Blog. Rólam. Nektek.

2010. január 26. 19:10 - Lady_Marilyn

Megéri?

Vajon megéri zenélni ebben az országban?

Sokszor elgondolkodtat a kérdés, hogy vajon vannak-e igazi zenészek kicsiny hazánkban. Úgy értem, olyanok akiket elfogadnak, tisztelnek, akire sztárként tekintenek, akit csillogás vesz körül... Nem, ez csak a média, a heti egy főcím, meg a kitalált pletykák.

Nehezen tudok mondani olyan hazai zenekart, melyet itthon fedeztek fel, és amit mindenki ismer. Vissza kell, hogy nyúljak évekkel ezelőttre. Ekkor jönnek elő a jó öreg klasszikusok, meg azok az együttesek, akiknek a zeneivel hangos a rádió. De hol vannak az új bandák? Hol vannak a törekvő, tehetséges énekesek?

Külföldön sokkal több lehetőség
tárul az emberek elé, mint itt. Persze aki akar, az tanul és jelentkezik valami tehetségkutatóba, amit főműsoridőben lenyomnak a TV2-n, vagy az RTL-en, de ki tudja, hogy ott is mi lapul a háttérben...

A pesszimisták szerint már annyi tehetségkutató műsör volt, hogy lassan már nem lesz kit felfedezni, mert akit már érdemes volt híressé tenni, az már híres is.

Persze nem csak a tehetségen van a hangsúly, hanem azon is, hogy mi a többség zenei igénye, és ha mindenki leragad az elekronikus elemekkel dúsított zenéknél, akkor az emberek szerepét gépek fogják átvenni, és nem lesznek többé igazi zenészek...

Címkék: megeri zenelni
Blog. Rólam. Nektek.