Blog. Rólam. Nektek.

2011. szeptember 23. 10:18 - Lady_Marilyn

A szépségipar fejlődése



























A nők már az ősidők óta ismerik és használják a különböző sminktermékeket, amelyek folyton fejlődnek, minőségibbek lesznek.
Az egyiptomi kultúrában nem csak Kleopátra, hanem a férfiak (főleg az uralkodók) is kihúzták a szemüket. Később, a középkorban más eszmék uralkodtak, a sápadt bőrt tartották szépnek és előkelőnek. Az akkori időkben úgy tartották, hogy aki le van barnulva az minden bizonnyal kétkezi munkát végez.
A fehér arc sokáig divatban maradt, de később a nők bátran kiemelték tekintetüket vagy használtak rúzst, bár az erős smink határozottan kerülendőnek számított.
Fontos szerepet kapott  a frizura is. A hosszú hajat tartották előkelőnek és azt csak betegség esetén vágták le. Már a régi időkben is megoldották a haj dúsítását különböző parókákkal vagy (az akkori kor lehetőségei szerint) póthajjal.
A történelem során más-más divat követte egymást még a smink és a kozmetikumok világában is és egyre nagyobb szerepet kapott a bőrápolás. A kilencvenes évekre szinte törvényszerűvé vált az egészséges bőrért való készítmények versenye. Ez a versengés a mai napig tart. Rengeteg márka közül válogathat az ember, de ez nem csak a kozmetikumokra igaz.

komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása