Blog. Rólam. Nektek.

2013. szeptember 05. 13:17 - Lady_Marilyn

Sorozatgyilkosok hete

Igaz történet alapján

29004.jpgA rettegés háza
A film előtt a történet könyvformájában is megjelent, melyet sok támadás ért, miszerint hamis adatokat közölnek benne, azonban a vádak ellenére is akkora sikert aratott, hogy többször is feldolgozták.

A sztori a Long Island-i Amityville-ben játszódik, ahová a Lutz család tagjai újdonsült lakóként érkeznek. Mielőtt megvették volna új házukat, megtudták annak történetét: a DeFeo családot brutálisan lemészárolták, azonban ez a tragédia sem tántorította el őket az ingatlantól. Nem sokkal beköltözésük után viszont furcsa dolgokat tapasztaltak: a férj mindig ugyanabban az időpontba ébredt fel hajnalban, pont akkor, amikor megtörtént a gyilkosság, a Lutz gyerekek mindig olyan pózban aludtak, ahogy megtalálták a holtesteket, a feleségnek rémálmai voltak a gyilkosságról, pont olyan sorrendben, ahogy megtörténtek, az egyik kislánynak pedig képzeletbeli barátja volt, vörösen izzó szemekkel.
amityville79coll19.jpgJay Anson könyvében minden apró részletre kitér, viszont akadtak, akik kételkedtek az íróban.

Végül néhányan egy éjszaka elmentek a házba, hogy alátámaszthassák a könyvet és a benne leírt dolgokat, azonban az éjszaka folyamán nem történt semmi különös esemény, csupán egy kislányt sikerült lefotózniuk, ami azért érdekes, mert nem volt gyerek aznap éjjel a társaságban.

Ördögűzés Emily Roze üdvéért
A történet szerint egy napon Emily hallucinálni kezd kollégiumi szobájában, majd elájul. Miután rosszullétei súlyosbodnak, elmegy az egyházhoz, hogy segítséget kérjen, akik szerint a lányt az ördög szállta meg, vagyis csak az ördögűzés segíthet rajta. A szertartást a lány plébánosa, Richard Moore atya végzi, azonban a lány belehal az órákig tartó gyötrelembe, majd a papot vádolják meg Emily megölésével. A valóság csak néhány apró részletben tér el: a lány igaz neve Anneliese Michel volt, és úgy vélik, kiszáradás és élelem hiány miatt halt meg.

Ezek a horrorisztikus történetek bár nem sorozatgyilkosokról szólnak, igen csak rejtélyesek. Most azonban egy, a tematikus hétnek megfelelő sztorit mutatok be, úgyhogy CSAK erős idegzetűek olvassák tovább a posztot!

ed-gein.jpgA texasi láncfűrészes
Annyi biztos, hogy Texasban nem éltek emberhúst evő, láncfűrésszel gyilkoló emberek, és soha nem fordult elő láncfűrészes gyilkosságsorozat. Az író-rendező Tobe Hooper azt nyilatkozta, hogy akkor fogant meg benne a film ötlete, amikor egy zsúfolt áruház szerszámosztályán meglátott néhány láncfűrészt. Akkoriban éppen egy olyan filmötleten gondolkozott, amely az egyedüllétről, az erdőről, a sötétségről és az ismeretlenről szólt volna. Ekkor a nagy tömegben egyszer csak meglátta a láncfűrészeket, és azonnal kialakult benne a láncfűrészes gyilkosról szóló film ötlete.

Hooper azt is nyilatkozta, hogy a láncfűrészes gyilkos karakterének a motiválója Ed Gein, egy wisconsini farmer volt, aki az 1950-es években sírokat rabolt (feltehetőleg a saját édesanyjáét is), nekrofil és kannibál volt, és legalább két nőt megölt – az egyik áldozat holttestét Gein lakhelyén találták meg meztelenül, felakasztva, lefejezve és kibelezve.
A rendőrség 15 különböző megcsonkított női holttest maradványát találta meg Gein mocskos házában. Gein a holttestek bizonyos részeiből (főleg a bőrből és a csontokból) bizarr tárgyakat – dobokat, edényeket, maszkokat, karkötőket, tárcákat, késhüvelyeket, lábszárvédőket, székeket, lámpaburákat és ingeket – készített, és a házban találtak egy hűtőt is, amely tele volt emberi szervekkel.

Gein később két nő meggyilkolását ismerte be: az egyiket 1954-ben, a másikat, pedig 1957-ben ölte meg. Négy másik ember (két férfi és két kislány) meggyilkolásával is gyanúsították, akik 1947 és 1952 között tűntek el Wisconsinban, de a Gein házában talált maradványok kivétel nélkül felnőtt nőktől származtak. Gein végig azt állította, hogy az általa meggyilkolt két nő kivételével valamennyi holttestet a helyi temetőből ásott ki.A texasi láncfűrészesről szóló filmben a bőrmaszkot viselő gyilkos karaktere és története számos fontos mozzanatban eltér attól, amit Ed Gein életéről és tetteiről tudunk. A legfontosabb eltérés az, hogy Ed Gein inkább sírrabló volt, mint sorozatgyilkos, és nem láncfűrésszel darabolta fel még élő áldozatait. Ennek ellenére határozottan állíthatjuk, hogy hasonlóságok is találhatók a film és a valós események között...

komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása