Blog. Rólam. Nektek.

2009. november 29. 21:01 - Lady_Marilyn

Film vagy PC játék?

Stay Alive
Rendezte: William Brent Bell
Szereplők: Jon Foster, Jimmi Simpson, Wendell Pierce ...
Sztori:
New Orleansban brutálisan meggyilkolnak egy fiatalt. Az áldozat barátai egy videojátékot találnak nála: a túlélő-horrorjátékok legújabbját, amelyet lenyűgöző grafika, ellenállhatatlan hangulat és ultrarealisztikus halálesetek jellemeznek. A játék a XVII. században élt sorozatgyilkos, a hírhedt Báthory Erzsébet grófnő rémtetteit eleveníti fel - a szó szoros értelmében... A helyzet ugyanis a következő: ha meghalsz a játékban, az életed is véget ér. A játékosok száma rohamosan fogy, és csupán egyetlen esély mutatkozik a túlélésre: ha megtalálják és legyőzik a Véres Grófnőt.
Játék:
Valószínűleg van egy hasonló nevű játék, de eddig semmilyen konkrét adatot nem találtam ezzel kapcsolatban...

Silent Hill
Rendezte: Christophe Gans
Szereplők: Radha Mitchell, Tanya Allen, Sean Bean, Kim Coates ...
Sztori: Egy gyógyíthatatlan betegségben szenvedő kislány édesanyja képtelen betörni az orvosok diagnózisába. Lánya gyógyulásának érdekében sok megoldást keres, és meg is szökteti őt, férje ellenkezésének ellenére. Útjuk során eljutnak egy elhagyatott, hátborzongató városba, Silent Hillbe, ahol az örökös köd miatt az aggódó anya elveszíti kislányát. Időközben rájön, hogy gyermeke eltűnése csak egy porszem egy sokkal komolyabb játékban, mert az asszony egyre több paranormális jelenséget észlel Silent Hill horrisztikus városában.
Játék:
A Silent Hill  egy túlélőhorror videójáték, ami 2006-ra vált elérhetővé, és mindegyik része jó kritikát kapott, és az eladási listán is jó helyet nyert el magának. A játékmenetben az akció mellett a fejtörőknek is jelentős szerep jut, kidolgozott környezettel, valamint történettel, aminek egy részét a játékban beugró bejátszásokban ismerhetjük meg. Mindegyik játék filmre emlékeztető kibontakozású, amit csak fokoz az a jelenség, hogy több befejezés is lehetséges; ez a játékos döntéseitől függ.
A Silent Hill játékokban gyakori a szimbolizmus használata, és a történet elemei pedig híresek arról, hogy többször erősen összefonódnak valamivel vagy valakivel. Ezzel a hatással érték el a készítők azt, hogy a főszereplőt egy nagyon is személyes, ám vérfagyasztó horror kalandba repítsék el.

Címkék: games
Blog. Rólam. Nektek.