Blog. Rólam. Nektek.

2018. november 12. 10:00 - Lady_Marilyn

Anime ajánló

Koi to Uso

Image result for koi to uso

Az angolul Love and Lies című anime 12 részes manga adaptáció. A 2017-es nyári szezonban debütált korábban.
A történet a nem túl távoli jövőben zajlik. Az öregedő társadalom, és egyre kevesebb gyermek születési aránya miatt Japánban a kormány házasságokat rendez el. A párokat 16 évesen "hozzák össze" a kormány emberei, méghozzá egy hivatalos értesítő levél segítségével. A levelet mind a két fél megkapja, ezután a szülők felveszik egymással a kapcsolatot és a tinik is találkoznak, később pedig örökre összekötik az életüket.  Ebben a világban nincs helye szabad szerelemnek. A rendszerrel főhősünk Yukari sem tud azonosulni, aki évek óta szerelmes osztálytársába Misakiba.Yukari egy átlagos (még saját belátása szerint is) unalmas fiú, aki odavan a a régi sírhalmokért (őskori temetkezési helyek).  Érzelmeit nagy bátorsággal feltárja kiszemeltének, mielőtt még megkapta volna az értesítőjét. 

Főszereplőnknek a papír szerint  Ririna Sanadaval kell előbb vagy utóbb kimondania a boldogító igent. Az anime második részében ismerjük meg a menyasszonyt: egy zárkózott, romantikára vágyó lányt; aki támogatni szeretné Yukarit abban, hogy Misakival lehessen. A sztori viszont csak ezen a ponton kezd bonyolódni... Ez az egyszerű fiú a hazugságok és az érzelmek kesze-kusza hálójába gabalyodik.

A drámai, romantikus animeben helyet kap az iskolai élet és a felnőtté válás témaköre is. Leginkább a Scum's Wish-hez(Kuzu no Honkai) hasonlítható.

 

 

Címkék: anime animeajanlo
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása