Blog. Rólam. Nektek.

2010. január 12. 19:15 - Lady_Marilyn

Avatar-3D

Avatar

Talán már mindenki hallott a Titanik rendezőjének új fantasy filmjéről, az Avatarról.
A bemutatóját először a moziban láttam, amikor a Jackson filmet néztük.
Már akkor megfogott ez az egész, hiszen a horror filmek mellett nagy kedvenceim még a fantasy-k is. Például nagyra értékelem a Gyűrűk Urát, és bár nem látszik rajtam,de láttam a Star Wars összes részét! Nah, de kanyarodjunk vissza az Avatarhoz.

A film sztorija tulajdonképpen az, hogy  egy deréktól lefele megbénult tengerészgyalogos egy távoli helyre utazik, Pandorára. Lakói a Navik, egy gyönyörű dzsungelhez hasonlítható helyen élnek, ami bizony nagyon veszélyes terep egy idegen számára, így az emberek, hogy kutathassanak, kitalálnak egy új módszert, melynek segítségével beléphetnek ebbe a birodalomba. Agyhullámokon keresztül kapcsolódnak egy másik testbe, ami félig ember, félig pedig Navi. A veterán azonban más célokat tűzött ki maga elé a hely és a nép megismerése után. Véleményem szerint nagyot dob a filmen, a 3D-s élmény, hiszen ilyenkor szó szerint életre kelhet a mozi.

A film hatása:
Negyedik lett szinte pillanatok alatt, a legdrágább filmek listáján és nagyon nagy rá az érdeklődés, annak ellenére, hogy nem számít vadi újjnak. Nekem is bejött a látványteknika, a sztori, az ahogyan átadták az érzelmeket... Ha valaki megkérdezné tőlem, hogy mi az öt kedvec filmem, az Avatar-t biztos harmadikként említeném meg!

Érdeksség:

A hinduizmusban az avatár egy Halhatatlan Lény megtestesülése. Avatāra szóból ered, amelynek jelentése „földreszállás”, mint ahogy rendszerint a halandó világba való leereszkedést is jelent valamilyen különleges céllal.

Címkék: avatar 3d
Blog. Rólam. Nektek.