Blog. Rólam. Nektek.

2011. augusztus 13. 09:07 - Lady_Marilyn

Tekken

A Tekkent eredetileg játéktermi gépekre adták ki még 1994-ben, mely később megvásárolható volt Play Station illetve Xbox játékkonzolokra is. A játék hatalmas sikernek bizonyult, hiszen későbbi részei a verekedős játékok műfajának egyik legjobbjává avatták.

A játék menete
Megadott karakterek közül választva kell a több menetes harcok során győzelmet aratni, majd meg kell küzdeni egy főbb ellenséggel, akinek kiléte nem feltétlenül adott, függhet a kiválasztott karakter személyétől is. A játékos beállíthatja, hogy hány fordulós harcban szeretne megküzdeni ellenfeleivel, sőt a játékmenet idejét is módosíthatja. Van két személyes mód, gyakorló pálya és sok más lehetőség is. A játék menete során megismerhetjük a szereplők múltját és a játék végére egy eléggé összetett kis történet alakul ki az egészből. 

A játék színtere
A pályák általában valós helyszíneket modelleznek és a karakterekre jellemzőek. Bizonyos játékmódokban szabadon választhatóak. 1994 óta rengeteget fejődött grafikailag, egyre jobban érvényesült a 3D megjelenés, később már a pálya elemei is hatással voltak a játékmenetre. Nem ritkák az összetörhető tárgyak, esetleg lezuhanhatunk.


Karakterek
Személyük és számuk a különböző részekben eltérnek egymástól, de többségük valamilyen módon kötődik a történethez. Más-más harci stílusuk, erősségük, és hátrányuk van. Női és férfi karakterek egyaránt szerepelnek, lényegében mindenkinek megvan a hozzáillő ellenfele, de bárki bármilyen karakterrel egyenrangú küzdőfél lehet. A játék kezdetekor nem választható mindenki, annak előrehaladtával szerezzük meg erre a lehetőséget. Sokuknak van valamilyen alternatív figurája, egyeseknek megválaszthatjuk a ruházatát is. Jellemző az egyéni stílus, de vannak olyan karakterek is, akik képesek lemásolni a másik fél képességeit.

Címkék: tekken game
komment
Blog. Rólam. Nektek.
süti beállítások módosítása