Blog. Rólam. Nektek.

2017. szeptember 08. 08:12 - Lady_Marilyn

Filmajánló

Alian:Covenant

A  Prometheus folytatásaként szolgáló Alan: Covenant-et Ridley Scott rendezte. A sztori kellően nyomasztó és méltó a címéhez is. A Covenant űrhajó fedélzetén mélyálomba merült kutatók haladnak az új gyarmatbolygó felé, amikor egy kisebb technikai baki miatt a legénységnek fel kell kelnie. A hibák elhárítása és egy tragikus halálesetet követően az utasok nem kívánnak vissza térni a mélyálomba, így a legközelebbi, magából életre utaló jeleket kibocsátó bolygó felé veszik az irányt. 

aliencovenant-1280-1494070533181_1280w.jpg

A Covenantben teljesen más lények tűnnek fel az emberi életre egyébként alkalmas bolygón, mint azt korábban megszokhattuk, de ennek remek háttér történetet és indokokat adtak.
A horrorisztikus sci-fi az Alien-mitológiához is hozzáteszi a magáét. Mondanivalóként egy érdekes társadalomkritika is megfogalmazódik a műben.Remek drámai színészi játékkal kombináltak és különösen kiemelném Michael Fassbendert, aki ezúttal két karaktert is megtestesít a filmben. A látványvilág és a cgi is remekül sikerült, amely a hasonló stúdiófilmek egyik alapkritériuma. 

Az IMBD-n 6.5 pontra vizsgázott scifit a műfaj rajongóinak, valamint a horrorisztikus irányzat kedvelőinek figyelmébe tudom ajánlani. A "régi motoros" Alian rajongóknak nem tudom garantálni az elégedettséget a fent említett lénymódosítás miatt.

komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása