Blog. Rólam. Nektek.

2017. június 07. 11:34 - Lady_Marilyn

Filmkritika

Wonder Woman

A DC felvette a kesztyűt a Marvel filmes univerzummal. Sorra gyártják a saját képregényeiken alapuló mozikat, melyek történetileg összefüggőek, de akár külön-külön is megállják a helyüket a filmvásznon. Most a DC stábja egy karaktertörténettel invitálja popkorn ropogtatásra a képregények kedvelőit, valamint azokat, akik csupán látványos akcióra vágynak. A Wonder Woman egyszerre tud megfelelni a fantasy valamint az akciódúsabb irányzatok rajongóinak. A bátor hősnő memoárjában vegyészi pontosággal keverik a feszültség, a humor és a látványeffektek "szent hármasságát". Többek között ezért is kaphatott megannyi pozitív kritikát, ám a nézőtéren ülve sokakban a de ilyen volt már érzete merül fel és sajnos nem ok nélkül. 

SPOILER VESZÉLY!

20170601gal-gadot-a-wonder-woman1.jpg

A bátor, büszke, férfiakat meghazudtoló, ugyanakkor gyermeki naivitással megáldott amazon régimódi elveihez ragaszkodva robban be a világháború kellős közepébe. Ez az első olyan képkocka, amely láttán jogosan merülnek fel a kérdés az emberekben, hogy ez meg mégis honnan tűnik ismerősnek?
A megfejtés a Marvel háza tájékán keresendő, a kísértetiesen hasonló karaktertörténet pedig egészen konkrétan Amerika kapitányhoz köthető. A DC zseniálisan ráérzett a humorfaktorra, de ez sem több egy másolatnál, amellyel korábban a Marvel élt. Ha összeadjuk az Első bosszúálló és A tél katonája filmeket, a főszereplőt pedig Thorhoz hasonló múlttal rendelkező hölgyre váltjuk, akkor meghkapjuk eredményként a DC Csodáját (pontosabban csoda asszonyát). 

wonderwoman-1280-9amembargo-1488818748850_1280w.jpg

Gal Gadot hitelesen alakítja a kemény szépség szerepét, ám ez már édes kevésnek bizonyul. Társadalomkritikaként a film az orrunk alá nyomja, hogy a háború szörnyű dolog, ám mégis a front vonalra küld minket, és mégis harcra buzdít a látványos Mátrix effektek segítségével. Mi ez, ha nem hatalmas ellentmondás? A film Diana hercegnő (avagy Wonder Woman) gyerekkorát, illetve múlját mutatja be, tulajdonképpen választ ad arra, hogy miért csatlakozik a DC féle Bosszúállók csaptába amolyan női Thor és Amerika kapitány crossoverként. Az Igazság ligájából már ismerhetjük Batmant, a sötét lovagot, valamint Supermant de a többi hős eredettörténete még várat magára. Reméljük, hogy ezekbe több egyediséget csempésznek majd, illetve, hogy nem menekülnek el úgy az eleinte zseniálisnak ígérkező finálétól, ahogyan azt a Wonder Woman stábja tette.

komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása