Blog. Rólam. Nektek.

2018. december 31. 08:00 - Lady_Marilyn

Filmes Évértékelő 2018

A teljesség igénye nélkül idén is elhoztam Nektek az év mozifilmjeit tartalmazó szubjektív bejegyzésemet, ezzel búcsúzva az idei évtől. A sorrendiség ezúttal sem számít!

A fantasy valamint a Harry Potter univerzum rajongói számára a Legendás Állatok : Grindelwald bűntettei lehetett a 2018-as év legjobban várt filmje.

fantastic-beasts-and-where-to-find-them-cosmopolitan-e1499161942708-930x465.jpg

Az első részhez képest egy sokkal sötétebb képet kapott a fantasy, amire sok Harry Potter rajongó várt. 
J.K. Rowling, az egész varázslóvilág értelmi szerzője, de ezúttal forgatókönyvíróként is dolgozott a filmen.
Az időben egészen 
Dumbledore (akit Jude Law alakít) fiatalkoráig megyünk vissza, megismerhetjük a híres tanár múltját és megismerkedhetünk azzal, hogy hogyan is nézett ki a Roxfort Potter előtt.  Persze ezúttal is Göthe Salmander (Eddie Redmayne) és az ö fura állatai is középpontban maradnak. A címben is szereplő Gellert Grindelwald szerepét Johnny Depp kapta. Látványos és fordulatos film, amely hangulata teljesen eltér az előzmény filméhez képest.

 

A képregény adaptációk kedvelői sem unatkoztak. 2018-ban került vászonra: Venom, Aquamen, a Deadpool második része és az igencsak tragikus Bosszúállók: Végtelen Háború is. 

avengers-infinity-war-blog-en_2018-08-30-10-52-57_cache.jpg

Ezek közül a Venom kapta a legmegosztóbb kritikát, főleg azért, mert itt-ott érezni lehetett, hogy a "családbarát" besorolás miatt vágtak a filmen. A Végtelen Háború után viszont egészen biztos,hogy sokkal többen indultak haza "sokkos" állapotban.A Marvel mozis univerzumának egészét felölelő, tíz év eseményeinek tetőpontját jelentő mozijában nem túlzás azt kijelenteni, hogy minden idők legnagyobb leszámolására kerül sor. 

 

A horror fanok Az apáca, és az új Halloween filmek kedvéért ragadhattak popcornt.
3a6f9b7d6230d58ff3467a8871c5ac4f.jpeg
Az apáca a Démonok között filmek láncolatába tartozik. A történet egészen az 1950-es évekig vezeti vissza a nézőket, egy romos kolostorba. A háború során megsérült épület már kívülről is kísérteties, ám ami a falakon belül zajlik az még szörnyűbb. Az apácában minden adott ami egy horror receptjéhez kell: nyomasztó hangulat, rémisztgetős, sötét jelenetek és tragikus végkifejlet. 

2018-ban olyan nagy népszerűségnek örvendő zenés filmek kerültek a mozikba, mint a Bohém rapszódia vagy a Csillag születik. Továbbá ebben az évben jelent meg a humorosabb hangnemben megalkotott Predátor, az újragondolt Tomb Raider, és az Amerika történelmének egyik legsötétebb időszakát feldolgozó Csuklyások is. Ezeken felül, akik krimire vagy akcióra vágytak a Tetovált lány 2-re vagy a Mission Impossiple legújabb részére ülhettek be.

komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása