Blog. Rólam. Nektek.

2011. február 19. 13:03 - Lady_Marilyn

X-Men

Az X-Men egy kitalált szereplőkből álló szuperhőscsapat. Róluk először a hatvanas években hallhatott a nyilvánosság, amikor megjelent a képregény első része.
A csapat tagjai tulajdonképpen mutánsok, akiknek emberfeletti képességeik vannak.
Ezeket a képességeiket pedig az emberiség javára és védelmére kívánják használni.

A csapat 1963-ban született meg Stan Lee ötlete alapján. Lee volt az a személy. aki a Pókember megalkotásával létre hozott egy igazán új stílusirányzatot a képregények világában szintén a 60-as években.
A történetekben a főszereplők magánélete, hétköznapi problémái és félelmei legalább olyan fontos szerepet töltöttek be mint maga a kalandos és izgalmas cselekmény.
A csapattagok:
Scott Summers (Küklopsz)
Jean Grey (Csodalány)
Hank McCoy (Bestia)
III. Warren Worthington (Angyal)
A fiatalokat egy szintén mutáns, a mozgássérült professzor gyűjtötte össze, hogy megtanítsa őket képességeik helyes használatára.
A történet kibontakozása során számos új szereplő jelent meg, akik által mind a csapat, mind az ellenfelek tábora gyarapodott..
Sok film és animációs sorozat készült a képregény alapján, vagy annak folytatásaként.

Az én kedvenc szereplőm Vadóc (Rogue).
Korábban a Gonosz Mutánsok Testvériségéhez tartozott, de az őt ért kudarcok után a lány a professzorhoz fordult segítségért, hiszen nem tudta megfelelően használni azt az erőt, amit birtokolt.A professzor maga sem tudott segíteni a lányon, de helyet kínált neki a csapatban, ahol hosszú és kemény hónapok múlva sikerült beilleszkednie.

Azért ö a kedvencem, mert hasonló stílust képvisel, mint én. Persze nem ez a fő indok, amiért ö a favorit nálam. :)
 

Címkék: x men
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása