Blog. Rólam. Nektek.

2016. január 16. 18:09 - Lady_Marilyn

Spoiler mentes filmkritika

A visszatérő

Leonardo DiCaprio ismét esélyes az aranyszobrocskára, azaz az Oscar díjra, pedig új filmjében jól megosztotta a nézőközönséget. Az (elvileg) igaz történetet feldolgozó dráma során a Leo által alakított főhős túlélő showmaneket megalázó technikákat vet be annak érdekében, hogy valahogy egyben kijusson a medvék és indián törzsek vad világából. Dicaprio mellett további ismert nevekkel is dolgozik a film: ott van Tom Hardy, Domhnall Gleeson, Will Poulter és Paul Anderson is. Ki-ki hozza a maga szerepét, ahogyan az meg van írva.

the-revenant-image-leonardo-dicaprio.jpg

A techinát illetően annyit lehet tudni, hogy a természetes fényekkel operálva forgattak, ennek köszönhető a környezet megfoghatósága, mégis, a képi világ néhány jelenetnél lenyűgözőre, némelyiknél (főleg a vadállatokat mutató képkockáknál) pedig egyáltalán nem meggyőzőre sikeredett.
A szinkron színészek kenyerét is elvették, ugyanis nem sok párbeszéd zajlik a 151 percben. Ez a film az a tipikus ismerős, aki keveset szól, de ha kinyitja a száját, akkor nem teketóriázik a szavak keresésével, hanem oda csap rendesen.

Címkék: film filmvilag
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása