Blog. Rólam. Nektek.

2010. február 04. 15:46 - Lady_Marilyn

A filmek világa, magyar szemszögből

41. Magyar Filmszemle

Lássuk be, hogy magyar viszonylatban a 2009es termés elégé szegényesre sikerült.
Viszont, ha visszakanyarodunk pár régebbi filmhez, rádöbbenünk, hogy mégis tudnak valamit ezek a magyarok, ha akarnak!
Ha valaki szívesen vissza nézné a régebbi típusú Szemle-díjas rövid- és nagyjátékfilmeket, akkor megteheti, hiszen ezekből sugároz válogatást a Duna Televízió az idei, 41. Magyar Filmszemle alatt, február 2-8. között.

Íme két versenyfilm, amit már én is láttam:


Álom.net
Sztori: Amik egy tinédzser életéből nem maradhatnak ki: szerelem, barátság és rivalizálás. Az iskola egyik legnépszerűbb, legaktívabb tanulója, aki csinos és gazdag is, Magyarországon elsőként megalapítja iskolája pompon-csapatát. Mi ez, ha nem egy hollywoodi álom? Ám egy nap villámcsapásként éri a hír, hogy egy titokzatos e-mailre hivatkozva eltanácsolják őt az iskolából. Az új iskola új barátokat, új kalandokat és persze új gondokat jelent a lány számára, akinek muszáj lesz megbírkóznia ezekkel a komoly terhekkel.

Puskás Hungary
Sztori: Puskás Ferenc történetét meséli el ez a magyar dokumentumfilm. Puskás sztorija önmagában hollywoodi történet: a városszéli nyomortanyáról indulva, a szomszéd kisfiúval együtt a világ tetejére jutva, a polgári kispesti belvárosból menyasszonyt találva őrjöngve rajongott világsztár lesz, aki táviratok százait kapja minden szállodában, ahol csak pár éjszakára megszáll bárhol a világon... Olyan világsztár, aki egész életében - politikától, háborútól, társadalmi konvencióktól függetlenül - mindig csak azt csinálja, amit szeret, s amit a legjobban tud a világon: focizik.

 

Az idei versenyfilmek további listáját megnézheted a filmszemle hivatalos honlapján.
http://www.magyarfilmszemle.hu/Versenyfilmek/

komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása