Blog. Rólam. Nektek.

2014. augusztus 08. 08:57 - Lady_Marilyn

Nyaralás házi kedvenccel?

Sokan döntenek úgy, hogy házi kedvencüket is magukkal viszik a nyaralásra. Ez főleg kutyás és esetenként macskás gazdáknál jellemző. Akadnak olyanok is, akik viszont nem tehetik ki szőrös barátaikat hosszabb utazásnak, mert már az orvosi rendelőig is egy kisebb műsorszámmal ér fel a hisztije. Azonban mind a két esetben (akár magunkkal visszük, akár nem) meg kell tenni bizonyos intézkedéseket. Lássuk miről is van szó!

410773_sobaka_leto_svet_svoboda_2560x1600_(www.GdeFon.ru).jpg
Ha otthon marad...
1. Az állat megfelelő ellátása
Fontos, hogy előre gondoskodj a megfelelő ellátásáról, míg haza nem térsz. Etetni-itatni valakinek mindenképpen kell majd a kedvencedet, az aktívabb kisállatok még a játékot, szeretgetést is igénylik. Erre megkérheted a szomszédod, egy barátot, ismerőst vagy rokont, de néhány nap után a kedvenc hiányolni fog. 

2. "Örökbefogadás"
Ha az adott személy, akiben eléggé megbíznál ahhoz, hogy az állat ellátását rábízd, valamiért a lakásához van kötve (betegség, kisgyerek, törött láb) akkor szóba jöhet, hogy az illető "örökbe fogadja" pár napra bundás barátodat. Ebben az esetben az állat étkezési szokásai mellett egyéb igényeit is érdemes ismertetni a másik féllel.


Ha veled tart...

1. Szállás
Nem mindenütt nézik jó szemmel a négylábú vagy éppen a tollas jövevényeket. A szóba jövő szállások esetén nem árt megereszteni egy hívást, hogy tényleg fogadnak-e kisállatokat is. Jobb így meggyőződni, mint koppanni a recepción! 

2. Programok
Kutyát sok helyre nem lehet magaddal vinni. Kint kell várjon míg a boltban vásárolsz, de van hogy a sétáló utcákon vagy a strandokon sem látják őket szívesen. Érdemes utánajárni, hogy mennyire eb barát a város, ahová utazni készülsz, illetve az is tanácsos, hogy előre kinyomozd, hogy milyen útvonalon sétáltathatod.

summer-cat-nap.jpg
3. Lista
Akár magunknak, akár kedvencünknek csomagolunk nem árt kis listát összeírni a fontos dolgokról. Magunknak beteszünk egy aszpirint, a vitaminjainkat, de a kis barátainknak is kellhetnek gyógyszerek. Ezekről mindenképp konzultálj állatorvosoddal még az utazás előtt. 
A kutyásoknak olyasmiket kell majd eltennie, mint a nyakörv, a póráz, a szájkosár, a macskásoknak és a görényt tartóknak az almot, az alomtálcát, az utazó boxot tilos otthon felejtenie, de nem szabad megfeledkezni a megfelelő mennyiségű elemózsiáról és egy kis játékról sem.

Címkék: nyaralas nyar
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása