Blog. Rólam. Nektek.

2018. április 15. 12:53 - Lady_Marilyn

Anime ajánló

Noragami

A történet főszereplője, Yato a háború isteneként korábban sok kérést teljesítő istenként volt jelen a többi istenség között, ám ahogy telt az idő Yato megváltozott. Elhatározta, hogy  templomot és híveket szerez magának, ezért pedig különböző felkéréseket fogad el, hol emberektől, hol más istenektől mindössze 5 Yenért. 

noragami_007.jpg

Az emberek világában megjelenő gonosz szellemek ellen Yukine nevű regáliája segítségével veszi fel a harcot. A regália olyan fegyver, amely a bolyongó lelkek megnevezésével kerülnek kapcsolatba az istenekkel. Általában különböző tárgyak képében segítik az őket elnevező istenség munkáját. Nem csak fegyverek, alár ruházatok vagy használati tárgyak is lehetnek.
Továbbá támogatja még Hiyori a fiatal diáklány is, aki félig az élők félig pedig az istenek világához kapcsolódott, amikor baleset érte. Természetesen a szellemeken kívül akadnak más ellenfelei is, akikkel szembe kell néznie a két évad során (a második évad Noragami Aragoto címen futott le).

Humoros és izgalmas shounen anime, melyben a harcjelenetek és a szereplők közti kapcsolat is ugyanolyan fontos szerepet élvez.

Címkék: anime animeajanlo
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása