Blog. Rólam. Nektek.

2016. január 03. 19:54 - Lady_Marilyn

A leggyakoribb új évi fogadalmak

Több mozgás, sporttevékenység

Januárban drámai robbanás következik be a vendégek számában minden edző teremben, fitness klubban, vagy a különböző sportolási lehetőségeket biztosító egyéb intézményekben. Hirtelen többen keresnek kényelmesebb futó cipőt, lakhelyükhöz közeli sportcentrumot, lelkesebb tábora akad a különböző mozgási formákat kedvelő egyesületeknek.

fitness-motivational-quotes-if-it-doesnt-challenge-you-it-doesnt-change-you-quotes-f7fadee7981a4eb09971187ead481451-smaller-33343.jpg

Mindez annak köszönhető, hogy a legtöbben december 31.-én a koccintáshoz visszaszámolva szent eskübe foglalják "Többet fogok mozogni" vagy "Elkezdek sportolni" vagy "Leadok pár kilót". A sporttevékenység választása során fontos szem előtt tartani elérendő célunkat (jobb állóképesség, jobb izomzat, karcsúbb alkat, satöbbi). Ennek megfelelően kell választani a sok-sok lehetőség közül. Ha nagyon tanácstalan vagy fordulj kezelő orvosodhoz vagy személyi edzőhöz.  A fizikai állapot felmérésével nem fogod túlvállalni magad, sőt a neked legmegfelelőbb mozgási formát fogod folytatni. Ami a kezdeti lelkesedést illeti, ekkor még nagyobb a motiváció, hogy beváltsd a saját magadnak tett ígéretet, de ez idővel alább hagyhat. A sportban fontos a kitartás és az állandó motiváció.

Jobb embernek lenni

A belső, személyiségben történő változtatás azonban még a sportolás elkezdésénél is nehezebb feladat.
Fontos megértenünk, hogy a körülöttünk lévő emberek mind másképp tekintenek ránk. Ez adódik a különböző szerepekből: lehetsz jó barát, szeretni való barátnő, a világ legjobb anyukája, vagy a legjobb bróker, míg mások számára idegen maradsz, "a csaj a bisztróból" vagy " a srác a könyvtárból".

tumblr_inline_n0y3wwdgkm1rfukb4.jpg

Sokak gondolják úgy, hogy az emberi jellem a tettekben nyilvánul meg. Segíteni valakin, és ez által beindítani egy olyan pozitív körforgást, mely végül minket is utol ér nagyszerű dolog. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy innentől minden hajléktalannak aprót kell adni, vagy hogy állandóan a sor végére kullogva kell ismét és ismét áradni a helyünket. A segítségnyújtás arról szól, hogy valóban olyan dolgot teszünk, amivel segítünk. Befogadunk egy kóbor állatot, lelki támaszt nyújtunk a barátainknak, átadjuk a helyünket annak, aki kiérdemli.

Tanulmányok

A tanulmányokon való pozitív jellegű csiszolás is az a kategória, amit valós tettekkel, cselekedetekkel és megfelelő motivációval lehet elérni. Az érdemjegyek azonban sokszor nem csak rajtunk, hanem az asztal túl oldalán lévő személytől, azaz a tanártól is függenek. Igyekeznek eltusolni, de valóban akadnak olyanok, akik arcra osztályoznak, azaz előre elkönyvelik a diákok tudását, és bármennyire is próbálkozol sehogy sem kerülsz majd jobb helyzetbe az ilyen típusú oktatóknál. Ennek belátásával is igyekezz a tőled telhető legjobb szintet hozni. Hidd el, hogy a vizsgáknál, az érettségin nem csak az az egy ember fogja elbírálni a valódi tudásod!

screen-shot-2015-10-22-at-13-24-56.png

A nyelvvizsga letétele, a kívánt egyetemre való bejutás, a félév hátra maradt vizsgáinak sikeres teljesítése mind komoly tervek, amelyekért érdemes tenni. Nincs semmi szégyenletes abban, ha segítséget kérsz, ha magán tanárhoz fordulsz, vagy ha előadás után oda kullogsz a professzorhoz és megkérdezed azt a részt, amelyet nem értettél.

Címkék: fogadalmak
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása