Blog. Rólam. Nektek.

2010. március 14. 13:29 - Lady_Marilyn

5 tipp a munka találáshoz

1.Tipp: Meg kell találni a nap azon részét, amikor aktívnak érzed magad. Ilyenkor könnyebben befogadod az információkat, melyek feléd áramlanak.
2.Tipp: Készíts egy listát arról, hogy tulajdonképpen mi is érdekelne. Visszaolvasva húzd át az olyanokat, amelyek átfedések. Az is jó ötlet, ha az érdeklődési köröket csoportosítjuk.
3.Tipp: Egy A3-as lapot állíts függőlegesen. Készíts rajta két oszlopot. Bal oldalra írd le készségeidet, amikhez értesz, és büszke vagy rájuk, jobb oldalra pedig, amik szerinted érdekes képességek és szívesen megtanulnád. Ezután pontozd a már meglévő képességeidet 1-10-ig terjedő skálán. (A 10 a legjobb pontszám.) Ugyanígy pontozd 1-10-ig a kívánt képességeket, hogy melyiket mennyire nehéz számodra elérni.
4.Tipp: A képességeidet próbáld munkákba, munkacsoportokba sorolni. Ha úgy érzed semmi sem illik ezekhez, akkor vélhetőleg vállalkozóként legcélszerűbb működnöd. Érdemes ebben a formában tovább gondolkodnod. Ha megtalálod a munkát, ami neked való, vagyis a hivatást, még mindig ott a kérdés, hogy mit csinálnál ezen belül.
5.Tipp: Az alábbiakból kiderül, hogy milyen formában szeretnél munkátvállalni.
Ennek ellenére még mindig felmerülhet pár kérdés, amit meg kell beszélned Önmagaddal. Egyedül vagy csapatban vagy törekvőbb, mikor értékesebb a munkád. Egyedül elveszel? Csapatban nem érvényesüsz? Hetente hány napot tudsz munkára szánni? Mennyi a hasznos munkaidőd? Otthon, a közelben, vagy akár távolban is dolgoznál? Milyen feltételekkel?

 

 

Címkék: 5 munka tipp
Blog. Rólam. Nektek.