Blog. Rólam. Nektek.

2009. október 04. 09:28 - Lady_Marilyn

Da Vinci

Elgondolkodtató...
 

 

Da Vinci-kód (a film)

Rendező:Ron Howard
Szereplők: Tom Hanks; Jean Reno; Alfred Molina; Paul Bettany ...
Story: Egy híres tudós épp előadást tart, míg megölnek egy embert, egy olyan embert, akivel eredetileg találkozója lett volna. Több indokból terelődött a tudósra a gyanú. A francia rendőrség egyből mégjobban ráteleri az ügyet, mikor a tudós nem segít a rendőrségnek megfejteni a jeleket, amit a holtesten illetve amellett láthattak.
Hirtelen gyanusítottá vállik, de nem csak Ö hanem még egy segítője is. Ketten mennek bele a nagy hajszába, de végül megfejtik a nagy rejtélyt. Persze a megoldáshoz koránt sem ilyen egyszerű az út...

 

Filmbakik:
1) A férfi/női szimbólumot megcserélték, a nő a felfele irányuló háromszög, mert az a keskeny vállat és a széles csípőt (női alak) jelképezi. A lefele irányuló, a férfi jelképe, a széles vállak és a keskeny csipő. Amikor ember alakzatot rajzolunk, ez a férfi/női test váza.
2) A fordított pentagramma valóban nem a sátánt jelképezi. Viszont ebbe a lovagrendes vallásba csúszott egy kis baki. Ugyanis a lovagok egy bizonyos Baphomet szobrot imádtak, ami később a sátánizmos jelévé vált.
A baphomet szobor egy kecskefejű, nőtestű lény.
Ölében a tekergőző kígyó, a kereszt körül (gyógyászat jelképe, patikákon láthatjuk manapság) azt jelképezi, hogy Jézus halott.
A kecske fejen egy fordított pentagramma látható, ami a fekete mágia hatalmának elfogadását jelképezi (nem a sátánizmust).
Holló szárnyai vannak. Mind két keze úgy áll, ahogy jelentkezni szokás az iskolában...

A sátánizmus igazi jelképe hasonlít a fordított pentagrammához.

Antor Szandor LaVay írt egy könyvet, Sátánista Biblia címen. Ez a könyv alapvetően mindent magába foglal, amit erről a vallásról tudni kell. (Amerikában a sátánizmust már elfogadták, mint vallást.)
LaVay írásait sokan félre értelmezik, modern ateistának tartják őt. Ö nem ezt akarta volna eléreni. Sajnos már nem tud nyilatkozni arról, mit is szeretett volna adni az embereknek, mert 1997 október 29-én, tragikus körülményk között elhunyt.

3) Egy szimbólum jelentése nem kötött, több féle képp értelmezhetjük azt, és nem jelenthetjük ki: márpedig ez a jelkép csakis ekként jelenthet valamit.


Amit a filmről tudni kell:

A katolikusok (de nem csak ők) valósággal lázadtak a film kiadása ellen. Lám, mégis van az a pénz, hogy kinyissák végre az emberek szemét?

Da Vinci
(a tudós)
Tulajdonképpen polihisztor volt, vagyis: festő, tudós, matematikus, hadmérnök, feltaláló, anatómus, szobrász, építész, zeneszerző és író.
Még elolvasni is fárasztó mennyi mindenhez értett.

Szerencsére neki sikerült elérni azt, amit LaVay-nek nem. Da Vinci ugyanis sikeresen elgondolkodtatta az embereket, míg LaVay-re gondolkodás nélkül olyan szavakat vágnak, mint "ördögimádó, modern ateista" stb.
Da Vinci nem egy olyan festmény készített, ami manapság filozofálásra kényszeríti az embert. Sok mindent letett a tudomány nagy asztalára. A tizen negyedik században (1500as évek) ragadta el a halál.

Címkék: da vinci
Blog. Rólam. Nektek.