Blog. Rólam. Nektek.

2016. június 16. 07:01 - Lady_Marilyn

Anime ajánló

Sakurako-san no Ashimoto ni wa Shitai ga Umatteiru

a_corpse_is_buried_under_sakurakos_feet_001.jpg

A 2013-ban napvilágot látott nightlovel adaptációja 12 részben mutatja be  Tatewaki Shoutarou és Kujyou Sakurako közel sem szürke hétköznapjait.

Az animek világában ők amiolyan Sherlock és Watson típusú figurák. Sakurako egy nagyon éles eszű, jó módó családi hátterű, ugyanakkor antiszociális nő, aki amikor épp nem folyik bele egy rendőrségi nyomozásba, szokatlan hobbijának szenteli az idejét. Csontokat reparál, a lakását is különböző állatok vázaival ékesíti. Mindig valami különlegeset keres. Nem kell túl sokat kutakodnia, mert valahogy vonzza a fura haláleseteket.


Vele szemben Shoutarou egy átlagos diák, akit Sakurako gyerekként kezel. Szereti a jó ételeket és legjobb tudása szerint kiáll a mások számára furcsa nő mellett, akivel maga sem igazán tudja, hogy milyen "viszonyban" áll. 

A két főhős személyisége a nyomozások során szépen kirajzolódik, egyre több minden derül ki róluk. A grafikailag szépre sikerült misztikus műben adott a krimik izgalma Ezt az animet azoknak ajánlom, akik nem riadnak meg a kissé komolyabb hangvételtől, illetve kedvelik a rejtvényfejtegetést.

Címkék: anime animeajanlo
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása