Blog. Rólam. Nektek.

2009. október 25. 13:44 - Lady_Marilyn

Stílusmeghatározás (Step 2.)

Stílusmeghatározás


Punk

A punk, egy olyan rendszer ellenes zenei mozgalom,mely a 70es évek közepén látott napvilágot. Képviselői olyan fiatalok akik lázadnak minden fennálló eszme ellen.
A punknak mára rengedeg változatát ismerjük, míg a mondanivaló ugyan az maradt, mint ami a 70es években volt: lázadás az hétköznapok ellen, és anarchia.

Punk gondolat: Anarchia
Mi az "anarchia" szó jelentése?Ha kinyitunk egy magyar értelmező kéziszótárat az "anarchia" mellet bizonyára ezt fogjuk olvasni jelentésként: káosz, zűrzavar.
Pedig ennél sokkal többről van szó...
Valójában az anarchia nem könnyen behatárolható, képlékeny és illuzionista politikai és filozófiai irány. Az anarchia szó maga a "archonok nélkül" (uralkodók nélkül) kifejezésből született.
Hogyan gondolkozik egy anarchista? Céljuk, a szociális különbségek kiköszöbölése és az egyenlő lehetőségek megteremtése. Ezt úgy akarják elérni, hogy eltörlik a magántulajdont, mert úgy vélik, hogy így senki sem lenne senki alárendeltje. Emelett az anarchisták úgy gondolják, hogy az állam erőszakosan avatkozik bele az emberek életébe.

Punk, mint stílusirányzat
Én a punk stílus képviselőit kreatívaknak tartom, hiszen
sokszor viselnek saját kezük által díszített vagy készített ruhadarabokat.
Kockás nadrágjaikat cipzárakkal, kitűzőkkel és felvarrókkal teszik egyedibbé.
Sokkalta színesebb ez a stílus, mint az említett goth (habár az is lehet színes a maga módján).
A punkoknál azonban a színeknek nagy jelentősége van.
Nem mindegy például, hogy milyen színű cipőfűzőt tesznek a bakancsukba.
Piros=anarchista
Kék=rendőrgyűlölő
Fehér=rasszista
stb.

A frizuráról annyit mondanék, hogy nem kell feltétlenül leborotvált fejjel mászkálni, elég ha színezővel tesszük színesebbé tincseinket.

 

 

 

Persze ez a stílus sem csak a külsőségekből áll, itt a lázadás körül forog a világ.
Hogy merjünk különbözni, merjünk hangot emelni gondolatainknak, s lám valaki meg is teszi mégsincs taraj a fején (például az osztálytársam, SzőkeKapitány).

Címkék: style 2
Blog. Rólam. Nektek.