Blog. Rólam. Nektek.

2011. június 16. 13:41 - Lady_Marilyn

Filmajánló

A pap- Háború a vámpírok ellen

Hosszú évszázadok óta dúl a háború emberek és vámpírok között. A végső háború veteránja, a legendás katonapap visszavonultan, békében él az egyik utolsó emberi városban, a magas falakkal körülvett, szomorú erődítményben, amelyet kemény kézzel irányít az egyház.
Ám egy vámpírhorda elrabolja az unokahúgát, ő pedig - dacolva az egyházi tiltással - megszegi szent esküjét, és a nyomuk után ered. A falon kívülre, a végtelen sivatagba vezető hadjáratán elkíséri őt a lány vőlegénye, a senkiföldje egyik nyughatatlan seriffje és egy katonapapnő. Ők hárman küzdenek a nem e világi ellenfelekkel szemben, akiknek célja nem más, mint leigázni az emberiséget.

A rítus

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap, aki korábban a családja miatt temetkezési vállalkozónak készült, a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is kénytelen megtanulni az ördögűzés szabályait. Római tartózkodása során találkozik Lucas atyával, és onnantól kezdve másképp tekint az egyházra, Rómára, a hitre és az ördögre. Az atya ugyan is gyakorlott ördögűző és még ennekl a kétkedő ifjúnak is be tudja bizonyítani a gonosz és ez által Isten létezését is.
Lucas atya ismeri a hit sötét oldalát. Az idős pap az életét tette a gonosz elleni küzdelemre, és nem válogat az eszközökben. Azt reméli, hogy Michael személyében végre rátalált a rég keresett tanítványára.

Címkék: filmek
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása