Blog. Rólam. Nektek.

2010. szeptember 15. 16:01 - Lady_Marilyn

3 gyilkos, 3 horrorfilm

Három horrorfilm három gyilkosa

1. Freddy Krueger
Kitalált szereplő. A Rémálom az Eém utcában c. horrorfilm-sorozatban tűnik fel. Eltorzult arcú, pengés bőrkesztyűvel rendelkező, emberfeletti tulajdonságokkal bíró sorozatgyilkos, aki rémálmaikban végez fiatalkorú áldozataival. Az álmok világában Freddy halhatatlan. A karakter jellegzetes ruhadarabot visel: zöld-piros csíkos pulóver.
Freddy Krueger alakját Wes Craven alkotta meg. A szereplőt a filmsorozat mindegyik részében egy színész játszotta. Az első Rémálom az Elm utcában-film megjelenése óta Krueger a populáris kultúra jól ismert alakjává vált.

2. Jason Voorhees
Kitalált karakter. A Péntek 13 című horror-sorozatban jelenik meg.
A történet szerint kiskorában belefulladt a folyóba a táborvezetők miatt. Jasont többször is mutatták maszkok nélkül. A harmadik részben kapta meg a jellegzetes hoki-maszkot és a bozótvágót. Az események során többször meghal és többször feltámad,úgyhogy sohasem lehet tudni,hogy mikkor bukkan fel ismét. A Freddy vs. Jason c. filmben szembe kerül Freddy Kruegerrel.

3. Thomas Hewitt

A láncfűrészes története nem a fantázia műve.1973. augusztus 20-án a rendőrséget egy isten háta mögötti tanyára vezényelték Travis megyében, Texasban. Amit Thomas Hewitt, a helyi vágóhíd egykori munkásának síri hangulatú házában találtak, az olyan vérfagyasztó volt, hogy egész Amerikát sokkolta és rémületbe ejtette. 33 lemészárolt áldozat földi maradványait találták itt, sokak szerint minden idők legszörnyűbb, többszörös gyilkosságának helyszínén. Az áldozatainak bőréből készült groteszk maszkot viselő, láncfűrészét fenyegetően meglóbáló gyilkos a lapok címoldalára került.
A történetet sok filmben feldolgozták, a legsokkolóbb mégis az a felvétel, ami akkor készült a rendőrök által. Ezt a régi felvételt beleépítették az egyik filmbe, így felkerült a videó megosztó portálokra is. Íme a link:

http://www.indavideo.hu/video/A_Texasi_Lancfureszes_Meszarlas_-_1973-as_felvetel
 

komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása