik ismerősnek?
A megfejtés a Marvel háza tájékán keresendő, a kísértetiesen hasonló karaktertörténet pedig egészen konkrétan Amerika kapitányhoz köthető. A DC zseniálisan ráérzett a humorfaktorra, de ez sem több egy másolatnál, amellyel korábban a Marvel élt. Ha összeadjuk az Első bosszúálló és A tél katonája filmeket, a főszereplőt pedig Thorhoz hasonló múlttal rendelkező hölgyre váltjuk, akkor meghkapjuk eredményként a DC Csodáját (pontosabban csoda asszonyát). 

wonderwoman-1280-9amembargo-1488818748850_1280w.jpg

Gal Gadot hitelesen alakítja a kemény szépség szerepét, ám ez már édes kevésnek bizonyul. Társadalomkritikaként a film az orrunk alá nyomja, hogy a háború szörnyű dolog, ám mégis a front vonalra küld minket, és mégis harcra buzdít a látványos Mátrix effektek segítségével. Mi ez, ha nem hatalmas ellentmondás? A film Diana hercegnő (avagy Wonder Woman) gyerekkorát, illetve múlját mutatja be, tulajdonképpen választ ad arra, hogy miért csatlakozik a DC féle Bosszúállók csaptába amolyan női Thor és Amerika kapitány crossoverként. Az Igazság ligájából már ismerhetjük Batmant, a sötét lovagot, valamint Supermant de a többi hős eredettörténete még várat magára. Reméljük, hogy ezekbe több egyediséget csempésznek majd, illetve, hogy nem menekülnek el úgy az eleinte zseniálisnak ígérkező finálétól, ahogyan azt a Wonder Woman stábja tette.

2017. május 17. 11:18 - Lady_Marilyn

Anime ajánló

Re:Creators

Az emberek fantáziája, kreativitása több száz történet motorját adják, megannyi világnak az "istenei" ezek az írók, grafikusok és animátorok. Mi történne, ha ezek az emberek szembe találnák magukat a saját teremtményeikkel? Erre a kérdésre igyekszik választ adni a Re:Creators című anime.

c89tzx6vwaarmlf.jpg

A fantasy szereplők ugyan saját akaratukon kívül, de ez alkalommal a mi világunkba érkeznek. Némelyikük saját maga sem érti hogyan és miért cseppent az "istenek világába". Mindannyian más történetek hősei, de egy közös vonás mindegyikük életében szerepel. Valamennyien egy ismeretlen és rejtélyes katonai egyenruhás lány feltünése után kerültek át a valós térre. Rengeteg kérdés, izgalmas harcjelenetek, dráma és jól adagolt humor várja a fantasy, valamint az akció rajongóit ebben a 22 részes animeben. Amennyiben olyan friss animere vágytok, amely meg is tud felelni a jelen kor grafikai elvárásainak, akkor ez a 2017 tavaszi szezonos anime meg fog felelni az elvárásaitoknak. Jelenleg hat epizód érhető el a történetből, amely az azonos című, most is futó manga alapján került feldolgozásra.

2017. május 09. 09:31 - Lady_Marilyn

Filmajánló

A boncolás

A rendőrség a helyi boncnokok segítségét kéri, amikor egy brutális bűnügyi helyszínen egy ismerezten nő holtestére bukkannak. A film lényegi részében a rejtélyes hölgy halálának okát igyekszik megfejteni apja és fia közös munkájuk során. 

A fiatal lány testén semmilyen  külsérelmi nyom nem látható, ám ezen felül is rengeteg titkot rejteget. A seriff kérésére még éjjszaka nekilátnak a munkának, hogy az másnapra válaszokkal állhasson a sajtó elé. A horrorban betekintést nyerhet a néző a halottkémi valamint a boncolási szakma kulisszáiba (mindez amolyan alternatív pályaválasztási tanácsadással is felérheztne) és kap egy csipetrnyi történelmet is. 

autopsy-poster-art.jpg
A horror műfaj kedvelőinek ajánlom ezt 2016-os a filmet, mert kellőképpen nyomasztó, megvannak benne az ijesztő és elkerülhetetlen típusú jelenetek, egyedül a konkrét háttértörténeti szállal és a befejezéssel lehetnek a nézők elégedetlenlenek.

Eredeti cím: The Autopsy of Jane Doe
Rendezte: André Øvredal
Főszereplők: Brian Cox és Emile Hirsch
Imbd: 6.8

2017. május 04. 10:16 - Lady_Marilyn

Anime ajánló

Attack on Titan 2.évad
A 2017-es tavaszi szezonban kapott folytatást a Shingeki no Kyojin vagy ha úgy jobban tetszik az Attack on Titan. A történet szorosan az első évadhoz kapcsolható, így inkább csak azoknak ajánlom, akik látták az előzményeket. Jelenleg öt epizód érhető el az izgalmas, fordulatos, akciódús shounen stílusú animeből, amelynek folytatását rengetegen vártak már. Ezúttal mégtöbb szereplő hátteréből kaphatnak a nézők extrákat, olyan részleteket, amelyekre eddig nem derülhetett fény. Ettől válik drámaivá és emberivé a történet, melyben a bátor harcosok óriásokkal néznek szembe. 

1594491_english_showdetailheaderdesktop_2ed0340e-09dd-e611-80c5-0017a4776c06.jpg

Nanbaka
Ezt a 13 részes animet leginkább a Prison School című animehez lehet hasonlítani, ugyanis egy börtön közel sem szürke hétköznapjait eleveníti fel, vidám, humoros stílusban. A humor forrásai maguk a szereplők, illetve a köztük lévő feszültség, mely a macska-egér játékból ered. A börtön egyik cellájának lakói ugyanis nap mint nap azon mesterkednek, hogy kiszökjenek a börtönből, ám a szemfüles őröknek akad ehhez néhány szava. A Nanbaka Japán legvédettebb börtöne, ahonnan eddig soha senki sem szökött meg, ezt a titulust pedig sem az őrök, sem a vezetőség nem kívánja elveszíteni. Vicces, könnyed és nagyon színes anime, mely második évada a 2017-es téli szezonban futott be a maga 12 epizódjával. 

2017. április 20. 10:50 - Lady_Marilyn

Filmkritika

Utazók

Az emberek a Föld rossz állapota miatt az univerzum élehető bolygóikat kénytelenek gyarkamtosítani. (Zárójelben megjegyzem, hogy ez a kép akár társadalomkritaként is megállja a helyét.) Az Avalaon több ezer utasával a fedélzetén a Homeland II gyarmatbolygó felé tartva azonban a cég történetében először, valamilyen oknál fogva meghibásodik. A hibernálásból hamarabb ébredő mérnök, Jim Preston (Chris Pratt) amint felismeri kilátástalan helyzetét, próbál megoldást találni. Az ö drámájával nagyon jól dolgoztak a készítők, igazán emberi reakciókkal operáltak. A film másik nagy erőssége, a zseniálisan kivitelezett grafika, amely szó szerint lehozza a nézőknek a csillagokat az égről. Azonban ezen a ponton sajnos megáll a tudomány. 

SPOILER ALERT!

passengers_ver5_xxlg.jpgJim egy évig magányosan tengődik. Tudja, hogy úticéljához csak 90 év múltán érkezne meg, így azt is, hogy sosem láthatja a Homeland II-t. Egyetlen megoldást az jelentene számára, ha valahogy vissza tudná altatni magát, ám ezen próbálkozása kudarcba fullad. A tette, melyet teljes elkeseredésében lép meg sajnos nagyon logikátlan. Morális kérdéseket feszegetve idő-és térbeli gyilkosságot követ el, amikor felébreszti Aurora Lanet (Jennifer Lawrence), aki sajnos nem tudja bejuttatni az egyetlen olyan fülkébe, ahol vissza tudna aludni bármelyikük is. Ugyanakkor arany osztályú utasként legalább jobb kajához juttatja Jimet. Miközben kibontakozik a szerelmi szál, a hajó állapota egyre csak romlik. Ezekkel a problémákkal közösen kell felvenniük a kesztyűt épp akkor, amikor mosolyszünetet tartanának. A sztoriban sok apró részlet fogalmaz meg társadalomkritikát, több fronton is elgondolkoztató kérdésekkel bombázza a nézőt, de a komoly hangvételű űrdrámából mégis nagyon együgyű végkifejlet kerekedik. Kár érte, mert volt benne ráció!

2017. április 03. 09:23 - Lady_Marilyn

Anime ajánló

Ao no Exorcist: Kyoto Fujouou-hen 

A Blue Exorcist széria rajongói legnagyobb örömére idén végre második évadot kapott a fiatal ördögűzők csapata, akik (amint az a címből is kiderül) ezúttal Kyotoban veszik fel a harcot a gonosszal szemben.
A grafikailag szépen kivitelezett 12 részes shounen stílusú anime előzményében már fény derült Okumura Rin különleges erejére, amely láttán még társait is megrémülnek. Főhősünk minden erejével azon van, hogy kordában tartsa kék lángjait, ám ez koránt sem egyszerű feladat. Miközben gyakorol, más akadályokkal is szembe találja magát, így igen izgalmas évad épül fel.  

ao-no-exorcist-kyoto-fujouou-hen.jpg
A széria nagy erőssége, hogy humoros tud maradni még a drámaibb jelenetek ellenére is. Tulajdonképpen egyetlen kifogásolható dolog van, az pedig nem más, mint hogy az alkotók bőven dönthettek volna a 24-25 epizód mellett, mert ebben a formában teljesen jogosan érezhetjük zsúfoltnak a fő történeti szál eseményeit.Ám éppen ezért könnyen "darálható" évadról beszélünk.

Folytatás révén ezt az animet csak azoknak ajánlom, akik látták az Ao no Exorcist első évadát!

Címkék: anime animeajanlo
2017. április 02. 09:25 - Lady_Marilyn

Spoiler mentes filmkritika

Nerve (Idegpálya)

Történetünk szerint adott egy interneten terjedő "felelsz vagy mersz" típusú játék (eredeti elnevezése Nerve, amelyet magyarul Idegpályára fordítottak),mely  különböző bűncselekményekre és merész tettekre sarkallja a fiatalokat. Minden őrültség teljesítéséért pénzt kapnak, amennyiben a személyre szabott felatatotot a megadott szempontok szerint, mobilon élőn közvetítve megosztják a nagyvilággal. A játékban vagy játékosként, vagy nézőként lehet résztvenni. Míg a játékosnak a fent említett kötelezettségeket kell vállalnia, hogy a remélt nyereménnyel gazdagabban tűnhessen ki a tömegből, addig a nézők bárhol rögzíthetik a játékosok tetteit.

thumbnail_24431.jpg

Főhősünk (Emma Roberts) egy gátlásos kamasz, aki nem szívesen kerül a konfortzónáján kívülre. Barátai suggallatára azonban úgy dönt, hogy változtatni szeretne ezen, hogy színt szeretne vinni egyhangú életébe. Ehhez használja fel a Nerve programot, mely egy igen alattomos kis játék keretében egyre nehezebb feladtokat és akadályokat görget a saját magának, de inkább társainak bizonyítani kívánó leányzó elé. Ezzel azonban koránt sincs egyedül. A Nerve először is átvizsgálja a felhasználók adatait és az interneten hagyott "újjlenyomatukat" : bakszámla adatok, közösségi oldalakon létrehozott profilok, keresési előzmények, stb. Mindezzel csúnyán és kegyetlenül élnek vissza. Ahogyan nehezednek a küldetések nem csak az számít, kinek mennyi vér van a pucájában. A játékosok erkölcsi, morális kérdésekkel kerülnek szembe, ráadásul pszichiésen is megterhelik őket azzal, hogy a saját félelmeikkel kell megbírkózniuk a játék során. 

nerve-2016.jpg

A leírtak alapján azt feltételezhetjük, hogy a virtuális thriller egy igen komoly, napjainkat érintő problémakört mélyrahatóan vizsgál, konkrétan a közösségi oldalak szerepét a fiatalok életében. Azonban az, hogy valójában mennyire veszi ezt komolyan, már nem fél bele a spoiler mentes sorokba.  Noha az alapkoncepció nem rossz, az egész sztori azon a ponton bukik meg, hogy a tinik mindent elkövetnek, amelyre "parancsot" kapnak. Jogosan alakulhat ki az a kép a nézőben, hogy akár még a kútba is beleugranának, ha arról lenne szó, mindezt pedig csak a pénzért és pár perc hírnévért. A másik nagy buktató, hogy a történetvezetés egy bizonyos ponton igyekszik mindent fehérre sikálni, hogy minden felhőtlen legyen, ezzel elfeledve a játék által okozott sérelmeket. 

Címkék: film filmkritika
2017. március 22. 11:54 - Lady_Marilyn

Anime ajánló

Youjo Senki

Egy olyan alternatív 1924-ben járunk, ahol a háború nem csak a földön, hanem a levegőben is zajlik, méghozzá olyan különleges erőkkel, mint a csatamágusok. Ezek a mágusok a kék égen repülve képesek támadni és akár védezeni is. Gyorsan mozgó taktikai egység, mely tagjai kemény kiképzés során tanultak meg mindent, ami a harcokban csatamgusként történő részvételhez elengedhetetlen. A birodalmi katonák soraiban található egy mindössze 10-11 éves kislány, aki maga aratja a legnagyobb sikereket. Tanya Degurechaff noha isteni erővel van megáldva, ellenfelei szemében, sőt gyakran bajtársai szerint is a megtestesült örgöghöz hasonlatos. Egész hadseregeknek parancsol, s igen hamar lép előre a renglétrán. Azt azonban rajta kívül senki sem tudha, hogy előző életében egy érzéketlen és számító japán irodista volt, aki magára vonta egy magát istennek nevező, rejtélyes teremtény haragját (a későbbiekben csak X létforma) majd hitetlensége miatt, büntetésként ebben az alakban született újjá ebben a múltban. 

saga_of_tanya_the_evil_001.jpg

Irodistánk elhatározta, hogy még ebből  a helyzetből is a lehető legjobbat hozza ki, ezért új alkatára fittyet hányva önként lépett be a birodalmi seregbe és ezért fejlődik ijesztően gyorsan. A motivációi adottak, már csak egy különleges felszerelés kell, amihez jár egy nagyon furcsa csavar is. Ez az eszköz ugyanis csak akkor aktiválódik, ha Tanya imádkozik. Az X létforma ezzel akarja kivívni magának főszereplőnk hitét. Tanya kötelező jelleggel mormolgatja a szavakat bevetés előtt és élvezi a háború minden pillanatát.

saga_of_tanya_the_evil_002.jpg

Ez a háborús anime még olyanok tetszését is elnyerheti, akik korábban nem néztek egyetlen, a műfajhoz köthető animet sem. A fantasy és a történelmi elemek vegyes használata hatásosan vágja a fát a látványvilág alá, ami egy-két elemtől eltekintve tökéletesen megfelel mindannak, amit 2017-ben grafikusan elvárhatunk egy friss animetől. 

Címkék: anime animeajanlo
Blog. Rólam. Nektek.