Blog. Rólam. Nektek.

2010. január 13. 15:59 - Lady_Marilyn

A történelem során is volt rá példa...

Az igazság harcosai


Egy kis történelem- A női egyenjogúság

Minden nyelv ismeri a hétköznapi beszédben a női és a férfi nem fogalmát mind biológiai értelemben, mind pedig a társadalmi nemi szerepek szintjén. Bizonyos társadalmi és filozófiai irányzatok, például a feminizmus és a marxizmus úgy vélik, hogy a hagyományos női társadalmi szerep a nevelés eredménye és nem egyeztethető össze a társadalmi egyenlőség eszméjével.
A nők a férfiakkal való egyenjogúságukér a nyugati világban a 19.-20. század fordulóján kezdtek harcolni, melynek eredményeként a nők is egyenjogúságot nyertek: hivatalt tölthettek be, felsőfokú tanulmányokat folytathattak, és szavazhattak. Először Francia országban, majd az Egyesült Államokban és a II.világháború idején Európában terjedt el.

Hogy mit akartam ebből kihozni?

Azt, hogy ebben az igazságtalan világban, mindig lesznek olyan eszmék, olyan emberek, akiktől nem szabad tartani,sőt... Egy gyakorlati példát mondok: Ma, az osztályfőnökünk megkérdezte, ki hányas szeretne lenni magatartásból és szorgalomból, amik ugye nem főtantárgyak, még csak szemügyre sem veszik majd az életed hátralévő részében, de mégis... Valamiért úgy éreztem, hogy én jobbat érdemlek, mint azok a személyek, akik egy villát nem tettek odébb az osztály kedvéért, olyan embereknél, akik beírások sorozatait kapják, olyan embereknél, akik minden tanárnak minden órán visszabeszélnek... Lehet, hogy túlzás volt nagy számokkal dobálóznom, és jól tudom, hogy ezeket a jegyeket valószínűleg nem fogom megkapni, de mégis van egy kis igazságérzetem...
Lehet, hogy lázadozónak fognak tartani, de egy percig sem szabad félni, inkább ki kell állnunk magunkért, és azokért, akikről úgy véljük, hogy megérdemliok támogatásunkat.
A történelem során is volt erre példa, egyet a fentiekben említettem is.

Blog. Rólam. Nektek.