Blog. Rólam. Nektek.

2010. június 17. 12:21 - Lady_Marilyn

A Velvet összegyüjtötte...

...hogy miért jobb a Balaton, mint a tengerpart

Ma ahogy a neten nézelődtem egy érdekességre bukkantam. A velvet.hu összegyüjtötte azokat az érveket, miszerint a Balaton igenis jobb.mint egy tengerpart. A weboldalon talált gondolatokat kiegészítve a sajátjaimmal írok le nektek öt érdekes érvet a magyar tenger mellett.

Olcsóbb
Egy külföldi utazáshoz képest olcsóbb leugrani a Balaton partjához. Több a valószínűsége annak,hogy itthon van egy-két rokon akinél meghúzhatja magát az ember a nyaralása ideje alatt. Máris nem kell költeni a szállásra.

Kutyások,macskások előnyben
Mivel a Balaton közelebb van mint a szomszédos országok, így autóval is megközelíthető.
Akinek van kutyája, annek nem kell a szomszédokra, rokonokra bíznia, mert magával viheti. Pedig sok külföldi hotelben nem engedik be a kutyákat...
Ugyan ez igaz lehet a macskákra is. Csak beleültetjük őket a kosarukba, bevágódunk a kocsiba és nem kell többé aggódnunk miattuk. :)

Retro feeling
A Balatonnak megmaradt a retro stílusa. Nosztalgikusan falatozza itt a magyar ember a fűzfa árnyéka alatt a lángost, a fagylaltot, a főtt kukoricát, a mélyhűtőtáskából előásott görögdinnyét és még sorolhatnám. Eközben persze előtörnek belőle az ottani emlékek, de ami a Balaton parton történt, az ott is marad.

Nyugodt hullámok
A tengerpartnál nagyobb a valószínűsége annak,hogy a hullámok hirtelen meglovasodnak, és emiatt a turista nem tud úszni egy jót.

Füves strandok
A tengerparon a homok mindenhová beférkőzik, és eső esetén a part egy nagy sárpaca lesz. A Balaton parton ez szinte elképzelhetetlen, hiszen a strandok füvesítve vannak.
 

 

 

Címkék: a balaton jobb
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása