Blog. Rólam. Nektek.

2017. május 23. 21:01 - Lady_Marilyn

Megjelent!

AniMagazin

Megjelent az AniMagazin 37. száma! 

18582502_1108371002602649_1781567372521271701_n.jpg

Közvetlen linkért katt IDE! Kellemes olvasást! :)

Címkék: otaku animagazin
2017. május 17. 11:18 - Lady_Marilyn

Anime ajánló

Re:Creators

Az emberek fantáziája, kreativitása több száz történet motorját adják, megannyi világnak az "istenei" ezek az írók, grafikusok és animátorok. Mi történne, ha ezek az emberek szembe találnák magukat a saját teremtményeikkel? Erre a kérdésre igyekszik választ adni a Re:Creators című anime.

c89tzx6vwaarmlf.jpg

A fantasy szereplők ugyan saját akaratukon kívül, de ez alkalommal a mi világunkba érkeznek. Némelyikük saját maga sem érti hogyan és miért cseppent az "istenek világába". Mindannyian más történetek hősei, de egy közös vonás mindegyikük életében szerepel. Valamennyien egy ismeretlen és rejtélyes katonai egyenruhás lány feltünése után kerültek át a valós térre. Rengeteg kérdés, izgalmas harcjelenetek, dráma és jól adagolt humor várja a fantasy, valamint az akció rajongóit ebben a 22 részes animeben. Amennyiben olyan friss animere vágytok, amely meg is tud felelni a jelen kor grafikai elvárásainak, akkor ez a 2017 tavaszi szezonos anime meg fog felelni az elvárásaitoknak. Jelenleg hat epizód érhető el a történetből, amely az azonos című, most is futó manga alapján került feldolgozásra.

2017. május 09. 09:31 - Lady_Marilyn

Filmajánló

A boncolás

A rendőrség a helyi boncnokok segítségét kéri, amikor egy brutális bűnügyi helyszínen egy ismerezten nő holtestére bukkannak. A film lényegi részében a rejtélyes hölgy halálának okát igyekszik megfejteni apja és fia közös munkájuk során. 

A fiatal lány testén semmilyen  külsérelmi nyom nem látható, ám ezen felül is rengeteg titkot rejteget. A seriff kérésére még éjjszaka nekilátnak a munkának, hogy az másnapra válaszokkal állhasson a sajtó elé. A horrorban betekintést nyerhet a néző a halottkémi valamint a boncolási szakma kulisszáiba (mindez amolyan alternatív pályaválasztási tanácsadással is felérheztne) és kap egy csipetrnyi történelmet is. 

autopsy-poster-art.jpg
A horror műfaj kedvelőinek ajánlom ezt 2016-os a filmet, mert kellőképpen nyomasztó, megvannak benne az ijesztő és elkerülhetetlen típusú jelenetek, egyedül a konkrét háttértörténeti szállal és a befejezéssel lehetnek a nézők elégedetlenlenek.

Eredeti cím: The Autopsy of Jane Doe
Rendezte: André Øvredal
Főszereplők: Brian Cox és Emile Hirsch
Imbd: 6.8

2017. május 04. 10:16 - Lady_Marilyn

Anime ajánló

Attack on Titan 2.évad
A 2017-es tavaszi szezonban kapott folytatást a Shingeki no Kyojin vagy ha úgy jobban tetszik az Attack on Titan. A történet szorosan az első évadhoz kapcsolható, így inkább csak azoknak ajánlom, akik látták az előzményeket. Jelenleg öt epizód érhető el az izgalmas, fordulatos, akciódús shounen stílusú animeből, amelynek folytatását rengetegen vártak már. Ezúttal mégtöbb szereplő hátteréből kaphatnak a nézők extrákat, olyan részleteket, amelyekre eddig nem derülhetett fény. Ettől válik drámaivá és emberivé a történet, melyben a bátor harcosok óriásokkal néznek szembe. 

1594491_english_showdetailheaderdesktop_2ed0340e-09dd-e611-80c5-0017a4776c06.jpg

Nanbaka
Ezt a 13 részes animet leginkább a Prison School című animehez lehet hasonlítani, ugyanis egy börtön közel sem szürke hétköznapjait eleveníti fel, vidám, humoros stílusban. A humor forrásai maguk a szereplők, illetve a köztük lévő feszültség, mely a macska-egér játékból ered. A börtön egyik cellájának lakói ugyanis nap mint nap azon mesterkednek, hogy kiszökjenek a börtönből, ám a szemfüles őröknek akad ehhez néhány szava. A Nanbaka Japán legvédettebb börtöne, ahonnan eddig soha senki sem szökött meg, ezt a titulust pedig sem az őrök, sem a vezetőség nem kívánja elveszíteni. Vicces, könnyed és nagyon színes anime, mely második évada a 2017-es téli szezonban futott be a maga 12 epizódjával. 

2017. április 20. 10:50 - Lady_Marilyn

Filmkritika

Utazók

Az emberek a Föld rossz állapota miatt az univerzum élehető bolygóikat kénytelenek gyarkamtosítani. (Zárójelben megjegyzem, hogy ez a kép akár társadalomkritaként is megállja a helyét.) Az Avalaon több ezer utasával a fedélzetén a Homeland II gyarmatbolygó felé tartva azonban a cég történetében először, valamilyen oknál fogva meghibásodik. A hibernálásból hamarabb ébredő mérnök, Jim Preston (Chris Pratt) amint felismeri kilátástalan helyzetét, próbál megoldást találni. Az ö drámájával nagyon jól dolgoztak a készítők, igazán emberi reakciókkal operáltak. A film másik nagy erőssége, a zseniálisan kivitelezett grafika, amely szó szerint lehozza a nézőknek a csillagokat az égről. Azonban ezen a ponton sajnos megáll a tudomány. 

SPOILER ALERT!

passengers_ver5_xxlg.jpgJim egy évig magányosan tengődik. Tudja, hogy úticéljához csak 90 év múltán érkezne meg, így azt is, hogy sosem láthatja a Homeland II-t. Egyetlen megoldást az jelentene számára, ha valahogy vissza tudná altatni magát, ám ezen próbálkozása kudarcba fullad. A tette, melyet teljes elkeseredésében lép meg sajnos nagyon logikátlan. Morális kérdéseket feszegetve idő-és térbeli gyilkosságot követ el, amikor felébreszti Aurora Lanet (Jennifer Lawrence), aki sajnos nem tudja bejuttatni az egyetlen olyan fülkébe, ahol vissza tudna aludni bármelyikük is. Ugyanakkor arany osztályú utasként legalább jobb kajához juttatja Jimet. Miközben kibontakozik a szerelmi szál, a hajó állapota egyre csak romlik. Ezekkel a problémákkal közösen kell felvenniük a kesztyűt épp akkor, amikor mosolyszünetet tartanának. A sztoriban sok apró részlet fogalmaz meg társadalomkritikát, több fronton is elgondolkoztató kérdésekkel bombázza a nézőt, de a komoly hangvételű űrdrámából mégis nagyon együgyű végkifejlet kerekedik. Kár érte, mert volt benne ráció!

2017. április 03. 09:23 - Lady_Marilyn

Anime ajánló

Ao no Exorcist: Kyoto Fujouou-hen 

A Blue Exorcist széria rajongói legnagyobb örömére idén végre második évadot kapott a fiatal ördögűzők csapata, akik (amint az a címből is kiderül) ezúttal Kyotoban veszik fel a harcot a gonosszal szemben.
A grafikailag szépen kivitelezett 12 részes shounen stílusú anime előzményében már fény derült Okumura Rin különleges erejére, amely láttán még társait is megrémülnek. Főhősünk minden erejével azon van, hogy kordában tartsa kék lángjait, ám ez koránt sem egyszerű feladat. Miközben gyakorol, más akadályokkal is szembe találja magát, így igen izgalmas évad épül fel.  

ao-no-exorcist-kyoto-fujouou-hen.jpg
A széria nagy erőssége, hogy humoros tud maradni még a drámaibb jelenetek ellenére is. Tulajdonképpen egyetlen kifogásolható dolog van, az pedig nem más, mint hogy az alkotók bőven dönthettek volna a 24-25 epizód mellett, mert ebben a formában teljesen jogosan érezhetjük zsúfoltnak a fő történeti szál eseményeit.Ám éppen ezért könnyen "darálható" évadról beszélünk.

Folytatás révén ezt az animet csak azoknak ajánlom, akik látták az Ao no Exorcist első évadát!

Címkék: anime animeajanlo
2017. április 02. 09:25 - Lady_Marilyn

Spoiler mentes filmkritika

Nerve (Idegpálya)

Történetünk szerint adott egy interneten terjedő "felelsz vagy mersz" típusú játék (eredeti elnevezése Nerve, amelyet magyarul Idegpályára fordítottak),mely  különböző bűncselekményekre és merész tettekre sarkallja a fiatalokat. Minden őrültség teljesítéséért pénzt kapnak, amennyiben a személyre szabott felatatotot a megadott szempontok szerint, mobilon élőn közvetítve megosztják a nagyvilággal. A játékban vagy játékosként, vagy nézőként lehet résztvenni. Míg a játékosnak a fent említett kötelezettségeket kell vállalnia, hogy a remélt nyereménnyel gazdagabban tűnhessen ki a tömegből, addig a nézők bárhol rögzíthetik a játékosok tetteit.

thumbnail_24431.jpg

Főhősünk (Emma Roberts) egy gátlásos kamasz, aki nem szívesen kerül a konfortzónáján kívülre. Barátai suggallatára azonban úgy dönt, hogy változtatni szeretne ezen, hogy színt szeretne vinni egyhangú életébe. Ehhez használja fel a Nerve programot, mely egy igen alattomos kis játék keretében egyre nehezebb feladtokat és akadályokat görget a saját magának, de inkább társainak bizonyítani kívánó leányzó elé. Ezzel azonban koránt sincs egyedül. A Nerve először is átvizsgálja a felhasználók adatait és az interneten hagyott "újjlenyomatukat" : bakszámla adatok, közösségi oldalakon létrehozott profilok, keresési előzmények, stb. Mindezzel csúnyán és kegyetlenül élnek vissza. Ahogyan nehezednek a küldetések nem csak az számít, kinek mennyi vér van a pucájában. A játékosok erkölcsi, morális kérdésekkel kerülnek szembe, ráadásul pszichiésen is megterhelik őket azzal, hogy a saját félelmeikkel kell megbírkózniuk a játék során. 

nerve-2016.jpg

A leírtak alapján azt feltételezhetjük, hogy a virtuális thriller egy igen komoly, napjainkat érintő problémakört mélyrahatóan vizsgál, konkrétan a közösségi oldalak szerepét a fiatalok életében. Azonban az, hogy valójában mennyire veszi ezt komolyan, már nem fél bele a spoiler mentes sorokba.  Noha az alapkoncepció nem rossz, az egész sztori azon a ponton bukik meg, hogy a tinik mindent elkövetnek, amelyre "parancsot" kapnak. Jogosan alakulhat ki az a kép a nézőben, hogy akár még a kútba is beleugranának, ha arról lenne szó, mindezt pedig csak a pénzért és pár perc hírnévért. A másik nagy buktató, hogy a történetvezetés egy bizonyos ponton igyekszik mindent fehérre sikálni, hogy minden felhőtlen legyen, ezzel elfeledve a játék által okozott sérelmeket. 

Címkék: film filmkritika
2017. március 22. 11:54 - Lady_Marilyn

Anime ajánló

Youjo Senki

Egy olyan alternatív 1924-ben járunk, ahol a háború nem csak a földön, hanem a levegőben is zajlik, méghozzá olyan különleges erőkkel, mint a csatamágusok. Ezek a mágusok a kék égen repülve képesek támadni és akár védezeni is. Gyorsan mozgó taktikai egység, mely tagjai kemény kiképzés során tanultak meg mindent, ami a harcokban csatamgusként történő részvételhez elengedhetetlen. A birodalmi katonák soraiban található egy mindössze 10-11 éves kislány, aki maga aratja a legnagyobb sikereket. Tanya Degurechaff noha isteni erővel van megáldva, ellenfelei szemében, sőt gyakran bajtársai szerint is a megtestesült örgöghöz hasonlatos. Egész hadseregeknek parancsol, s igen hamar lép előre a renglétrán. Azt azonban rajta kívül senki sem tudha, hogy előző életében egy érzéketlen és számító japán irodista volt, aki magára vonta egy magát istennek nevező, rejtélyes teremtény haragját (a későbbiekben csak X létforma) majd hitetlensége miatt, büntetésként ebben az alakban született újjá ebben a múltban. 

saga_of_tanya_the_evil_001.jpg

Irodistánk elhatározta, hogy még ebből  a helyzetből is a lehető legjobbat hozza ki, ezért új alkatára fittyet hányva önként lépett be a birodalmi seregbe és ezért fejlődik ijesztően gyorsan. A motivációi adottak, már csak egy különleges felszerelés kell, amihez jár egy nagyon furcsa csavar is. Ez az eszköz ugyanis csak akkor aktiválódik, ha Tanya imádkozik. Az X létforma ezzel akarja kivívni magának főszereplőnk hitét. Tanya kötelező jelleggel mormolgatja a szavakat bevetés előtt és élvezi a háború minden pillanatát.

saga_of_tanya_the_evil_002.jpg

Ez a háborús anime még olyanok tetszését is elnyerheti, akik korábban nem néztek egyetlen, a műfajhoz köthető animet sem. A fantasy és a történelmi elemek vegyes használata hatásosan vágja a fát a látványvilág alá, ami egy-két elemtől eltekintve tökéletesen megfelel mindannak, amit 2017-ben grafikusan elvárhatunk egy friss animetől. 

Címkék: anime animeajanlo
2017. március 18. 12:37 - Lady_Marilyn

Filmkritika

Kong: Koponya sziget

Egy új, eddig ismeretlen sziget feltérképezésére indul néhány tudós, pár katona, feldeírtő meg egy fotós. A sztori a vietnámi háború után zajlik, így utóbbiak nem feltétlenül önként és dalolva tesznek eleget a tudomány hívó szavának. A szigetet egészen más erők uralják, így kicsit olyan érzésünk támadhat (egyébként teljesen jogosan) mintha egy alternatív világba érkeznénk hőseinkkel. A látványelemekre épített akcióban háttérbe szorulnak a kidolgozatlan karakterek, mégis valami újat tud letenni az asztalra, valamint olyan társadalomkritikát fogalmaz meg, hogy sokan elszégyellhetik magukat kukoricaropogtatás közben.

A SPOLIER VESZÉLY nevében arra kérem azon olvasóimat, akik még nem látták a filmet, de a későbbiekben meg szeretnék tekinteni, hogy ne olvassanak tovább!

kong-skull-island-poster.jpg

Mit várunk el egy óriás-szörnyes mozitól?
A már jól ismert túlméretezett maki karakterét még azok is ismerik, akik nem feltétlenül a műfaj rajongói. Így nem várhatunk nagy csodákat, amikor úgy döntünk, hogy mégis megnézzük ezúttal hogyan kerül bemutatásra Kong, de ez a film mégis tudott valami extra nyalánkságot csempészni a történetébe. Többek között fény derül arra, hogy Kong a saját szigetén amolyan királynak megfelelő szerepet tölt be, és egyben az itt élő emberek védelmezője is. Ezek az apró részletek már csak azért is fontosak, mert kitöltik azt az űrt, amelyet a kiszámítható sztorivonal kreált.
Amennyiben mégis valamilyen, az elvárásainkat tartalmazó listát állítunk össze, akkor azon előkelő helyet kell foglaljon a látványvilág és a parafaktor. A Koponya sziget esetében egyikből sincs hiány, csak mindez rámegy a karakterek rovására. Ez egy olyan film, ahol a mellékszereplőknek érdekesebb személyiséget alkottak, mint a főhősöknek, ráadásul megint megelevenedik az a jelenet, amelyet ezerszer láthattunk már: az óriás majmi és az egyetlen hölgy Mason Weaver (Brie Larson"kapcsolata".  Túllépve a miért kell ezt ennyire eröltetni?! kérdésén emlékeztetnünk kell magunkat arra, hogy ez egy akciófilm és nincs idő ehhez hasonló kérdéseken töprengeni, Így páldul azon sem morfondírozhatunk túl soká, hogy James Conrad (Tom Hiddleston) karakterének további opcióival mégis mi a francért nem éltek.

Rövid értékelés
Látványos akciófilm, horrorisztikus elemekkel vegyítve, mely a karaktertörténeketek vagy egyáltalán a történet rovására biztosít olyan moziélményt, amelyet King-kong kapcsán talán most láthattunk ennyire szépen grafikázva. Ott korhű, ahol annak kell lennie, ám a dzsungelbe érkezve háttérbe szorulnak ezek az elemek, így akár napjainkban is történhetnének az események. 

2017. március 14. 09:53 - Lady_Marilyn

Anime ajánló

Kobayashi-san Chi no Maid Dragon 

Az idei téli szezon egyik legkedveltebb animeje jelenleg kilenc online nézhető epizódjával sokak arcára csalt mosolyt. A széria a 2013-ban debütált azonos címmel kiadott manga alapján készül feldolgozásra.

miss_kobayashis_dragon_maid_004_1.jpg

Az alaptörténet szerint, unalmas életet élő főhősünk, Kobayashi (aki egyébként titkon nagy cselédlány otaku) megment egy sárkányt, aki hálából a cselédje lesz, persze viszonylag emberi formában.  Tohru azonban nem hogy a cselédekről, még magáról az emberi világról sem tud túl sokat. Ráadásul az a párhuzamos univerzum, ahonnan ö jött, a sárkányok bizonyos fajtája abban a tudatban él, hogy az emberek alantas lények, akiket ki kell írtani. Tohru a mi világunkba történő érkezése további bonyodalmakat is jelent, mivel ez a többi társát is erre a világra vonzza, köztük a még gyereknek számító Kanna-chant, az embereket erősen megvető Fafnirt. 

miss_kobayashis_dragon_maid_021.jpg
A seinen stílusú vígjátékban a komikus helyzetek nagy részét a sárkányok téveszméi adják. Sok, hétköznapi életből merített jelenet is megelevenedik, így például amikor hőseink elmennek a Comiketre vagy amikor Kobayashi munkahelyén zajló eseményeket mutatják be.Főleg azoknak ajánlom, akik humoros tartalmú fantasy animere vágynak, sárkányokkal.

2017. március 13. 11:26 - Lady_Marilyn

Filmkritika

Érkezés

Az idegenek szeretett Földünkre való érkezése korábban rendszerint katasztrófába, nagyvárosok hamuvá égetésébe és erőszakba tört ki. A földön kívüli lények a receptúra szerint a világ nevezetességeit rombolva kívánnak példát statuálni, ám amint elvesztik vezetőjüket békésen meghátrálnak és hazamennek. Az Érkezés című filmben azonban valami egészen más történik. Ezúttal nem a fegyveres katonáké, vagy a családjaikat menteni igyekvő drámai hősöké, hanem a tudosoké a főszerep.

A tudás végre valódi fegyverré válik a Denis Villeneuve rendezésében forgatott közel két órás filmben. Forest Whitaker mellett a misztikus sci-fiben a korábban Superman élete szerelmét alakító Amy Adams és annó a Marvel csapatát erősítő Robin Hood, mármint Sólyomszem bőrébe bújt Jeremy Renner kapott főszerepet. Utóbbiaknak ezúttal is akadnak szuperképességei. Míg Dr. Louise Banks (Amy Adams) a nyeltudományhoz ért, addig Ian Donnelly (Jeremy Renner) a matematikához meg a fizikához. Az ö tudásukon és emberi határaikon múlik az emberiség sorsa, mikor a tizenkét, a bolygónkra érkező fekete csészealjak egyikéhez engedik őket. 2016-ban az év sci-fijének könyvelt történet érzelmi szálakat mozgat meg és egyben elgondolkoztató is marad.

Itt pedig meghúzom a vonatalat és elkiáltom magamat a SPOILER VESZÉLY jegyében, valamint arra kérem azokat, aki eddig nem látták a filmet, de tervezik megnézni, hogy NE olvassanak tovább!

mjz2m30tlr4ajxtsmc5k.jpg

Mennyire szól valójában az idegenekről ez a film?
A később heptapodoknak nevezett hatalmas lények a film első perceiben érkeznek hajóikkal a Földre. Végig ott is maradnak, nem jönnek ki, inkább ajtót nyitnak az embereknek, akik be vannak tojva. Tetőtől-talpig védőöltözetbe bújva különböző kérdésekkel zaklatják a látogatókat, akik erre tulajdonképpen választ is adnak a maguk furcsa nyelvén. Ekkor látja be a katonaság, hogy csakis a szakterület tudósaival haladhatnak tovább. Rögvest fel is keresik Dr. Louise Banks nyelvészt, aki korábban is készségesen segített már a kormánynak. Elé tárják a hangfelvételeket, ám csupán ennyiből nem tud következtetni semmire. Azt kéri, hogy találkozhasson az idegenekkel, s noha először nemleges választ kap, másnap hajnalban már helikopterrel mennek érte és végül a már említett Ian Donnelly oldalán kell kisütnie valamit. Ez a két tudós és egy kisebb csapat lép be a fekete űrhajóba, ahol a gravitáció másként működik és ahol sem vezérlőpult, sem fegyver nem látható, csak egy áttetsző (talán üveg) fal, mögötte tej szerű köddel és két, fekete polip szerű lénnyel. Pontosabban heptapoddal.

Elsőre úgy tűnhet, hogy ebben az összetartó csapatban mindenki kiveszi a maga részét a felelősségteljes küldetésből, de ez csak a látszat! Valójában Louiseon a nyelvészen kívül, mindenki elbújhat a sarokba és elszégyellheti magát, még az az elméleti fizikus Ian is, aki egy-két értelmes megnyilvánoláson kívül nem csinál egyebet, csak társának asszisztál a furcsa lények nyelvének megfejtésénél annyiban, hogy táblákat tart nekik. Ezt is csak azt követően teszi, amikor rádöbbennek... mármint, amikor Louis rájön (egyedül), hogy a kommukációjuk kulcsa nem a beszéd, hanem az írás. Ezen a ponton az űrlények szerepe háttérbe szorul, sokkal fontosabbá válnak az emberek cselekedetei, melyek sajnos nagyon pánik szerűek. 

a50c6b989b2fbb488d8748bc0ca8e142.jpgAz idegenek nyelve
Az első írásos üzenet, amelyet a heptapodok felé közvetítenek a "human" avagy az "ember" szó angol megfelelője. Erre reagálva a fekete szörnyek, fekete kör szerű ábrát spriccelnek ki magukból. Tehát a heptapodok tudnak angolul OLVASNI. Az érvelés, mely szerint az akkor mutatott kör szerű jelecske az ö nyelvükön is "embert" jelent, szintén ingoványos. Elvégre az a jelecske utalhatna a saját fajuk saját nyelvén történő írására is... Túllépve ezen a kételyen a film megfogja a kezünket, és visz minket tovább, előre, mert mégis ez ad kiindulópontot Louisnak, aki szépen, fokozatosan bőviti a közös szókincset a heptapodokkal, ám nem mindenki olyan türelmes mint az ö csapata. A világ különböző pontjai eleinte kapcsolatot tartva, amolyan EU-s gyűlés kategória szinten újabbnál újabb elméleteket osztanak meg egymással, de később nem akarnak információkat kiadni és fokozatosan elvágják a kapcsolatot. A nagyhatalmak, köztük Kína és Oroszország hadat üzenve az idegeneknek időkorlátba taszította a többi országot is. Nincs több idő teketóriázni, fel kell tenni a nagy kérdéseket, ám ekkor következik be az, amitől már az első megfejtett szó óta tarthattunk: a nyelvi korlátok miatt születendő félreértés. 
A heptapodok nyelve leginkább a kanjikat használó országokéhoz hasonló, melynél egy-egy szimbólum nem csak egy szót, hanem többet is takarhat, de akár komplett jelentéstartalmakat is felölelhet. Amikor hőseink arcába pecsételik a "fegyver" szimbólumot, mindenkinek elgurul a gyógyszere.

arrival-movie-premiere-cast-producers.png

Szintén Louise nagy megvilágosodásának köszönhető a felismerés, hogy ezeknek a lényeknek teljesen más az időfelfogásuk, mint az embereké. A heptapodok egyszerre látnak múltat és jövőt, mindez pedig az írásukból is látszik. Ennek köszönhetően főhősnőnknek látomásai lesznek, amelyek a jövőre vonatkoznak. Így sikerül lebeszélnie a kínaiakat arról, hogy háborút indítsanak egy jóval fejlettebb technolgiájú faj ellen. Ezzel világmértékű összefogás és béke születik a világban és ennyi. Az idegenek közlik, hogy a nyelvük a fegyver, s egyben egy ajándék amelyet amúgy nem jófejségből adnak! A heptapod, aki külön beszél négy szem közt Louissal (már ha ennek az izéknek van egyáltalán szeme) elmondja a nőnek, hogy háromszáz év mulva nekik lesz szüksége az emberek segítségére, ám ehhez meg kellett osztaniuk a nyelvi tudásukat. Igazából lespoilerezi, hogy később, mi emberek fogunk az Ö bolygójukra menni jófejkedni. Ez után a tizenkét hajó egyszerre felemelkedik és elvész a semmibe. Tapsvihar és örömkönnyek helyett keserű gombóc gurgulázik végig az emberek torkán, mert ott van az a bizonyos drámai szál, ami végképp az emberekhez, vagyis még inkább Louisehoz köti ezt a két órácskát.

arrival-banner-1-final.jpg

A drámai szál
Louise (ki más?) tehát ajándékba megkapja a jövője emlékeit. Annak a jövőnek a képeit, amely sok boldog percet tartogat számára, a kiemenetele mégis szívfacsaró. A nyelvész dönthetne úgy, hogy nem teszi ki magát, sem pedig jövőbeli partnerét (most kapaszkodjunk meg valamiben) Iant mindannak a gyötrelemnek, amelyet a közös lányuk elvesztése fog jelenteni számukra, de nem! Luise fogja magát és Ian nyakába vetődik, méghozzá önként és dalolva, közös jövőjük buktatóit pedig fogja és a szőnyeg alá söpri. Ez mégis szemetpárásítóan hathat.

Történeti összefoglalás röviden
Az idegenek Louis miatt jöttek hozzánk az express túristajárattal, adtak neki egy könyvötletet, amiből meggazdagodhatott, ugyanakkor azt is közölték vele, hogy ez nem lesz ingyen, mert 300 év mulva vissza kérik ezt a hatalmas szívességet, de nyilván nem tőle, hanem az egész emberiségtől. Fair ajánlat egy sokkalta modernebb gondolkodású lénytől, nem?!

Mi lenne, ha... ?
Az elmélkedni vágyók beleképzelve magukat ebbe a futurisztikus és szürreális helyzetbe, nem biztos, hogy a "human" szóval indítanának társalgást. Minden esetre udvariasabb lenne szépen köszönteni a Földre érkező idegeneket. Ráadásul mielőtt közös szótáralkotásba fogunk ismertetni illene őket a szerzői jogokról, meg hasonló nyalánkságokról. Mondjuk arról, hogy hol parkolhatnak díjmentesen a hajóikkal, de ez csak egy ötlet! (Remélem, érzitek az irróniát.)

2017. február 22. 08:48 - Lady_Marilyn

Anime ajánló

Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo! 2.

A 2016-ban bemutatott Kono Suba folytatása az ígért ütemterv szerint, az idei téli szezonban került bemutatásra. A shounen stílusú, vidám hangulatú, kalandos anime hőseinek továbbra is a már jól ismert, különleges fantasy világban kell boldogulnia. A sztori ott folytatódik, ahol az még tavaly félbeszakadt. 

insertcleverfilenamehere.jpg

Satou Kazuma és kissé szedett-vedett csapata, élén egy haszontalan istennővel, egy robbantás mániás mágussal, valamint egy furcsa fétisnek hódoló lovaggal, különböző küldetésekbe vágnak, hogy közelebb kerülhessenek fő céljuk megvalósításához. A gonosz démonkirály uralmának végleges eltörlése a világuk valamennyi lakójának érdeke lenne, mely jól tükrözi, hogy a feladat egyáltalán nem egyszerű. A dolgukat nehezíti, hogy az útjukat övező kihívások olykor nagyobb kárral járnak, mint haszonnal, a város felé törlesztendő halmozott tartozásuk pedig már így is nagy összeg. 

kono_subarashii_sekai_ni_shukufuku_wo_full_1986047.jpg

A második szezont új kalandok valamint új szereplők is színesítik, de a komikus helyzetek továbbra is adottak maradnak. Jelenleg hat epizód érhető el az évadból, később pedig egy OVA is várható a Kono Suba fanok legnagyobb örömére.

Címkék: anime animeajanlo
2017. február 20. 10:07 - Lady_Marilyn

Anime ajánló

Masamune-kun no Revenge

masamune-kun-no-revenge-7805329.jpgA shounen stílusú humoros hangvételű anime főhőse Masamune Makabe, akit gyerekkorában többen is szekáltak pufi alkata miatt. Többek között Adagaki Aki, aki olyannyira megbántotta, hogy elhatározta: bosszút áll rajta! Terve, nem más, mint hogy új, megnyerőbb külsejével elcsábítsa a sokakkal rideg lányt, majd összetörje annak szívét.
Ez elsőre igen egyszerűen hangzik, ám a megvalósítás koránt sem olyan könnyű, mint azt Makabe remélte. A srác minden tudását bevetve igyekszik elérni a célját, s néhány kudarcot követően belátja, hogy egyedül kevés ehhez. Ekkor a gazdag lány cselédje, Koiwai Yoshino is közbelép, aki meglepő módon segít Makabenak.

A 12 részes anime az idei téli szezonban jelent meg, jelenleg az első hét epizódja érhető el. Könnyed, humoros anime, mely az iskolai hétköznapok világára építkezve adagolja a vicces szituációkat. Tulajdonképpen erre a szériára akár a romantikus animek paródiájaként is lehet tekinteni. Főleg azoknak ajánlom, akik humorra vágynak.

Címkék: anime animeajanlo
2017. január 25. 08:30 - Lady_Marilyn

Megjelent!

16114814_1006894109417006_3885904923856678761_n.jpgMegjelent az AniMagazin 35. száma!

A továbbra is ingyenesen és online magazin oldalain  a Shuumatsu no Izetta, a Yuri On Ice, a Watashi ga Motete Dousunda és a Drifters mellett terítékre kerültek a szezonos animek is.

A kreatív rovatba ezúttal az 501-es légió magyarországi helyőrségének rohamosztagosaival készített interjúmat olvashatjátok.

A teljes tartalomért KLIKK!
K
ellemes olvasást!

2017. január 24. 14:48 - Lady_Marilyn

Spoiler mentes filmkritika

Széttörve

James McAvoy ezúttal nem egy, hanem huszonnégy személyiséget formál meg Shyamalan (Hatodik érzék) új thrillerjében. Kevinnek huszonhárom belső énje van, akik felváltva vagy akár egyszerre is átvehetik az irányítást, vagy ahogy a filmben is fogalmaznak, eltérő időpontban kerülnek fénybe. A súlyos klinikai eset néhányakat megrémiszt, míg másokat ámulatba ejt. Az agy korlátait is vizsgáló pszichológusa különlegesnek tartja Kevint, aki általában Barry, a divatban jártas énje képében konzultál vele. Érdekességként kiemelendő, hogy a disszociatív identitászavar, vagy más néven multiplex személyiségi zavar a valóságban is kutatott téma és probléma. Ilyen esetben egy adott egyénnek több elkülöníthető személyisége is van. Ezen személyiségek között akadnak átfedések, de mindegyikük tisztában van a többiek létezésével. 

split-movie-wallpaper-hd-film-2017-poster-image.jpg

Pszichés zavarokkal küzdő főhősünk elrabol három tinit, majd egy pince helységbe zárva őket szépen fokozatosan feltárja nekik az énjeit. Ha ez nem lenne elég nyomasztó, a legrosszabb, huszonnegyedik énje is formálódik, melyről a többi énje vészjósló utalásokat tesz a fogvatartott lányok felé. A három lány közül Casey (Anya Taylor-Joy) látja a fényt az alagút végén, pontosabban azt a kicsi esélyt az életben maradásukhoz, amit kijátszhatnak: meggyőzni az egyik személyiséget arról, hogy önként kiengedje valamennyiüket. 

a6ac379976d46b38_mcdspli_ec100_h.JPG

Ezt az elgondolkoztató, nyomasztó thrillert egyértelműen McAvoy viszi a hátán, akinek az X-Men után ismét leborotválták a haját annak érdekében, hogy biztosan az arcára fókuszáljunk. Szépen felépített történetet kapunk, mégis nyitva maradnak igen fontos kérdések, melyekre nem ártott volna válaszolni a vásznon. Ennek ellenére remek thriller, a stílus kedvelőinek biztosan tetszeni fog. 

Címkék: film mozi filmajanlo
2017. január 19. 13:03 - Lady_Marilyn

Anime ajánló

Re:Zero

A fantasy köntösbe bújtatott 25 részes anime 2016-ban került adaptálásra az azonos című lightnovel alapján. A Re:zero a 2016-os tavaszi szezon egyik legnépszerűbb animejévé nőtte ki magát, de ez koránt sem meglepő. A pszichológiai drámákat, az elgondolkoztató műveket, valamint a kalandos és látványos animeket kedvelő réteget megszólítva tesz eleget a műfaj rajongóinak,mindezt ráadásul úgy, hogy jól adagolja a humoros és a komorabb helyzeteket is. 

rezero_-starting_life_in_another_world-_007.jpg

A történet főhőse, Natsuki Subaru valamilyen rejtélyes oknál fogva egy különleges világban találja magát. Nem tudja ki és miért idézhette meg (már ha egyáltalán megidézték). Az ismeretlen világban hamar bajba sodorja magát, ugyanis gyanús alakok kötnek a fiúba. Egy Emilia nevű fél-elf menti meg, s noha önzetlenül teszi, Subaru az adósává válik. Eltökélt szándéka, hogy segítsen megtalálni az ezüst hajú lány égkővel díszített jelvényét. Közös útjuk a szegénynegyedbe vezet, ám ott mindkettejükkel végeznek. A fordulópont, hogy Subaru képes visszatérni a halálból, hogy előröl kezdve tulajdonképpen mindent, beteljesítse azt a sorsot, amelyet be kell teljesítenie. Olyan ez, mint amikor egy játék automatikusan elmenti a helyzetünket, ám ha megbukunk a soron következő küldetés során, bizony ismét végig kell bolyonganunk a pályán. Azonban ez csak ez csak a kezdet.

re_zero_volume_9_2.jpg

A grafika és az animáció elképesztően látványosra sikeredett, valamint az aláfestő zenéket is eltalálták. Főleg Subarut érdemes kielemezni, ha a karakterek fejlődéséről van szó. Eben a történetben ugyanis nem a tipikus shounen stílusú főhőst, hanem a zavarodott, lelkileg és fejben is össze-össze roppanó, kétségbeesett figurát kapjuk, ami sokkalta reálisabb ebben a tragikus, sokszor pedig horror kategóriás történetben. Főleg azoknak ajánlom, akik nem riadnak vissza a pszichológiai történetektől, a vértől, illetve a komorabb hangvételtől.

Címkék: anime animeajanlo
2017. január 04. 11:59 - Lady_Marilyn

Spoiler mentes filmkritika

Assasin's Creed

Az Ubisoft egyik legismertebb játéka az Assain's Creed széria. A történelmi utalásokkal tarkított kalandjátékban különböző küldetések és izgalmas feladatok várnak a játékosokra, valamint a hosszú játékidő is garantált. Ebből, a több konzolon is elérhető játékból készítettek azonos címmel filmet. Az ilyen jellegű adaptáció egyébként mindig nagyon rizikós és merész vállalkozás, mert akik ismerik a játék világát folyton ahhoz hasonlítják majd a vásznon látottakat; azoknak, akik meg nem töltöttek felette időt, szépen el kell magyarázni, hogy mégis mi történik. Míg a több órás játékmenetben erre bőven van idő és tér, addig egy filmet három óránál tovább nem érdemes húzni. Ez a filmes feldolgozás igyekszik megfelelni mind a két tábornak, a végeredmény azonban igen megosztóvá sikeredett.

15111059_10154265381188068_5242846530834909478_o.jpg

A két szálon futó történetben a múlt és a jelen eseményei váltják egymást. Mindennek középpontjában egy bűnöző, egy gyilkos, akinek a vérvonala az assasinokhoz köthető. A fő konfliktus tárgya az Éden almája, mely a szabad akarat és az erőszak magja. Ezen relikviláért viaskodnak a templomosok és a saját elveiket szigorúan követő assasinok. Míg a templomosok célja az alma elpusztítása, hogy ez által eltöröljék az erőszakot és világuralomra törhessenek, addig az assasinok akár életük árán is igyekeznek megvédeni azt.
2016-ra a templomosok igen komoly technológiát fejlesztettek ki csak azért, hogy megtudják, pontosan hol is találhatják meg az elveszett Éden almáját, mely az 1400-as években nem kerülhetett a kezükbe. Ez a masina az Animus, mely a vásznon teljesen másként fest, mint játékban, azonban gyakorlatilag ugyan arra képes: akit rácsatlakoztatnak, az megmutatja felmenője emlékeit. 
Ez történik az agresszív főhőssel, Cal Lynch-el is, aki az őse, Augilar emlékeivel él. Mind két karaktert egy színész, történetesen az a Michael Fassbender alakítja, akit korábban Oscarra jelöltek, aki az ifjú Magnetot alakította az X-Men csapatából és aki az Alienben is fel fog tűnni. 

15493793_1073387542784412_3173797423413636533_o.jpg

A történeti szál elsőre igen bonyolultnak és összetettnek hangzik,főleg azok számára, akik mindezt először hallják. A játékot ismerők és kedvelők pedig azért elégedetlenkednek, mert a jó játék kulcsa az élmény, amelyet a filmek nyelvére fordítani gyakorlatilag lehetetlen. (Például amikor tizenhatodjára vágsz neki hajnalban a küldetésnek, amelynek pofon egyszerű megoldására csak próbálkozások sorozata árán döbbentél rá, vagy amikor hosszú percekig tart feltörni egy zárat, de a fő küldetést nevetségesen könnyedén megoldod.) A jól megkoreografált akciójelenetek többsége a múlt vonalában keresendő, s ott remekül tálalták a "nézd már, ez volt a játékban is" élményt, amit persze csakis a játék ismerői érezhettek magukénak. 

assassins_creed_film_screenshot_20160628083406_3_original_760x760.jpg

Az Assain's creed film látványos, akció dús, de kénytelen elmagyarázni, vagy jobban mondva felvezeti, hogy miről is van szó. A sok duma szerencsére nem megy a cselekmény rovására, mert az 1400-as években zajló jelenetekben minden megvan: rohanás, látványos menekülések, klassz harcjelenetek és az assasinos stílusú ugri-burgi is. Vannak nyitottan hagyott kérdések, kicsit másként oldották meg az Animust, mint azt a játékosok várták volna, de így is szerethető adaptáció maradt. 

2017. január 03. 09:01 - Lady_Marilyn

Évbúcsúztató

2016 anime csemegéje

netoge_no_yome_wa_onnanoko_ja_nai_to_omotta_tv_series-769558256-large.jpgA 2016-os év olyan animekkel nyitotta a téli szezont, mint az Ajin, a Musaigen no Phantom World vagy a Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo.

Ezt követően, tavasszal olyan animeknek örülhettek a japán animációs történetek rajongói, mint a humoros hangvételű ecchi stílusban megalkotott  Netoge no Yome wa Onnanoko ja Nai to Omotta? vagy a jóval komorabb és sötétebb The lost village. Szintén tavasszal került bemutatásra a Super Lovers, mely szériának a shounen-ai irányzat kedvelői örülhettek.

A tavasszal érkezett animek közül a Re:Zero kiemelkedő, 4.5 pontos összértékelést kapott az eddig leadott közel 10.000 szavazat alapján az anime-planet oldalán. Ez a 25 epizódos történet a 2014-es lightnovel adaptációként valósult meg.re_zero_volume_9_2.jpg

Nyáron többek között a 91 Days, az Amanchu, a Berserk, a B-Project, a Dragonronpa 3, a D Gray Man - Hallow, az Orange és a Relife kerültek bemutatásra. Ősszel az Ajin, a Bongou Stray Dogs szériák kaptak folytatást. Ekkor robbant be a Watashi ga Motete Dousunda és a szintén nagy sikerű Yuri on ice is.Persze ez nem a teljes lista, csupán a nagyobb címeket igyekezetem kiragadni, de az így is látszik, hogy menyi remek adaptációval bővült az animek világa, annak kedvelői legnagyobb örömére.

Címkék: anime
2016. december 28. 12:08 - Lady_Marilyn

Évbúcsúztató

2016 sorozatcsemegéje

Kétség sem fér hozzá: az év sikersorozata a Stranger Things. A '80-as évek és a sci-fi egyesítése igazán jó kombinációnak bizonyult, főleg, hogy a kivitelezés egyszerűen zseniális. A Netflix sikersorozata egy hétvége alatt ledarálható, mert egyrészt sajnos igen rövidke, másrészt viszont nagyon izgalmas, és nézeti magát. (Bővebben a sorozatról ITT.)

stranger-things.jpeg

Az idén rengeteg jó új sorozat került terítékre, valamint sok, már ismert történet kaphatott folytatást. Az újdonságok listájából elsőként a Fox csatorna Outcast című sorozatát emelném ki, melyért egyébként a The Walking Dead stábjának lehetünk hálásak. Ebben a sötét, horrorisztikus történetben a démonok kerülnek a középpontba, akik hatalmas fejtörést okoznak nem csak a nézők, hanem a főszereplők számára is. A sorozat sok kérdést vetett fel, néhányat pedig szépen megválaszolatlanul hagyva válik szerethetővé. (Részleteket ITT olvashattok.) Misztikumból nem volt hiány a szintén idén startoló Westworld-ben és a történelmi atmoszférával fűszerezett 11.22.63-ban sem. A Westworld népszerűségét jól tükrözi, hogy bent van a TOP10 legtöbbet torrentezett széria dobogósai között. Letöltöttségi arányban a már jól ismert Trónok Harca vezet, a The Walking Dead pedig ezüst éremmel büszkélkedhet ebben a kategóriában. A teljes listáért KLIKK.

outcast-tv.png

A képregény adaptációs sorozatok közül 2016-ban robbant be a Luke Cage, a Supergirl, A holnap legendái és a Lucifer is. A krimik közül az AMC csatornán bemutatott The Night Managert díjazta a szakma vastapssal, csak az Emmyn "szerény" nyolc kategóriában jelölték, míg az IMBD 8.3-as osztályzattal értékelte. (Bővebben ITT) Míg ezen sorozatok nagy részének évadjai lezárultak, addig a novemberben debütált The Crown történelmi széria jelenleg is fut.
hugh-laurie-and-tom-hiddleston-in-in-the-night-manager-episode-1-amc.jpg

A már említett Trónok Harca és a The Walking Dead mellett rengeteg széria kapott új évadot. A History csatorna Vikingek című sorozatának negyedik évada novemberben kapott folytatást. A történet még nem zárult le, ugyanis a megszokotthoz képest ezúttal dupla epizódszámot jelentettek be a készítők.Szintén az év végén debütálhatott a Salem is, így az évad nagy része jövő évre tolódik. Jelenleg szünetel a Blindspot (magyar címén Rejtjelek) széria, mely új részeit csak jövőre mutatják majd be.  Ezekkel ellentétben egy teljesen új és kerek évaddal büszkélkedhet a Fargo, a Mr Robot, valamint a magyar készítésű Aranyélet is.

14441107_1648171228542362_1404848263674222690_n.jpg

2016. december 25. 10:55 - Lady_Marilyn

Évbúcsúztató 

2016 mozicsemegéje

Pénz beszél
Bevételek szempontjából 2016-ban az egyik legnagyobb sikert a Rogue One (Zsivány Egyes) könyvelhette el, nyomában az egyébként azonos szervezethez köthező Deadpool-al.

los-alamos-poster-tall-1536x864.jpg
Szakmai elismerések
Az Oscar gálán többek között A dán lány és A visszatérő  című filmekért aranyszobrocskával távozhatott Alicia Vikander és végre-valahára Leonardo DiCaprio is. Noha néhányan megkérdőjelezték, hogy valóban A visszatérő című filmben volt-e annyira kiemelkedő Leo alkotása, hogy azért a filmipar legnagyobb elismerésével díjazzák; az már biztos, hogy a neki adott szobrot már nem veheti el a tehetséges színésztől senki. DiCaprionak egyébként a legjobb színész kategóriában a 2015-ben már Oscart kapott Eddie Redmaynnel, a sok arcú Michael Fassbenderrel, a Breaking Bad című sorozatból is ismert Bryan Cranstonnal valamint Matt Damonnal kellett felvennie a kesztyűt, aki egy igazi űrdrámában alakított nagyot. 
Most először egy magyar film is beírta magát az Oscar történetébe, legjobb idegen nyelvű film kategóriában a Saul fia alkotói örülhettek az Oscarnak. Többszörös sikert a Mad Max aratott, a stáb bizonyára hatalmas üveg pezsgőt bonthatott az afteren.

2016 színes tudott maradni
A sci-fi rajongók az olyan alkotásoknak örülhettek, mint Az ötödik hullám, a Star Trek: Mindenen túl, a Függetlenség napja - Feltámadás vagy az Érkezés. Utóbbit egyébként a kritikusok is elismerték. A DC fanatikusok a firkászok által szétcincált Batman vs Superman valamint az Öngyilkos osztag filmjein élhették ki rajongásukat. A DC sötét világképében így nem csak a jó fiúk kaptak mozifilmet, hanem azok a jól ismert antihősök is, akik ha összefognak, bizony valami sokkal nagyobbra képesek, mint külön-külön.

landscape-movies-suicide-squad-first-look.jpg
Természetesen a Marvel filmes univerzum rajongói sem maradtak nézni való nélkül. Idén a már említett, hatalmas sikerű Deadpool mellett az év végére Dr Strange is bemutatkozhatott, az ismert hősök közül pedig az X-Men (X-Men Apokalipiszis) valamint a Bosszúállók csapata (Amerika kapitány - Polgárháború) is filmet kapott.

deadpool1-gallery-image.jpg
A széleskörű mozicsemegében helyet kapott továbbá a megosztó Warcraft, a rejtélyes Lány a vonaton, a nagyon ijesztő Démonok között 2, a botrányos Fekete ötven árnyalata és az újragondolt Ben Hur is.

Szubjektív 
A Marvel mozik nagy kedvelőjeként, még szép, hogy azt fogom mondani, hogy a Dr Strange lett az év egyik legmenőbb filmje. Egy kicsit objektívebben megközelítve pedig elmagyaráznám, hogy miért, de az volt már. (link)
A fent felsorolt filmek közül a Zsivány egyes  és az X-Men- Apokalipszis megvettek kilóra. Noha eddig nem került említésre, de imádtam a Legendás állatok és megfigyelésük filmet és a Batman vs Superman-t. Számomra rejtélyes és izgalmas tudott maradni a Lány a vonaton, Tarantino stílusát pedig az Aljas nyolcasban ismerhettem el újra. Igaz, hogy a Warcraft film sokakat megosztott, de annak fényében törjünk pálcát felette, hogy videójátékból filmet csinálni mindig nagyon rizikós vállalkozás. Nálam egyébként nyerő volt. Ezek a filmek mind látványvilágilag, mind történetileg meg tudtak fogni,  valamint a színészgárdával is elégedett voltam. Ami hatalmas csalódás volt számomra az az Egyiptom istenei, A hűséges, az Öngyilkos osztag és valahogy nem nyerte el a tetszésemet a Deadpool (még úgy sem, hogy Marvel film) sem. Az Egyiptom istenei filmben a kissé összedobottnak tűnt történeti szál,  az Öngyilkos osztagban a kihagyott lehetőségek (állítólag elég durván megvágták az eredeti filmanyagot) a Deadpoolban az aránytalan szöveg/akció arány, A hűséges filmben meg ezek összessége zavart.

maxresdefault-2_1.jpg

Az idei évben még az Assain's Creed filmet szeretném mindenképpten megtekinteni, ez nem került bele az évbúcsúztató mozifilmeket elemző posztba. 

Címkék: film mozi oscar marvel dc
2016. december 19. 11:18 - Lady_Marilyn

Spoiler mentes filmkritika

Zsivány Egyes

A Star Wars történetének eddig kitöltésre váró réseit a Disney pótolja, sőt valami pluszt is ad mellé. Adott keretek közé kellett izgalmakat csempésznie Gareth Edwards rendezőnek és stábjának. Azt ugyanis minden Star Wars kedvelő tudja, hogy egy tervrajz ellopásának köszönhető az akár egész bolygókat elpusztítani képes fekete pokelabda (Halálcsillag) elpusztítása, ám  a lopás körülményei és az abban részt vevő lázadók eddig nem voltak ismertek.

screen_shot_2016-04-07_at_13_03_30-ed.jpg

Ezekben, az eddig meg nem mutatott részletekben rejlik a film sikere. A számok magukért beszélnek: egy hétvége alatt 290 millió dolláros bevétellel büszkélkedhet a mozifilm a 120-150 millió dollárt remélt összeghez képest. Erről bővebben az Index cikkében olvashattok. 

rogue-one-a-star-wars-story-image.jpg

A látványvilág egy része  a zöld hátteres megoldásoknak köszönhető, míg a másik fele az úgynevezett Ultra Panavision 70 lencsének köszönhető, mellyel nagyon széles képarányt lehet elérni. A lencse nagyobb felbontást, valamint szebb, realisztikusabb képélményt nyújt. 

star-wars-rogue-one-3.jpg

Az új hősök mellett epikus karakterek is feltűnnek egy-egy rövidke jelenet kedvéért, ezzel mosolyt csalnva a nézők arcára. Ők a kulcsai annak, hogy a film valóban hidat alkosson a harmadik és a negyedik epizód között. Míg a klasszikus Star Wars mozik egyértelműen a sci-fi kategóriába sorolhatóak, addig ez már-már háborús film érzetét kelti, ennek ellenére egyáltalán nem lóg ki a sorból. 

2016. december 02. 08:40 - Lady_Marilyn

Anime ajánló

Yuri on Ice

8ac9ff0b8205dc6b4b09eb0724e845e9.jpgA Shounen-ai rajongók szívébe a Yuri on Ice című, várhatóan 12 epizódos anime lophatja be magát az idei őszi anime szezonos felhozatából. A grafikailag alaposan kidolgozott alkotásban a műkorcsolyázók életébe nyerhetnek a nézők betekintést. A karakterek mozdulatai finoman kidolgozottak, s legalább annyira árnyaltak, mint a személyiségük. A helyszínek többségét a valóság ihlette, így az összkép eléggé realisztikusan fest. 

Az alaptörténet egy műkorcsolya bajnoksáról és az azon részt vevő versenyzőkről szól. A főszereplők sorában egy balszerencsés japán versenyző, egy tehetséges, feltörekvő félben lévő fiatal orosz fiú és egy közismert, szintén orosz műkorcsolyázó, aki a szezonban nem versenyzőként, hanem edzőként próbálja ki magát. Eltér az életkoruk, a személyiségük, de ugyanazon szenvedéllyel bírnak: ez pedig a sport szeretete és a minél sikeresebb karrier álma.

yuri_on_ice_full_2055453.jpg

A zeneileg is remekül aláfestett történet egyik erőssége a karakterek személyiségében lakozó különbségek feltárása, a realisztikus mozgás - illetve helyszínábrázolás, így nem véletlen örvend ekkora népszerűségnek.
A Yuri on Ice-ot shounen-ai révén, első sorban az ilyen stílusú  animeket kedvelő lányoknak ajánlom figyelmébe. Másodsorban a könnyedebb témájú, mégis drámai animet keresők is találhatnak kedvükre való elemeket benne. Magyar felirattal jelenleg az első nyolc epizód érhető el az Indavideo oldalán, az új epizódok pedig körülbelül hetente kerülnek ki a videómegosztó portálra . 

Címkék: anime animeajanlo
Blog. Rólam. Nektek.