Blog. Rólam. Nektek.

2009. október 03. 08:26 - Lady_Marilyn

Katasztrófafilm & Éjszaka a múzeumban

Katasztrófafilm

Eredeti cím: Disaster Movie
Rendező:Aeron Seltzer; Jason Firedberg
Szereplők: Tony Cox; Ike Barinholtz; Roland Kickinger ...
Story: Ez az amarika vígjáték arról szól, hogy egy éjjelen váratlanul sok természeti csapás súlyt le Los Angelesre, az angyalok városára.
Aszterodia, tornádó, földrengések.
Még a leg bátrabb szuperhősök sem tudják ezeket megfékezni.
Egy baráti kör azonban bátran néz szembe a veszélyekkel, és eljutnak  város egyik pontjából a másikba, főhösünk szerelmének megmentésére. Persze ez koránt sem volt egyszerű, de végül pont ez a pár menti meg a várost a csapásoktól.
A film a következő filmek parodizálásával készült: Indiana Jones, Iron Man, High School Musical, Szex és New Yourk, Betman, Kung Fu Panda, Hulk, Hellboy, Alvin és a Mókusok (stb.). A filmben olyan "hírességek" láthatók mint: Hana Montana (Miley Cyrus), Justin Timberlake és Amy Winehouse.

 

Éjszaka a múzeumban

Eredeti cím: Night at the Museum
Rendező: Shawn Levy
Szereplők: Ben Stiller; Robin Williams; Dick Van Dyke; Steve Coogan; Owen Willson ...
Story: Egy szerencsétlen sorsú elvállt apa kétségbe esetten keres munkát, hogy bebizonyítsa fiának, igenis helyre tudja hozni az életét. Egy elbeszélgetés után elküldik a csőd széllén álló Természetrajzi Múzeumhoz, próbálkozzon ott állástkeresni. Főszereplőnknek ekkor fogalma sincs arról, mégis milyen munkára akar jelentkezni, de mint az később kiderül: éjjeli őr lesz. Bátran vág bele a dologba, nem veszi
komolyan a tapasztaltabb, ámbár kirúgott éjjeliőrök tanácsait és felteszi a lábát a recepciós asztalra. Kár volt lazítania... A múzeumban ugyanis, egy csoda tábla miatt, éjjelente életre kel a történelem. A tanácstalan éjjeliőrnek egy valaki segít, aki nem más, mint Roosewelt, Amerika 26.ik elnőkének viaszbábuja. Azonban koránt sem úgy alakulnak a dolgok, ahogy az a múzeumigazgató elképzelte. Ki akarja rúgni az újfiút, de Ö addigra már makacsul elhatározta magát: minbden áron bizonyít fiának.

Blog. Rólam. Nektek.