Blog. Rólam. Nektek.

2010. április 09. 10:12 - Lady_Marilyn

Internet szerelem

Valóban létezik?

Eddig nem volt szükség rá...
Régebben, amikor még nem volt sem internet, sem számítógép, sőt leginkább semmi sem volt, már akkor is létezett a szerelem, már akkor is egymásra talált megannyi nő és férfi.
Hogy erre mi a bizonyíték? Nos pontosan mi vagyunk azok. :) 
Mára viszont a modern fejlődésnek köszönhetően ismerkedhetünk akár az interneten keresztül is.Az internet-románc egyesek szerint bizarr, mások szerint pedig teljes mértékben természetes jelenség.

Mindíg ugyan úgy...?
Az Interneten szövődő kapcsolatok sajátos forgatókönyv szerint alakulnak. A bensőséges viszony kibontakozása hosszú ideig, legtöbbször hónapokig is eltart, ritka a szerelem első byte-ra, bár erre is akad példa, de az internet szerelem mindíg valahogy így bontakozik ki:

1. lépés: Kommunikáció

Attól függetlenül, hogy társkereső oldalról, vagy chat szobáról beszélünk az első lépés mindenképpen a levélváltás, tehát a beszélgetés, ismerkedés megnyitása.
Az így folytatott csevegés finom puhatolózásait vagy kedves csipkelődéseit fokozatosan egyre komolyabb témák, önvallomások követik, a két ismeretlen egy idő után már igaz barátot lát a másikban, megnyílnak a szívek. Amikor már remegő gyomorral, az egérre tapadó izzadó tenyérrel nyitja ki az ember a postaládáját, nincs menekvés, érzi, hogy beköszöntött a szerelem!

2.lépés: A tálálkozás lehetősége
Ha fénykép váltás is történik a levelezés során, valószínű, hogy egyre inkább a valóságban való
találkozásra építenek a felek. Azonban a valóság néha nem olyan, mint azt a neten megismerkedett felek várták volna. Ugyanis akarva-akaratlan a levél váltások során mindkettejükben kialakul a másikról egy kép, ami alapján elképzelik a másik személy valódi jellemét.

Miért választják sokan mégis ezt az ismerkedési lehetőséget?
Szerintem azért, mert az emberek egy idővel nem lesznek olyan bevállalósak, hogy mindenféle alakokhoz odamenjenek és beszélgetni kezdjenek velük valamiről. Talán azért torpannak meg mert már sokat csalódtak, vagy csak azért mert félénkek.
Véleményem az internet szerelemről:
Létezik.Én magam is az interneten keresztül ismertem meg Gergőmet, akivel körülbelül egy hónapnyi virtuális csevegés után találkoztam először.
Lám, mi már 7 hónapja együtt vagyunk, szóval mi csak köszönetet mondhatunk a netnek. Egyébként amikor nem tudunk találkozni, például hétköznap,amikor suli van, akkor továbra is a neten egy programon keresztül beszélgetünk egymással. (MSN)
Ám tudnék írni egy-két olyan sztorit is, ami az internetes ismerkedés ellen szól.
Egy biztos: nagyon kitartónak kell lenni ahhoz, hogy felépíts, majd egyben is tarts egy ilyen jellegű kapcsolatot.

Blog. Rólam. Nektek.