Blog. Rólam. Nektek.

2009. december 22. 14:39 - Lady_Marilyn

Pár film, amit érdemes megnézni

Gothika

Rendezte: Mathieu Kassovitz
Szereplők: Halle Berry; Penélope Cruz; Amy Sloan ...
Sztory: A történetnek egy félelmetes intézmény adott helyszínt, ami nem más,
mint egy jól örzött női börtön. Egy bátor pszichológus azonban izgalmas
kihíbásként kezeli munkáját.Egy este azonban furcsa dolgok történnek vele,
és mire magához tér, azon veszi észre magát, hogy a rács túloldalán van. Ami mégnmagyobb gondot okoz neki, az az, hogy azzal gyanúsítják, hogy megölte hűn szeretett férjét. Hogy hogyan mászik ki a slamasztikából a doktornő?
...Ne habozz megnézni ezt a horrort! (Eléggé vérszegény, ami azt illeti.)

Őrültek háza

RendezteWilliam Butler
Szereplők: Joshua Leonard; Leslie Jordan;  Jordan Ladd; Natasaha Lyonne ...
Sztory:
Egy, az egyetemen frissen ledoktorált orvos, éppen hogy csak befejezi
tanulmányait, máris munkáját találja egy szörnyű intézet falain belül,
ahol furcsábbnál furcsább betegekkel találkozik. A szörnyű körülmények
mellet még az egyik főnővér is rosszabbítja a helyzetet azzal, hogy
fizikai erőszakotr alkalmaz egyes betegekkel szemben.
Hamarosan azonban egy kegyelmet nem ismerő gyilkos szedi válogatrás
nélküli áldozatait a horrisztikus intézményben.

 

A fülke

Rendezte: Joel Schumacher
Szereplők: Katie Holmes; Keifer Sutherland; Colin Farrel...
Sztory: Megcsörren egy utcai telefon, egy férfi fel is veszi, de ekkor még nem sejti, mekkora zűrzavart fog okozni saját magának azzal, hogy felemelte a kagylót. Ugyanis egy mesterlövész hívja, aki a környező toronyházak egyik ablakából éppen rá céloz. Rég vadászik a férfira, mindent tud róla, ismeri a feleségét, a szeretőjét, a titkait és a vágyait. Beszélgetni akar a férfi bűneiről: büntet és jutalmaz. Habozás nélkül öl és pontosan céloz. A férfi nem teheti le a telefont, csak vár és válaszol. Szeretné túlélni ezt a hívást; szeretne túljárni a lesipuskás eszén. Közben megérkezik a rendőrség, és az egyik rendőr tárgyalni kezd a férfival, akinek a fülkéje előtt egy halott hever. Azt hiszi, ő a tettes. Nem ért semmit, de az a nyugodt, kegyetlen hang a telefonban, egyre újabb követelésekkel áll elő. A férfi nem teheti le a kagylót még akkor sem, ha rendőrök tucatjai szegezik rá a fegyvert.

Charlie és a csokigyár

Eredeti cím: Charlie and the Chocolate Factory
Rendezte: Tim Burton
Szereplők:Johnny Depp; Freddie Highmore; Missi Pyle; Eileen Essel...
Sztori: A csokigyár, amelyről a szegény családban élő kisfiú álmodik, borzasztóan titokzatos. Tizenöt éve senki nem látott egyetlen munkást se bemenni, se kijönni, nem látták a csokoládégyáros Willy Wonkát, csak az irtózatos mennyiségű csoki áramlik ki a gyárból. Azután fantasztikus hír röppen világgá: Willy Wonka, a gyár tulajdona bejelenti, hogy kinyitja gyára kapuit az öt szerencsés nyertes előtt, aki egy-egy aranyjegyet talál csokoládéja csomagolópapírjában. Charlie, a szegény kisfiú is a kevés kiválasztott közé kerül. Találkoznak a titokzatos férfival és arra is fény derül, mi a látogatás megszervezésének igazi célja.
Díjak és jelölések:
BAFTA-díj (2006) - Legjobb jelmeztervezés jelölés: Gabriella Pescucci
BAFTA-díj (2006) - Legjobb látványtervezés jelölés: Alex McDowell
BAFTA-díj (2006) - Legjobb vizuális effektusok jelölés
BAFTA-díj (2006) - Legjobb smink és maszk jelölés
Golden Globe díj (2006) - Legjobb színész - zenés film és vígjáték kategória jelölés: Johnny Depp
Oscar-díj (2006) - Legjobb jelmeztervezés jelölés: Gabriella Pescucci

2012

Rendezte: Roland Emmerich
Szereplők: John Cusack; Amanda Peet; Oliver Platt...
Sztori: A maják ősi naptára bonyolult csillagászati ismereteket és kifinomult matematikai számításokat igénylő tökéletes alkotás. Egy baj van vele: 2012-ben véget ér és sokan úgy gondolják, nem véletlenül. A világ sem tarthat tovább, mint a misztikus tudást tartalmazó naptár. Néhány vezető tudós 2009-ben igazolta, hogy valóban közel a vég és segítségükkel a világ leghatalmasabb államainak vezetői el is készítették a tervet, amelynek alapján sok ember megmenthető, de távolról sem az összes.
Jackson Curtis két gyerekével kirándul a Yellowstone Nemzeti Parkban, amikor véletlenül rátalál egy titkos kutatólaboratóriumra és rájön, hogy a kormány hallgatott a közelgő apokalipszisről. Kétségbeesett versenyfutásba kezd az idővel, hogy megmentse a családját: földrengéseket, vulkánkitöréseket, szökőárakat kell túlélnie - mindazt, amit a Föld tartogat a halálra ítélt lakóinak.

Van Helsing


Rendezte: Stephen Sommers
Szereplők:
Hugh Jackman; Kate Beckinsale; Samuel West ...
Sztory: Van Helsing ádáz elszántsággal küzd a Gonosz és az általa létrehozott teremtmények ellen. A szörnyvadász a vatikáni székhelyű titkos szervezet szolgálatában áll. Legújabb megbízatása a sötét legendák földjére, Erdélybe szólítja, hogy leszámoljon a sötétség urával, Drakula gróffal. Feladata égetően sürgős, mert a régi cigány család utolsó sarját, Anna hercegnőt kell segítenie. A lány ősei fogadalmat tettek a gróf elpusztítására, és ha ő is odavész, mindannyian elkárhoznak. Anna és Van Helsing együtt száll harcba Drakula és félelmetes segítői, Frankenstein szörnyetege és a Farkasember ellen.

8 mérföld


Rendezte: Curtis Hanson
Szereplők: Eminem; Meki Phifer; Brittany Murphy; Alien Adams...

Sztory: Jimmy (Eminem) Detroit lepusztult munkásnegyedében él és egy présüzemben dolgozik. Nem elég, hogy szakított a csajával, emiatt vissza kell költöznie anyjához és kishúgához egy nyomorult lakókocsiba. Egyetlen szórakozása, hogy a helyi klubban néha megméreti magát a rap-versenyeken, a "freestyle" műfajban. Állandóan zenét hallgat, az agyába toluló szövegeket, rímeket pedig lejegyzi. Régi álma, hogy saját demót csinál. Azonban a helyi erők rivalizálása nem korlátozódik a színpadra és a mikrofonra. A bandaháborúk egyre inkább elfajulnak.

Címkék: par film 2
Blog. Rólam. Nektek.