Blog. Rólam. Nektek.

2016. október 10. 14:27 - Lady_Marilyn

Spoiler mentes filmajánló

A lány a vonaton

A Paula Hawkis bestsellerje alapján készült mozifilm tartalmazza mindazt, amit egy thrillertől elvárhat a néző. Jelen van benne az agyalgatás, a rejtélyesség és ezen felül karakterekben is igen erős marad. Noha lassan építi magát a cselekmény, a feszültség és a csattanó jól sül el, így azokra érdemes várni.

girl_on_the_train_1280.jpg
Sztori
A közel két órás film három nő életét mutatja be. A főhősnő alkoholproblémákkal küszködik, idejét pedig azzal tölti, hogy ide-oda utazgat a vonaton. Az ablak mellett ülve figyeli mások házait és elképzeli az életüket. Egy általa boldognak vélt párkapcsolat történetéről ábrándozva, saját tönkrement házassága is gyakran az eszébe jut. A vásznon rajta kívül két hölgy tölt be jelentősebb időt. Hiába hasonlítanak egymásra külsőleg, gyakorlatilag egymás ellentéteit jelképezve más-más életcélokkal és elképzelésekkel vannak megáldva. Egyikük a történet közepénél járva, rejtélyes módon eltűnik. A nyomozás kezdetét veszi, a gyanúsítottak pedig egymást váltva kerülnek elő.  Aki nem szereti az idősík váltós sztorikat, az eleinte mérgelődhet a megoldás felett, de viszonylag hamar össze fog állni a kép.

the-girl-on-the-train-movie-26.jpg

Aki kedveli a thriller történeteket, annak biztosan tetszeni fog ez a film, még annak ellenére is, hogy sokak szerint nem kell annyit agyalni a megoldás felett, mint a műfaj nagyjainál. A színészek hitelesen alakítják a karaktereket és ez igaz a mellékszereplők többségére is. Noha a sztori eleje kicsit lassúnak tűnik, amikor beindulnak a cselekmények és a kérdőjelek, nincs megállás, visszaútról pedig szó sem lehet.

komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása