Blog. Rólam. Nektek.

2016. augusztus 29. 10:06 - Lady_Marilyn

Sorozat ajánló

The Night Manager

A John le Carré kémregénye alapján készült sorozat az AMC csatornán került bemutatásra. A hat epizód alatt egy kerek sztori rajzolódott ki, jól felépített karakterekkel és olyan végkifejlettel melyben ott van a  folytatás opciója. A változatos helyszínek, a kiszámíthatatlan, szoknyapecér főhős, a sötét múltú alvilági gonosz a James Bond filmek világát idézik, már csak az a klasszikus zene hiányzik, ami mindenki fülében felcsendül, aki tudja, ki a 007-es ügynök. Az IMBD 8.3-as osztályzatot adott a magyar nyelven Éjszakai szolgálat címen futott mini szériára, melyet időközben több díjra is jelöltek, csak az Emmyn például "szerény" nyolc kategóriában.

Főszereplők
A klasszikus, régimódi kémsztoriban Hugh Laurie kapta az antihős szerepét. Orvosi köpeny helyett ezúttal Richard Roper dúsgazdag fegyverkereskedő bőrébe kellett bújnia. Dr House-ként annyi mindent megmutatott, hogy félő volt, tud-e valami újat nyújtani, ám ezt a kérdést nagyon hamar rövidre zárta és egyöntetű "igen" választ harcolt ki a nézőkben. A főhős (Jonathan Pine) bőrébe Tom Hiddleston bújhatott, akit leginkább a Marvel Lokijaként ismerhetett meg a világ. A sorozatnak köszönhetően nagy esélyesként emlegetik James Bond szerepére, ám (valószínűleg újabb film hiányában) a leghíresebb kém szerepe körül továbbra sem született konkrét döntés. 

hugh-laurie-and-tom-hiddleston-in-in-the-night-manager-episode-1-amc.jpg

Sztori
Pine egy ex katona, aki átképezve magát egy kairói luxushotel éjszakai portásaként dolgozik és hamarosan ismét bajba keveredik, amikor hallgatva egy kétségbeesett nő szavára titkos papírokba nyer betekintést. Megpillantva honfitársa, Roper nevét a becsülete azt diktálja, hogy a látottakról azonnali bejelentést tegyen, ám nem sokkal később épp őt használják fel ahhoz, hogy lerántsák a leplet Roper alvilági tetteiről. Amint beépítik nem igen lehet eldönteni kinek az oldalán is áll, főleg, hogy feladata mellett az érzései is kibontakoznak. Érdekesen összetett mind a két figura és mind a kettejüknek más erősségeik vannak. Míg Pine-nak bujkálnia és folyton-folyvást bizonyítania kell, hol a hazája, hol a legnagyobb ellensége számára, addig Roper olyan tetteket visz végbe, amelyekért külön-külön is több évi börtönbüntetés jár. Közben pedig ott van a szerelmi szál, mely alá Elizabeth Debicki (Az UNCLE embere, Nagy Gatsby) karaktere vágja a fát. Jed Roper kedvese, akit szeretnek butának tartani, ám koránt sem olyan ostoba, mint amilyennek hiszik. Kiismerve Ropert egyre inkább undorodik tőle, a szíve pedig lehetséges megmentője felé kezd húzni. Az eleve drámai hangulatot emeli, hogy annyira bonyolódnak a szálak, hogy már nem igazán lehet követni ki kinek az oldalán áll. 

the-night-manager-key-art-poster-1200x707-type.jpg

Izgalmas, fordulatos sorozat, melyet nem csak kifejezetten krimi fanoknak merek ajánlani. Aki kedveli a színészeket oda lesz az alakításukért, aki a kalandos mini szériákat részesíti előnyben, az sem fog csalódni. Egyedül a nyitott ajtós végkifejlet az, ami zavarhatja az ember orrát.

komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása