Blog. Rólam. Nektek.

2018. április 05. 10:59 - Lady_Marilyn

Anime ajánló

Ajánlók a 2018-as téli animés szezonból 

Rengeteg remek anime látott napvilágot  a 2018-as téli szezonban, ezért úgy gondoltam, hogy érdemes klaviatúrát ragadnom és szubjektív összegzést írni anime ajánlókkal.  Mindezt több bejegyzésen keresztül teszem majd, kategóriákra bontva.

A legjobb "csajos" animek kategóriájában Koi wa ameagari no you ni és a Citrus című animeket emelném ki.  Mindkét mű romantikus, humoros, és a maga módján drámai is. Témájukat tekintve hasonló alkotások, hiszen a köztudatban általában kevésbé elfogadott viszonyokat ábrázolja. A két adaptáció mindezt mély érzésekkel és az elvárható, kiváló minőségű grafikával teszi ezt. Két teljesen elkülöníthető ágazat kiemelten népszerű művei ezek, melyek a fent említett alapokban mégis osztoznak.

A seinen műfajú Koi wa ameagari no you ni-ban (angol címén After the rain) egy fiatal, 17 éves lány szeret bele nála jóval idősebb (45 éves) felettesébe. Tachibana az iskola egyik tehetséges sportolója, ám egy nap villámcsapás szerűen változik meg az élete egy sérülés okán. A lány feladja sporthoz fűzött álmait és megismeri Kondout és a családi kávézójában áll munkába. Idővel (maga sem érti miért) szerelmes lesz a férfiba, aki hozzá hasonlóan úgy érzi, hogy nem tudja beteljesíteni élete legnagyobb álmát. A történet részről-részre bontja ki magát, a két főhős visszatekintéseiben ismerhetjük meg a karakterek múltját és valódi személyiségét. Mindeközben Tachibana érzelmei is felszínre kerülnek, így kevesebb idő jut a mellékszereplőkre, akik a főhősöktől árnyékában nem tűnnek egyéniségeknek.

laca-15714.jpg

A Citrus 12 epizódjában két lány zűrös szerelmét dolgozza fel a shoujo-ai fanok legnagyobb örömére. Két teljesen különböző személyiségű lány nem csak osztálytársakká, fogadott testvérekké hanem szerelmes párrá is válnak. A szigorú szabályzatú lányiskola igazgatóságának komoly leány örököse valamint egy hóbortos természetű, teljesen más életstílushoz szokott színes lány ismeri és kedveli meg egymást az epizódok során. A Citrus esetében jut idő a főszereplők mellett a mellékszereplők bemutatására és megismerésére.  A Citrus a szezon legjobban várt és talán legnépszerűbb adaptációja volt a szezonnak, népszerűségéből és a történet végkifejletét illetően számíthatunk a folytatásra.

Mindkét művet inkább a lányok figyelmébe tudom ajánlani, bár meglehet, hogy a Citrus még a férfi rajongóknak is emészthető mennyiségű drámával dolgozik. 

Címkék: anime animeajanlo
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása