Blog. Rólam. Nektek.

2018. augusztus 13. 10:50 - Lady_Marilyn

Anime ajánló

Violet Evergarden

Történetünk főhőse, Violet Evergarden megjárta a háborút, de a szörnyű harcban nem katonaként, hanem fegyverként vett részt. A háború kirobbanásakor a leányt Gilbert őrnagy fogadta magához. Ö tanította meg írni, olvasni, beszélni, sőt még a nevét is tőle kapta. A sok tanítás ellenére, az érzelmeket Violet nemigen értette, így Gilbert utolsó szavai jelentése után kutatva a háború után is parancsokat várt.

Violet nehezen illeszkedett be egy háborúmentes világba, ám végül egy korábbi bajtársa, Claudia Hodgins levélküldeményekkel foglalkozó cégénél helyezkedett el. Claudiat korábban még maga Gilbert kérte arra, hogy vigyázzon Violetre, így a kezdeti problémák ellenére Claudia (aki egyébként férfi, senkit se tévesszen meg a neve) kitartott Violet mellett. A lány először kézbesítőként próbált szerencsét, később pedig szellemírónak tanult. A szellemírók dolga, hogy leveleket fogalmazzanak meg olyan emberek számára, akik nem tudnak írni vagy pedig nehezen bánnak a szavakkal. 

violet-evergarden-netflix-u_s_-release-date-confirms-ova-episode-14-for-2018-violet-evergarden-anime.jpg

A korábban érzelmektől mentes világban felcseperedett lány eleinte mereven kezeli az ügyfeleit, katonásan viselkedik, úgy, mintha parancsot teljesítene. Violet csak a szellemíróként végzett munkája során szembesül a különböző emberi érzelmekkel, és a maga módján kezdi megérteni azokat. Ahogyan a történet előre haladtával egyre inkább szocializálódik, különböző mellékszereplők igen megható, vagy épp kilátástalannak tűnő életébe kapunk betekintést. 

violet_evergarden_character_full_2228454.jpg

A 13 részes drámai anime nem csak a háború gyötrelmeit, hanem a kezdeti békeidők nehézségeit is felöleli, méghozzá gyönyörű grafikával kreált világban. A történet fokozatosan építi magát, kevésbé pörgős ütemű. Inkább az érzelmek, és a tragikum kap hangsúlyt, így komolyabb alkotásnak tekinthető. A mű a 2018-as téli szezon kiemelkedő alkotása, amely egy visual novelen alapul. 

Címkék: anime animeajanlo
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása